Schilder Adriaan Storm weet kleur te geven

29 april 2013

Adriaan Storm is afkomstig van ‘De Heij’, begon als schilder bij Piet van der Hoeven in Monster en verlegde later zijn werk naar Schiedam, waar hij het als voorman, uitvoerder en bedrijfsleider vervolgens schopte tot directeur.

Toen had hij het wel gezien en begon in 1990 zijn eigen bedrijf. Het liep naar wens en al snel had Storm vijftien man personeel. ,,Toen ik naast de aardappels en de bal gehakt begon te prikken, heb ik besloten om als zelfstandige aan de slag te gaan. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. De prijzen werden op een gegeven moment voor de poorten van de hel weggehaald. In oktober word ik 60 jaar. Wat ik klanten te bieden heb is 45 jaar ervaring. Wat ik mezelf te bieden heb, is duidelijkheid. Ik kan op voorhand inschatten hoe lang een klus gaat duren en ik weet ook precies wat er aan het einde van de rit voor mij dan nog in het vat zit’’.

,,Kleur geven aan je leven is belangrijk. Kleuren bepalen ook je humeur. Daar lever ik graag een bijdrage aan. Blauw-Geel is een prachtige combinatie’’, zegt Storm met een knipoog naar het verleden en zonder een spier te vertrekken.

,,Met de huidige kleuren op het Juliana Sportpark heb ik niet veel’’. Op het Duynparc De Heeren van ’s-Gravensande heeft Storm diverse opdrachtgevers. ,,Het is vooral burgerwerk. Ik neem alles aan en ga bijna niets uit de weg. Alleen als ik De Kuip zou moeten schilderen, bedank ik voor de eer.

Toen mijn vrouw naar het Sophia Ziekenhuis moest in Rotterdam ben ik zelfs omgereden. Ik wilde De Kuip niet eens passeren,’’ zegt Storm met een grijns. Zelf kwam hij uit voor SVDPW in Schiedam, maar na zijn terugkeer naar het Westland werd hij bij ’s-Gravenzandse SV geïntroduceerd.

,,Als je klandizie wil creëren in je eigen regio, is het nuttig om lid te zijn van een Business Club. Daar is het met leden onderling een kwestie van gunnen. Met bedrijfsuitjes heb ik niet veel. Dat is meestal op tijdstippen dat ik nog aan het werk ben. Een uitstapje naar Ahoy, daar ben ik eerder voor te porren. Ik probeer wel veel wedstrijden te bekijken. In ieder geval thuis en als het een beetje in de buurt is zoek ik ook de aardige uitwedstrijden op.

In het sponsorhome ben ik nog niet veel geweest. Dan drink ik liever op donderdagavond een biertje
in de kantine met Nico Prins, Frans Bekkering en Frans van Staalduinen. Tegenwoordig schuift ook Gerrit Brouwer, de vader van ‘die Twin Towers’ nog wel eens aan. Dan is het nog harder lachen,’’ zegt Storm, die samen met vakgenoot André Dijkhuizen de nieuwbouw van een eerste lik verf voorzag. ,,Dat was een mooie klus om te doen,’’ kijkt Storm met genoegen terug.
Vlak voordat Storm met een blik op de klok voor NAC-Ajax wil opbreken wijst hij nog even naar zijn pols. Mooi hé, zegt hij zonder antwoord af te wachten. Als Feyenoorder
turen we naar een wit bandje met drie gouden sterren en drie woorden: Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig.
‘Dertig keer Kampioen van Nederland’, klinkt het aanvullend. Een dag later wordt het in de Kuip 6-0. Het zal Adriaan Storm een zorg zijn.