Nederland -Tsjechie 0 -1 (Beloften elftallen )

04 september 2014

Het Nederlands beloftenelftal heeft donderdagavond het oefenduel met Tsjechië nipt verloren. De 120 Business Club leden met genodigden hebben van uit het Business Home de wedstrijd onder het genot van een drankje en een hapje bij gewoond  en gezien dat  de ploeg van KNVB-coach Remy Reijnierse met 0-1 het onderspit moest delven.

”Over het geheel waren de Tsjechen beter, maar wij hielpen ze in bepaalde fases van de wedstrijd ook wel in het zadel”, aldus Reijnierse. ,”De beginfase zag er aan onze kant goed uit, maar daarna kwamen er slordigheden in het spel. Bij de 0-1 werden we weggecounterd en scoorde Holzer in de 38e minuut. Na rust creëerden we nog wel een aantal prima mogelijkheden, maar onder meer de lat stond een treffer in de weg.”

Het in korte tijd neerzetten van een teamprestatie bleek een grote opgave voor de nieuwe lichting. Reijnierse: ,”Twee keer trainen en dan meteen een wedstrijd spelen, dat was even wennen voor deze jongens. Je zag dat het nog geen ingespeeld team was. Voor sommigen bleek ook het niveau nog te hoog te liggen.”

In oktober neemt het Beloftenelftal deel aan een vierlandentoernooi in eigen land. In Heerenveen en Harkema zijn Duitsland, Engeland en Turkije de tegenstanders. ,”Dat worden pittige duels”, weet Reijnierse. ,”Maar tegelijkertijd ontzettend goede leermomenten. Veel van deze jongens stromen hopelijk door naar Jong Oranje. Dan moeten ze dit soort wedstrijden in de benen hebben. Worden ze alleen maar sterker van.”