Samenwerking VVSV (SV Nootdorp) en BC's-Gravenzande

03 september 2014

Business Club 's-Gravenzande en Vrienden van SV Nootdorp (VVSV)

Wat heeft de Business Club V.V.S.V Nootdorp en de Business Club ’s-Gravenzande met elkaar gemeen? Wij denken dat de verschillen in elkaars cultuur klein zijn en veel op elkaar lijken. Er is een zogenaamde klik tussen beiden verenigingen. De wedstrijden tussen SV Nootdorp en FC ’s-Gravenzande werden druk bezocht door elkaar supporters, maar ook na afloop in de bestuurskamer, business home en kantine was het nog een goed samenkomen. De lijntjes werden korter en de gedachte werd geopperd om als beide Business Clubs iets samen te gaan ondernemen.  De afstand Nootdorp – ’s-Gravenzande is te ver om in elkaars vaarwater te zitten inzake sponsoren. Oftewel, we bijten elkaar niet. Maar samenwerken om van elkaar te leren was wel een doel om de beide Business Clubs, ondanks deze moeilijke tijd, gezond en actief te houden en van nieuwe ideeën te voorzien.

Business Club ’s-Gravenzande is in 2010 ontstaan uit de fusie tussen V.V. ’s-Gravenzande (Rood-Wit) en S.V. ’s-Gravenzande (De Sport). Beide vereniging hadden ook een Business Club en zijn ook gefuseerd tot één Business Club. Tussen de beide verenigingen zat een behoorlijk cultuurverschil, maar voor zowel de vereniging als zo ook voor de Business Club geld dat wij er goed in geslaagd om hier een tussenoplossing voor te vinden. De Business Club ’s-Gravenzande telt op dit moment 94 leden. Dit is een lichte stijging sinds de oprichting in 2010, helaas heeft menig lid bedankt voor het lidmaatschap, maar gelukkig zijn er meer nieuwe leden bij gekomen.

De doelstelling van de Business Club ’s-Gravenzande is het financieel ondersteunen van voetbalvereniging FC ’s-Gravenzande. Hierbij heeft de Business Club een nauwe samenwerking met de commerciële afdeling van de vereniging. Wij zien veel voordelen in deze samenwerking, weten van elkaar wat er speelt en gezamenlijk de acties uitzetten in acquisitie en beheer. Voor het contributiegeld organiseren wij voor de leden vier maal per jaar een evenement. Hiervan zijn spraakmakende voorbeelden zoals het bezoek aan v.d. Lans/Greenpack en de scheepswerf IHC. Onze visie is dat bij een event altijd inhoud samen moet gaan met amusement. Maar ook bij alle thuiswedstrijden is het Business Home open voor alle leden. Het zijn in de regel drukbezochte zaterdagmiddagen waarbij naast het voetbal de onderlinge samenhang heel belangrijk is.

Hoe zien wij de toekomst met V.V.S.V Nootdorp?

Wij vinden dat je niet stil mag staan. Als Business Club moet je blijven zoeken naar verbeteringen, aanpassingen in tijd en leden, maar vooral samenwerking met ondernemers, middenstand maar ook met Business Clubs van andere verenigingen. Leren van elkaars cultuur, visie en kwaliteiten maakt je sterker en is een pijler van het bestaansrecht voor een Business Club. Wij zien een zelfde beweging in V.V.S.V Nootdorp waardoor wij denken dat het slagen van de samenwerking eigenlijk geen vraag meer is. Het wordt ons eerste seizoen van de samenwerking tussen de beide Business Club. Hier zijn overwinningen te behalen, maar dan moeten we de kansen wel benutten. Die drukt leggen wij ons zelf op.

Voor een overwinning van het vlagenschip van FC ’s-Gravenzande zal er strijd en doorzettingsvermogen getoond moeten worden. Het beloofd een hele spannende competitie te worden in de Hoofdklasse B. Maar liefst vijf gerenommeerde verenigingen uit de Bollenstreek moeten in ons tweede jaar van de hoofdklasse bestreden worden.  Plus de verenigingen die het vorig jaar bovenin de competitie van de hoofdklasse net niet gered hebben om te promoveren naar de Topklasse maakt van de Hoofdklasse B een ware mini Topklasse. Wij zijn blij met deze indeling, een echte graadmeter waar wij met onze vereniging staan. Handhaven in dit geweld van de Hoofdklasse B is voor FC ’s-Gravenzande niet alleen de doelstelling, maar zal ook een heuse overwinning zijn.

De Business Club ’s-Gravenzande wenst S.V. Nootdorp heel veel succes met de organisatie van de vereniging in het nieuwe seizoen, het eerste elftal promotie naar de Hoofdklasse en de Business Club V.V.S.V Nootdorp veel nieuwe, gezamenlijke ideeën en activiteiten om de groei in de club te stimuleren.

Rob Mesken

Voorzitter Business Club ‘s-Gravenzande