Nieuwsbrief september 2014 BC 's-Gravenzande

19 september 2014

Verdeling taken Commercie en Public Relations

Het bestuur en commissieleden vonden dat er vanuit het bestuur van de Business Club te weinig aandacht werd besteed aan het werven van nieuwe leden voor de Business Club en/of sponsoren voor de vereniging. Er bleven kansen onbenut, want de club, de accommodatie en de vereniging zijn een schitterend product om aan bedrijven aan te bieden. Bedrijven kunnen door het bovengenoemde hun naamsbekendheid vergroten via  sponsering en te kunnen netwerken via de Business Club. Desalniettemin zijn wij trots dat in deze toch moeilijke tijd het ledenaantal stabiel is en zelfs iets groeit. Echter wij zijn van mening dat het niet geoorloofd is om achter te leunen en de Business Club in beweging moet blijven en mee moet bewegen met de evolutie van de tijd.  Met deze gedachten in het achterhoofd zijn het bestuur en commissieleden op zoek gegaan en kwamen Cindy Weerdenburg op hun speurtocht tegen. Na een paar gespreken met het bestuur was er een overeenkomst met Cindy en was zij bereid om met haar kennis van acquisitie en werving een stuk van haar vrije tijd en energie in onze club te steken.

Hierbij is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen PR en Commercie, oftewel het vertrouwde gezicht van Toke Noordemeer voor het PR werk en Cindy Weerdenburg als nieuwe frisse aanwinst voor Commercie in de rol als Accountmanager. Tweede doel voor Cindy is de samenwerking met CCZ op een hoger niveau te krijgen. Deze uitdaging gaat zij aan samen met voorzitter Rob Mesken die vanuit bestuur de portefeuille Commercie beheert.

Vice Voorzitter Henk van Berkel heeft de taak PR overgenomen van het secretariaat om hier ook een betere verdeling van de werkdruk te creëren. Henk gaat onder andere samen met Toke Noordemeer het sociale aspect van de vereniging  verder oppakken. Om gelijk van de gelegenheid gebruikt te maken, een vriendelijk verzoek aan alle leden van  Toke is  om heugelijke zaken, maar ook bij verdriet dit kenbaar te maken aan de Business Club. Dit is mogelijk via  de email info@bc-sgravenzande.nl of telefonisch bij Toke Noordemeer of Henk van Berkel.

De Vice Voorzitter gaat zich ook inzetten om de Business Club meer onder de aandacht te brengen bij het grote publiek en in samenwerking met het secretariaat de eigen leden voorzien van meer en betere informatie. Hierbij valt te denken aan de vertrouwde bron van informatie op de eigen website van de Business Club   www.bc-sgravenzande.nl of via de maandelijkse nieuwsbrief. Echter  ook via de diversen kanalen op social media  zijn er mogelijkheden De Business Club  meer te profileren.

BC 's-Gravenzande @bcsgravenzande

Via  Twitter is de Business Club actief  via @bcsgravenzande. Dit kanaal wordt gebruikt om nieuws en feiten van onze leden en de Business Club te publiceren en het netwerk te vergroten. De wens om de Business Club meer onder de aandacht te krijgen in onze regio zal gestalte moeten krijgen door het juiste kanaal te gebruiken via de schrijvende media.

Opening van de nieuwe bar

Zaterdag 13 september 2014 is de nieuwe bar in het Business Home officieel in gebruik genomen. Het bestuur en commissieleden hebben dit besluit genomen om meer ruimte te creëren achter de bar om zo ook meer evenementen af te kunnen sluiten in ons eigen Business Home. Voorzitter Rob Mesken bedankten Rob van Dop voor al het  timmerwerk, Henk Boerma voor het elektrisch,  John van Alphen voor het leidingwerk en Adriaan Storm voor het schilderwerk. Een speciaal wordt van dank werd uitgesproken aan Herman Voois. Door zijn inzet en goede samenwerking met de firma Heineken is de bar voorzien van een prachtige koel- en tapinstallatie. De tweede man die een speciaal woord van dank kreeg van de Voorzitter was onze trouwe gastheer Cees Prins. Hij heeft samen met de bovengenoemde  persoenen  veel werk verricht om de bar voor zijn vakantie en het internationale jeugdtoernooi  operationeel te krijgen. Beide heren krijgen de bloemen uitgereikt door Toke Noordemeer en namens het applaus van de aanwezigen als een warme dank in ontvangst.

.Event terug naar Maasvlakte 2

Helaas moeten wij u mededelen dat het event ‘Terug naar Maasvlakte 2’ die gepland stond voor medio oktober niet doorgaat. De reden hiervan is vrij eenvoudig, de nieuwste terminal  van APM  is nog niet geopend voor de commerciële vaart. De werkzaamheden aan deze volledig geautomatiseerde terminal waar enorme zeecontainerschepen aan kunnen meren lopen iets uit en de verwachte in gebruik name is voorjaar 2015. Met nog een kleine slag om de arm staat dit event gepland  medio maart 2015.  Door het noodzakelijke uitstel van dit event heeft de activiteitencommissie van de Business Club een uitdaging om een vervangend event te organiseren met als voorwaarden dat de kwaliteit van onze events wel gewaarborgd blijft. De voorbereidingen voor dit event zijn al in volle gang, maar om de activiteitencommissie de noodzakelijke tijd te geven om de organisatie van dit event voor te kunnen bereiden  staat dit event gepland op medio november. Nadere informatie hierover zal spoedig kenbaar gemaakt worden.

Programma Business Club ‘s-Gravenzande

16-10-2014 20.00 uur DB FC 's-Gravenzande - BC 's-Gravenzande