Danny Koning Man of the Match FC 's-Gravenzande - SHO 1 - 1 (FCG wns)

18 oktober 2014

Zaterdag 18 oktober werd onder voor oktober prachtige weersomstandigheden
de bekerwedstrijd gespeeld tegen  poulegenoot uit de hoofdklasse B SHO uit Oud Beijerland.  Het was heerlijk vertoeven op de tribunes die gaandeweg de wedstrijd goed vol stroomde. De eerste kans was voor FC ’s-Gravenzande  maar door goed keeperswerk van SHO werd de kans onschadelijk gemaakt. Nog in de eerste helft kreeg FC ‘s-Gravenzande een unieke kans op de 1-0 door een strafschop. Deze werd koelbloedig verzilverd door Jasper van Dijk. Nog voor de rust maakte SHO de gelijkmaker. In een derde poging trof de bal wel het doel en de goed keepende Danny Koning was verslagen.

In de tweede helft was het tam op het veld, er werd geen echte kans meer voor beide partijen genoteerd. Hierdoor floot de scheidsrechter na de 90 minuten voor het einde van de wedstrijd en wees naar de stip voor de strafschoppenserie.

Keeper Danny Koning wist de eerste strafschop van SHO te keren en namens FC ’s-Gravenzande  benutten Jasper van Dijk, Ruben de Groot, Domingos Lopes de Brito, Patrick Triep en Juri Westoff wel allen hun strafschop. Hierdoor drong FC ’s-Gravenzande, ondanks een volle ziekenboeg,  door naar de volgende ronde in de bekercompetitie.

Tot Man of the Match werd Danny Koning uitgeroepen. De betrouwbare sluitpost wist met het stoppen van één  strafschop FC ’s-Gravenzande door te loodsen in beker. De Man of the Match lag een interview af voor de microfoon voor WOS radio en voor camera voor WOS tv.

Danny Koning  ontving  in het bijzijn van zijn familie uit handen van voorzitter Rob Mesken de  waardebon beschikbaar gesteld door boetiek Haantje.

Ook ontving hij de felicitaties van Aart den Haan waarbij hij nog enkele tips gaf voor het besteding van de verkregen waardebon.

Uit handen van Carlo Schoonderwaldt ontvangt Hoefsmit John Kemp als balsponsor namens FC 's-Gravenzande de wedstrijd bal