Roy Vermolen Man of the Match FC 's-Gravenzande - Spijkenisse 2 - 0

01 november 2014

Op de warmste dag van november ooit werd zaterdag 1 november de competitiewedstrijd gespeeld tegen vv Spijkenisse. De druk op de selectie voor deze wedstrijd stond er vol op na de zeer matige verloren wedstrijd vorige week uit bij XerxesDZB.  Er moest geknokt worden om de punten in ’s-Gravenzande te houden. Het was niet aan dovenmansoren besteed wan t er werd geknokt met ‘Man of the Match’ Roy Vermolen voorop in de strijd. Roy speelde een prima wedstrijd en vocht voor elke meter, een puike prestatie na herstel van een afwezigheid door een ziekte. Maar er werd niet alleen geknokt,  het vertoonde spel was ook goed. Aan het begin van de 1e helft nam FC ’s-Gravenzande het initiatief en trok de wedstrijd naar zich toe. Dit werd beloond door een doelpunt van de jarige Dennis Verbeek. Na dit doelpunt moest Spijkenisse wat terug doen en was het even hilarisch voor het doel van sluippost Danny Koning.

Het heerlijke zonnetje hield het voor gezien en de bewolking nam de overhand. Zo ook op het veld kwamen er donkere wolken na de rode kaart van Keke Stam in de 36e minuut. Een minderheid van spelers op het veld zorgde ervoor dat er nog meer inzet van de spelers werd gevraagd. Het trainersduo moest een tactische wissel toepassen. Yuri Westoff werd gewisseld en Martijn  le Congé,  nog niet helemaal hersteld van een enkelblessure, maakte zijn comeback maakte in het team.  In de rust bleef aanvoerder Jasper van Dijk ook nog geblesseerd achter en werd vervangen door  Mark Haaring. In de pauze liep keeper Koning trekkebenend op het veld met een pijnlijke blik op het gezicht. Nog meer zorgen voor de technische leiding en zij moesten een wissel achter de hand houden. Koning ging door, maar liet het nemen van de achterballen over aan de verdedigers.

Spijkenisse had duidelijk moeite met het spel van FC ’s-Gravenzande. De verdediging van FC ’s-Gravenzande gaf bijna niets meer weg en het middenveld bleef knokken voor elke meter. Maar de grootste moeite had de defensie van Spijkenisse met de pijlsnelle Ricoberto Luijando. Maar liefst 3 man hield Ricoberto bezig waardoor er eigenlijk van een spelersoverwicht geen sprake meer was. In de 72e minuut was de plaaggeest voor de verdediging van Spijkenisse weer doorgebroken en werd in het strafschopgebied neer getrokken. Een rode kaart voor de verdediger van Spijkenisse en een strafschop waren het gevolg waardoor FC ’s-Gravenzande een uitgelezen kans kreeg om de score naar een veiligere marge van twee doelpunten te brengen. Marijn le Congé maakte geen fout en liet de keeper van Spijkenisse kansloos. De 2-0 verscheen op het scoreboord en het was 10 tegen 10 op het veld.

FC ’s-Gravenzande kon de wedstrijd uitspelen door te blijven knokken voor de bal. De linies werden gesloten en vv Spijkenisse kreeg geen kans om er als nog iets aan de stand te doen. Nog voor het laatste fluitsignaal werd Koos van Spronsen in gebracht om de tijd vol te maken.

De verdiende overwinning bezorgde drie belangrijke punten voor de selectie. ‘ Man of the Match’ Roy Vermolen kreeg de lof en de waardebon van ’t Haantje uit handen van voorzitter Rob Mesken. De verklaring die Roy in het gezellige en volle Business Home aflegde was de basis voor deze belangrijke overwinning van het team en zijn verkiezing van de ‘Man of the Match’. De ploeg was deze week op scherp gezet, volgens hem, en er was hard getraind. Dat deze boodschap is uitgevoerd was te zien op het veld, met Roy Vermolen voorop in de strijd!

Volgende week zaterdag de verre  uitwedstrijd in en tegen het Zeeuwse Kloetinge. Laten we hopen dat het gras aldaar gemaaid is!

FC ’s-Gravenzande – vv Spijkenisse 2-0

15e Verbeek