Frank de Bruijn Man of the Match FC 's-Gravenzande - Quick Boys 2 - 4

30 november 2014

Onder schitterende weersomstandigheden voor de tijd van het jaar werd zaterdag 29 november de wedstrijd FC ’ s-Gravenzande – Quick Boys  in de Hoofdklasse B op het hoofdveld van FC ’s-Gravenzande gespeeld.

De gasten uit Katwijk hebben een  grote trouwe supportersschare die  ook voor deze wedstrijd de weg naar het Juliana Sportpark wist  te vinden.  Beide clubs hebben de dure punten hard nodig om hun doelstelling te behalen, voor FC ’s-Gravenzande  is er alles aan gelegen om de weg naar boven in te slaan en uit de gevarenzone van degradatie  te  geraken. Vooraf aan het seizoen was bekend dat  het voor FC ’s-Gravenzande moeilijk zijn in het tweede jaar als Hoofdklasser om zich in het geweld van  deze mini Topklasse staande te houden.  Maar dan heb je mannen op en naast het veld nodig die het voortouw nemen zoals Man of the Match Frank de Buijn. Zoals zijn verwoording in het Business Home duidelijk waren : ’ Het maakt niet uit wie er voor ons staat, wij moeten punten pakken’ .

FC ‘s –Gravenzande begon voortvarend aan de wedstrijd en had na de 3e minuut niet alleen op voorsprong verdiend, maar ook tegen 10 man van Quick Boys moeten staan. De scheidsrechter durfde het niet aan, na het  en trok slechts geel wat rood had moeten zijn.  Jasper van Dijk wist het maximale uit de vrije trap te halen en zetten een hele vroege voorsprong op het scoreboord. De ploeg van Robin Knoester had na direct na het doelpunt de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken  maar verzuimde de trekker over te halen. Na een half uur spelen wist Quick Boys op gelijke hoogte te komen door een schitterende kopbal over sluitpost Danny Koning op gelijke hoogte te komen en kwam nog voor de rust op een voorsprong door in de rebound te scoren  na onoplettendheid van de verdediging na een moeizame redding van de keeper. In de overwinning in de tweede helft niet meer in gevaar. Nog even mocht de thuisploeg hopen op een punt na de treffer van invaller Yuri Westoff maar deze hoop was van korte duur door een doelpunt van Quick Boys wat de uiteindelijke  einduitslag van 2-4 zou betekenen.

Man of the Match Frank de Buijn is terugkerend van een scheenbeen blessure nam bij zijn invalbuurt in de eerste helft  stuwde man  gelijk de mannen  voort in de strijd om de felbegeerde punten te behalen . Niks geen ontzag voor de Blauw Witten uit Katwijk, er moeten punten woorden behaald . Deze woorden van Frank de Bruijn  werden in een zeer druk bezette Business Home bekrachtigd door coach Robin Knoester.

De knop is al lang om, zei de na het einde van het seizoen vertrekkende coach voor de microfoon, maar het komt er helaas niet altijd uit.  In deze ploeg is strijd, vechtlust en inzet nadrukkelijk aanwezig om de doelstelling ‘handhaving in de Hoofdklasse’   te behalen, met Frank de Bruijn voorop in de strijd.

Zo zal het zijn, het hoofd omhoog en door naar de volgende wedstrijd, de woorden van de Man of the Match, met als nadrukkelijk verzoek aan de  supporters FC ’s-Gravenzande om  achter de ploeg te blijven staan,

Frank de Bruijn ontving  uit handen van vice-voorzitter Henk van Berkel de bijbehorende waardebon van boetiek Haantje in het zeer gezellige en volle Business Home. Nog twee competitiewedstrijden voor de jaarwisseling te gaan, zaterdag 6 december uit tegen RVVH en zaterdag 13 december thuis tegen ASWH, om ervoor te zorgen  nog de kerst de rode lantaarn over te dragen in de Hoofdklasse B.