Grote Clubactie FC 's-Gravenzande haalt hoogste bedrag op

22 december 2014

Grote Clubactie brengt 1.838.333,07 op voor Nederlandse amateurvoetbalverenigingen
FC ’s-Gravenzande realiseert €13.971,90

22 december 2014 - Nederlandse amateurvoetbalverenigingen, die dit jaar deelnamen aan de Grote Clubactie, hebben in totaal €1.838.333,07 opgehaald. 1055 voetbalverenigingen deden mee, wat een gemiddelde opbrengst van €1.742,50 per vereniging betekent. FC ’s-Gravenzande haalde het hoogste bedrag op: maar liefst €13.971,90! De Grote Clubactie sprak clubcoördinator Ton van de Water (55) over deze prestatie.FC ’s-Gravenzande heeft meer dan het streefbedrag behaald. Ton van de Water legt uit: “In eerste instantie hebben wij ingezet op hetzelfde bedrag als vorig jaar (ca. €10.500). Nu is het bijna €14.000 geworden. Dat is fantastisch! Ons succes is tweeledig: we hebben een belteam met vrijwilligers die al onze leden belt met het verzoek om een Grote Clubactie-lot te kopen; daarnaast hebben we sponsoren en businessclubleden benaderd.”

Ton van de Water zorgt voor een gezonde competitie tussen de 1600 leden die FC ’s-Gravenzande rijk is. “Wij hebben jaarlijks een borrel met de bekendmaking van de nr. 1 verkoper binnen het belteam. Bovendien houd ik tijdens de actieperiode onze leden, sponsoren en Business Clubleden op de hoogte via onze website en Facebookpagina.”

“De opbrengst van de Grote Clubactie gaat onder meer naar ballen, trainingshesjes en ander trainingsmateriaal, wat we met ca. 60 jeugdteams in grote getale nodig hebben”, vertelt Van De Water. “Ook de kampioenenstandaards, een aandenken dat elk jeugdteam krijgt dat kampioen is geworden, worden daarvan bekostigd.”
Over de Grote Clubactie
De Grote Clubactie vindt dat verenigingen de basis voor een gezonde samenleving zijn. Het faciliteert daarom verenigingen in het genereren van extra inkomsten, voor o.a. de aanschaf van materialen, de inrichting van clubhuizen en het organiseren van activiteiten. Dat doet de Grote Clubactie door middel van een loterij. Leden van verenigingen verkopen loten á 3 euro per stuk, waarvan 80% direct naar de clubkas gaat, de resterende 20% gaat naar onder meer prijzen en de organisatie van de loterij. De Grote Clubactie werd in 1972 bedacht door
Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland.


« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.