Rodney van der Meijs Man of the Match FC s-Gravenzande SHO 3 - 4

31 januari 2015

In alle opzichten was de selectie van FC 's-Gravenzande klaar voor de belangrijke wedstrijd tegen SHO.  Tijdens de winterstage in Portugal waren de gelederen gesloten, dit bewijs werd geleverd door de hele goede wedstrijd  uit tegen Ter Leede wat een punt door een gelijkspel op leverden.  Op zeer indrukwekkende wijze heeft de selectie  in de week voor deze wedstrijd zich verenigd om het verlies van de veel te vroeg overleden van teamleider Gerrit van der Ende te delen.

Ook het veld lag er klaar voor, geen enkele twijfel dat het veld afgekeurd zou worden door de consul, in tegenstelling tot de kwaliteit van het veld een jaar gelden.

Kortom, alles was gereed om de aansluiting te kunnen maken met de concurrentie voor degradatie.  Helaas verliep de wedstrijd anders. Bij het laatste fluitsignaal,  één van de weinige waar de scheidsrechter het wel bij het rechte eind had, bleef de stand van 3-4 op het scoreboord staan waardoor van alle ambities vooraf weinig overbleef.

Toch waren een lichtpuntjes in het steeds donkere gedeelte onderaan de staart van de ranglijst. Eén van deze lichtpuntjes was de Man of the Match Rodney van der Meijs. Hij heeft er lang voor moeten knokken om terug te komen van een heel vervelende blessure, maar hij blijkt een ware aanwinst te zijn binnen de lijnen van het veld. Met een enorme schot in het linkerbeen, vechtersmentaliteit, inzicht en als extra wapen een heel verre ingooi, een ware versterking op het middenveld. Dat zijn schot een wapen is bleek door het eerste doelpunt van de FC 's-Gravenzande. De keeper had slechts het nakijken. Het tweede doelpunt was een assist van Rodney waardoor hij zijn stempel drukte op de wedstrijd.  Het was jammer genoeg niet voldoende  om hiermee punten te pakken, maar met de instelling van Rodney heeft deze selectie zeker kans op minimaal nacompetitie te halen.

Rodney van der Meijs ontving uit handen van voorzitter Rob Mesken de waardebon van Boetiek 't Haantje.  De voorzitter had lovende woorden voor zowel de selectie als zo ook voor de Man of the Match. Opgeven is geen optie, maar elke wedstrijd wordt een finale!