Ierland - Nederland 0 - 4 Vierlanden Toernooi Oranje onder de 16

13 maart 2015

De sportparken van FC ’s-Gravenzande (het ‘Juliana Sportpark’) en ASWH waren tussen woensdag 11 en zondag 15 maart het podium van het vierlandentoernooi voor spelers onder 16 jaar. Gastland Nederland nam het hierbij op tegen Tsjechië, Verenigde Staten en tegen de leeftijdsgenoten van Ierland.

Ierland - Nederland 0 - 4

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 heeft de tweede wedstrijd in het vierlandentoernooi winnend afgesloten. Op het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande werd het 4-0 voor Oranje tegen Ierland. Aan het einde van de eerste helft kwam het team van KNVB-coach Edwin Petersen op voorsprong. De keeper van Ierland ving de bal buiten zijn strafschopgebied. De daaropvolgende vrije trap werd door Armando Obispo binnen geschoten. Direct na rust verdubbelde hij de voorsprong voor Oranje. Ierland kreeg daarna enkele kansen. Zo moest Mike van de Meulenhof ingrijpen na een schot, en kopte Daniel McKenna op de lat van het Nederlandse doel. Diezelfde Daniel McKenna moest het veld aan het eind van de wedstrijd verlaten met een rode kaart. Het slotakkoord kwam op naam van Tim van de Schepop, die in de blessuretijd twee keer scoorde. Hij rondde een counter af na voorbereidend werk van Ché Nunnely voor de 3-0, en was net eerder dan de keeper bij de bal voor 4-0.