Frank Broos Man of the Match FC s-Gravenzande Quick Boys 4 - 3

14 februari 2015

Het bekerduel FC ´s-Gravenzande  - Quick Boys  werd een herhaling van  de wedstrijd gepeeld op 18 februari 2012.  Ook toen een duel in de achtste finale van de KNVB beker voor amateurs waarbij team van Quick Boys in een zeer spannende wedstrijd werd uitgeschakeld door FC ’s-Gravenzande.  De wedstrijd begon aanvankelijk zeer goed voor FC ’s-Gravenzande. In de eerste helft werden er veel kansen gecreëerd en Frank Broos bracht koelbloedig de  stand op 1-0.

Het zag er naar uit dat het wederom fout zou gaan, nog voor de rust had Quick Boys de wedstrijd gekanteld en stond de stand van 1-2 op het scoreboord. Zelden is FC ’s-Gravenzande zo flitsend uit de kleedkamer  gekomen als op afgelopen Valentijnsdag. Het team van trainers duo Robin Knoester en John Kraan gaven de trouwe supporters een onverwachte verrassing. In slechts 10 minuten tijd werd de 1-2 achterstand omgebogen in een 4-2 voorsprong. Wat uitbleef was de genadeklap, echter wat  ook uitbleef was dat wederom een resultaat in de laatste minuten werd weggeven.  Het waren zeer spannende slotminuten waarbij ook eindelijk het geluk aan de hand van de Westlanders niet ontbrak. Zelfs het uitsluiten van Geradus na een terechte tweede gele kaart bracht het team niet uit balans. De beslissingen van de scheidsrechter waren zeker niet tegen de rood blauwen en bij het laatste fluitsignaal waren de blauw witten uit Katwijk met 4-3 verslagen en uitgeschakeld in voor de kwartfinale in het bekertoernooi

Deze opsteker had de selectie hard nodig. De benauwde positie helemaal onderaan de ranglijst van de Hoofdklasse B en het ‘net niet’ in de vele competitiewedstrijden waren duidelijk zichtbaar bij de spelers na weer een verloren wedstrijd.

Wij nemen u terug naar een gelijkwaardige situatie  in het seizoen 2012 – 2013. In de eerste koude  maanden van het jaar 2013 was spel en de uitslagen in de 1e klasse B van FC ‘s-Gravenzande  niet best. De kopjes van de spelers hingen naar beneden. In herinnering de dramatische verloren wedstrijden, in zeer koude omstandigheden, op veld 2. Echter na de uitzege in Bergschenhoek tegen BVCB kreeg het duo Knoester en Kraan de ploeg toen toch aan het voetballen. Het resultaat was een periodetitel, weliswaar een vervangende, maar in de nacompetitie werd in Rotterdam bij en tegen Alexandria de promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen. Let wel, het team zit nu ongeveer in een zelfde situatie, echter op het spel valt veel minder aan te merken behalve het niet verzilveren van talloze kansen en het weggeven van resultaat aan het einde van de wedstrijd  Het afdwingen van het lijfsbehoud rechtstreeks of via de nacompetitie is gezien de ervaring van twee jaar geleden dus nog altijd mogelijk. Zeker als het geluk een beetje aan Westlandse  zijde blijft en met inbreng van talentvolle jeugd zijn er zeker nog kansen om het volgende seizoen FC ’s-Gravenzande nog in de Hoofdklasse te actief zal zijn. Zonder de oude vertrouwde spelers iets te kort te doen is de verfrissing van de jeugdige inzet bijzonder welkom. Het drietal Broos, Brito en Slutskyy draaide de gelouterde verdedigers van Quick Boys helemaal dol. Het was een genot om naar te kijken, een kopie van de wedstrijden van Jong FC ’s-Gravenzande.

De man die er met kop en schouders boven uitstak was “Man of the Match’ en ‘Matchwinnaar’ Frank Broos. Met maar liefst  drie treffers in het doel van Quick Boys en een vierde treffer achter sluitpost Danny Koning had hij de belangrijkste stempel van de wedstrijd. Niet alleen de vier treffers maar ook de vele kopduels die werden gewonnen, waarbij de bal voorin in de ploeg bleef en daardoor diverse malen een medespelers in kansrijke positie werd  gebracht.

Bij de uitreiking van de waardebon van boetiek het Haantje door vicevoorzitter Henk van Berkel in het Business Home stond Frank Broos te glunderen van geluk.

Zijn kwaliteiten waren al bekend en had hij in de A1 vele malen op de grasmat laten zien. Maar Frank Broos heeft nu ook zijn kunde en meerwaarde voor het team, op een zeer belangrijk moment, getoond in hoofdmacht van FC ’s-Gravenzande.

Business Club ’s-Gravenzande feliciteert Frank Broos met zijn verkiezing van de Man of the Match en wenst hem en zijn ploeg nog heel veel succes in de nog resterende 10 wedstrijden van de competitie en uiteraard in de kwartfinale in de KNVB beker voor amateurs.

Dinsdagavond a.s. staat er weer een oefenduel op het programma van Jong FC ’s-Gravenzande op het Juliana Sportpark.  Het spel en resultaat van de twee voorgaande wedstrijden van de jeugd van FC ’s-Gravenzande  tegen Westlandia en Velo  beloofd veel goeds en is een aanrader om deze wedstrijd te komen bezoeken.