Domingos Lopes de Brito Man of the Match FC 's-Gravenzande - Katwijk 1 - 1

21 februari 2015

Zaterdag 21 februari 2015 was er eigenlijk het hele team ‘Man of the Match’ in de wedstrijd tegen de koploper en vooraanstaande kampioen van de Hoofdklasse B. Het gehele elftal van FC ’s-Gravenzande heeft gestreden voor elke meter waarmee een verdienstelijk punt tegen Katwijk werd behaald.

Niets was te merken van de onrust voorafgaande aan de wedstrijd veroorzaakt door de schrijvende pers en onzinnige berichten op social  media. Het team leek hierdoor totaal niet onder de indruk en was vastberaden het goede resultaat van de wedstrijd afgelopen zaterdag  tegen Quick Boys voor te zetten. Opgeluisterd door een ludieke actie van de Supporters Vereniging, elke speler ontving voorafgaande aan de wedstrijd een mooi boeket bloemen.

Opmerkelijk dat tegenstander zo onder de indruk is van ons team. Bij elk bezoek van de Business Club van onze tegenstanders aan het Business Home wordt de constatering gemaakt dat het onbegrijpelijk is dat het team van FC ’s-Gravenzande op de onderste plaats staat.

Daar kopen wij geen punten mee, maar goed voetbal spelen en het dan in de slotminuten weggeven is al twee wedstrijden achterwege gebleven. En niet tegen de minste tegenstanders, in de wedstrijd van zowel tegen Quick Boys als zo ook tegen hun rivaal Katwijk uit het gelijknamige Katwijk werd er staand gehouden, en wel beide wedstrijden beëindigen met 10 man! Met de wedstrijd tegen Katwijk had FC ’s-Gravenzande zelfs 12 tegenstanders, in plaats van 11. De 12e man van Katwijk waren niet de talrijke  meegereisde supporters uit Katwijk, maar het was de scheidsrechter. Deze man had het bij bijna elke beslissing helemaal bij het verkeerde eind. Schoon voorbeeld waren de talrijke gele kaarten waarbij in de 65e minuut een verdubbeling de gele prent een onterechte rode kaart voor Ricoberto lujjando opleverde. Het gevoel sprak dat van de  man in het zwart Katwijk met meer als een punt terug zou moeten keren naar de bollenstreek, anders kan je het foutenbal van de arbiter niet benoemen. Maar helaas voor hem, het bleef bij een 1-1 gelijkspel. Wij zijn blij met een punt, maar net als bij de supporters van Katwijk leeft ook de gedachten dat het er ook verdienstelijk 3 punten hadden kunnen zijn.

Onverzettelijkheid staalde er bij de ‘Man of the Match’ vanaf. Niet van de bal te krijgen en zeer gevaarlijk richting het doel was Domingos Lopez de Brito een bepalende factor in het resultaat  . Als of hij het hoorde vanaf het veld, na zijn verkiezing als ‘Man of the Match’had hij een soloactie op het middenveld waarbij hij wel 5 spelers van Katwijk omzeilden en nog tot een schot kwam op het doel. Vele belangrijke minuten werden door hem gewonnen door zijn vastigheid aan de  bal en de combinatie met spits Frank Broos loopt prima.  Katwijk kreeg over de wedstrijd meer goede kansen dan de Westlanders, maar sluitpost Danny Koning was deze wedstrijd bijzonder goede sta in de weg voor de tegenstander.  De 1-0 voorsprong kwam van de voeten van Martijn le Congé. In de 17e minuut scoorde de verdediger uit een perfect geschoten vrij trap, waarbij hij de doelman van Katwijk kansloos werd verslagen. De gelijkmaker kwam een goede 10 minuten later. Uit een zeer gevaarlijke voorzet wist er een man in het oranje het laatste zetje aan de bal te geven en de bal over de doellijn te werken. Deze stand zou niet meer veranderen, ondanks de vele kansen vooral aan de zijde van Katwijk. Maar de laatste klap was bijna een daalder waard. De ingevallen Sven Looyestein verraste de verdediging van Katwijk door op de achterlijn de bal tussen de benen van zijn directe tegenstander te spelen,  maar helaas bij zijn doelpoging trof hij uit een onmogelijk hoek het zijnet.

Uit de handen van de voorzitter Rob Mesken ontving Domigos de waarde cheque beschikbaar gesteld door boetiek het Haantje.

De voorzitter had zijn huiswerk goed gedaan, hij melde aan de ‘Man of the Match’ dat de komende 5 wedstrijden allemaal ploegen uit het rechterrijtje van de stand in de competitie bestreden moeten worden.  Slechts SHO  ontbreekt in het rijtje wedstrijden, maar respectievelijk volgen de wedstrijden tegen  XerxesDZB, Spijkenisse, Kloetinge, Noordwijk en zaterdag 28 februari a.s. wordt de reeks begonnen met de uitwedstrijd tegen directe degradatiekandidaat Smitshoek. 5 finalewedstrijden waarbij de Business Club haar leden oproept om het team te komen supporteren. Deze steun heeft het team hard nodig om alsnog lijfsbehoud in de Hoofdklasse te bewerkstellingen.

Tot a.s zaterdag 28 februari bij de uitwedstrijd in Barendrecht tegen Smitshoek.