Roy Vermolen Man of the Match FC 's-Gravenzande - XerxesDZB 1 -1

07 maart 2015

De wedstrijden van FC ’s-Gravenzande  blijken dit seizoen te lang te duren. Als de stand gemeten zou worden van alle wedstrijden dit seizoen in de Hoofdklasse B  na 80 minuten zou de koploper uit Katwijk niet op de eerste plaats staan en FC ’s-Gravenzande was al lang uit de degradatie zone verdwenen. Echter de reglementen geven aan dat er 90 minuten gevoetbald moet worden. Maar  ook bij een meeting na de officiële speeltijd had Westlandse vertegenwoordiging in de Hoofdklasse zaterdag meer punten gehad dan de schamele 10 puntjes wat nu recht geeft op de laatste plaats op de ranglijst. Tegen mede degradatiekandidaat Xerxes DZB was het erop of eronder. Bij winst zouden beide ploegen een gelijk aantal punten hebben gehad, en uitgaande van puntverlies van Smitshoek in Katwijk tegen Quick Boys zou de hatelijke laatste plaats worden overgedragen aan de vereniging uit Barendrecht.

 Het is maar goed dat voetbal vooraf  niet te voorspellen is, maar FC ´s-Gravenzande heeft wel heel veel de schijn tegen. Opgelucht werd er van de tribunes gekeken omdat er niets op de goed leidende scheidsrechter was aan te merken, die zou de wedstrijd zeker niet negatief beïnvloeden, dachten de trouwe supporters van de rood-blauwe uit het Westland. Echter een wedstrijd is pas gespeeld als het laatste fluitsignaal geklonken heeft. En dit laatste fluitsignaal kwam veel en veel te laat. Er was geen enkele blessurebehandeling in de gehele wedstrijd te bekennen geweest.  Maar toch liet de scheidsrechter ruim 4 minuten langer doorspelen dan de reglementerende speeltijd.. Dit was de eerste echte fout van de man in het rood gekleed uit Rotterdam, maar gelijk wel een beslissing die de uitslag heel erg deed beïnvloeden.


 

 

 De druiven zijn zuur, heel zuur. Een gelijkspel wat wederom aanvoelt als een nederlaag. Na drie puntendelingen op rij staat FC ’s-Gravenzande nog s steeds op de laatste plaats in de competitie. Echter het blijft spannend aan de staart van de ranglijst. Vier clubs strijden om het lijfsbehoud, waarvan twee rechtstreeks afdalen naar de 1e klasse en twee clubs het lijfsbehoud in de nacompetitie moeten bewerkstelligen. De vier  clubs onderaan de stand wisten zaterdag een punt te pakken, waardoor er helemaal niets wijziging in de stand van de competitie en alles is dus nog mogelijk.

 


 Na een week van aantrekkelijke  rust in de schrijvende pers kon de kersverse nieuwe trainer Claudio Braga aan de slag met een nog niet complete selectie, Michiel van de Berg, Twan van Meerten en Rodney van der Meis zijn nog geblesseerd. Zaterdag moest ook de altijd solide middenvelder Mark Haaring vanaf de zijlijn toekijken na zijn vorige week opgelopen tweede rode kaart in zijn gehele carrière als voetballer. Wel kon de nieuwe leidsman uit Maasluis beschikken over  Domingos Lopes de Brito en Roy Vermolen die vorige week een schorsing uitzaten. De laats genoemde werd uitgeroepen als Man of the Match. De harde werker op het middenveld zat goed in de wedstrijd en won bijna elk duel met de tegenstander. Maar Roy Vermolen was in zijn hart niet blij met zijn verkiezing.  Hij nam de waardebon, beschikbaar gesteld door boetiek het Haantje uit Naaldwijk,  in het gezellige Business Home  met een lach van een boer met kiespijn. Niet verloren en toch voelt het als een nederlaag.

 


 Het was geen hoogstaande wedstrijd van beide partijen, en echt degradatie duel. FC ’s-Gravenzande had een overwicht op het veld kreeg veel kansen. Voor de thee pauze kregen Kiril Slutsky,  Frank Broos en Domingos Lopes de Brito de kans om de score te openen maar lieten dit na. De tegenstander uit Rotterdam kon hier weinig tegenover stellen zodat de stand van 0-0 lang op het scoreboord bleef staan. Diep in de tweede helft kon er eindelijk gejuicht worden voor een treffer van FC ’s-Gravenzande.  Wat vooruit en met het hoofd niet lukte door de nummer 9 Frank Broos, was in de achteruit wel trefzeker. Met de hak van zijn voetbalschoen verassende de jonge spits de verdediging en de keeper van Xerxes DZB.  Na de voorsprong was de opdracht om deze stand vasthouden, maar de ploeg werd te veel in de verdediging gedrukt. Het onheil hing in de lucht en wederom liep het elftal tegen een ongelofelijke kater op. In de 95e minuut wees de scheidsrechter onverbiddelijk naar de strafschopstip na een handsbal van Frank de Bruijn.  Alle ogen waren gericht op de prima keepende Danny Koning,  Zou hij het kunstje weer flikken zoals vorige week in Barendrecht in de slotminuten van de wedstrijd tegen Smitshoek? Toen keerde de betrouwbare doelman uit Scheveningen de strafschop en konden de meegereisde supporters uit ’s-Gravenzande  opgelucht ademhalen met een punt in de zak. Man of the Match Roy Vermolen  had zijn uitverkiezing  van Man of the Match van de wedstrijd tegen Xerxes DZB graag aan Danny Koning overgedragen als hij de penalty zou weten te stoppen. Echter koos de Danny Koning voor de verkeerde hoek en bracht de verdediger uit Rotterdam maakte geen fout en bracht de stand op gelijk hoogte. 

Roy Vermolen had in zijn speech weinig spraakstof. Maar feitelijk is het nog niet gedaan.  De altijd positieve voorzitter van de Business Club Rob Mesken bracht de jonge ’s-Gravenzander in verlegenheid. Ja, wij gaan niet hopen, maar we gaan ervoor sprak hij door de microfoon in het Business Home!  De nieuwe trainer, die zijn eerste levenslicht in de Portugese hoofdstad Lisabon zag, maar al vanaf zijn 3e jaar in Nederland woont, heeft de schone taak om selectie fit te stomen en de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen voor de komende wedstrijden. De competitie is nog zeker niet verloren, de achtste finale van de KNVB beker staat nog op het programma en de ploeg heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Haaglanden cup.

 

 

 

Volgende week zaterdag  14 maart  thuis de achtste finale  voor de KNVB beker tegen de Haagse zondag Topklasser HBS.  Met natuurlijk de altijd strijdbare Man of the Match Roy Vermolen. Deze week gaat hij langs boetiek het Haantje om zijn waardebon in te wisselen voor een mooi passend kledingstuk. Of zou hij de bon bewaren tot na het bekerduel van aanstaande zaterdag en deze verdubbelen door wederom zich in de kijker te spelen als Man of the Match? Over een week zullen wij het weten, maar niet om de gebruikelijke  14:30 uur, maar een half uur later om 15:00 uur. U komt toch ook?

« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.