Ruben de Groot Man of the Match KNVB Beker FC 's-Gravenzande - HBS 1 -2

14 maart 2015

Welke betaalde voetbalorganisatie zou FC ´s-Gravenzande treffen in de tweede ronde van de KNVB beker in het seizoen 2015-2016. Natuurlijk moest er in de eerste ronde een mede amateurclub uitgeschakeld worden, maar de droomgedachten in de vereniging gingen uit naar PSV, Utrecht of Ajax of zou het toch de Kuip in Rotterdam Zuid worden? De wedstrijd tegen HBS, ach die hebben twee jaar geleden ook uitgeschakeld voor de Haaglandencup, mede door een weergaloos doelpunt, van de toen nog jongere Frank Broos, en fantastisch keeperswerk van Khalid el Menkouzi  werd de toenmalige hoofdklasser HBS uit en in Den Haag uitgeschakeld.

Wat na het verloren bekerduel tegen de zondag topklasser HBS overbleef waren lege handen en een verloren droom. Heel jammer want de beleving in de vereniging  tijdens de voorbereiding en de wedstrijd was groot en goed. Maar realistisch gezien de stand in de beide competities was de uitschakeling wel, maar het blijft altijd bekervoetbal.


Tijdens het druk bezette event van de Business Club op de avond vooraf van deze wedstrijd was het bekerduel regelmatig het onderwerp van gesprek. Het fantastische vierlanden toernooi wat FC ’s-Gravenzande,  in opdracht van de KNVB, op het zelfde moment van het bekerduel organiseert was van grote invloed op deze wedstrijd. Het duel mocht op last van de KNVB niet worden gespeeld op het hoofdveld, maar werd er uitgeweken naar veld 2. De entourage was er niet minder om. De Supportersvereniging had alles uit de kast getrokken en DJ One Two Henk van Geest hield de sfeer er goed in. De verzamelde jeugd door de Supportersvereniging moedigde het elftal van trainer Claudio Braga luidkeels aan. Door de sfeer gemaakt door jeugd van de FC ’s-Gravenzande aan de kant van het veld hielden de vele toeschouwers het alsnog warm, ondanks de zeer koude omstandigheden.


Wederom was de Man of the Match een jeugdige pupil van de vereniging. Ruben de Groot, speler van de A1, werd door de Business Club uitgeroepen tot Man of the Match. De lange blonde verdediger was zichtbaar niet onder de indruk de spelers van de topklasser uit Den Haag. De spelers van HBS, een solide middenmoter in de topklasse zondag onder leiding van trainer André Wetzel, voormalig trainer van ADO,  waren wel onder de indruk van de jonge, boomlange verdediger.  Meerdere malen wist Ruben van de gelouterde voetballers uit de Den Haag de bal te veroveren.


De eerste helft kwam langzaam op gang. Twee kleine kansjes van HBS waren geen probleem voor de doelman Danny Koning. In de 15e minuut kreeg Frank Broos de eerste grote kans van de wedstrijd en kwam één op één te staan met de doelman Ricardo Samoender van HBS, die overigens prima redde. In de 23e minuut een identieke situatie, echter Frank Broos moest wederom zijn meerdere bekennen aan de doelman afkomstig uit Lisse.  Vlak daarna was het wederom door goed verdedigen van HBS waardoor de inzet van Domigos Lopes du Brito werd gekeerd en FC ’s-Gravenzande niet wist te scoren. Na een half uur spelen werd de wedstrijd een kwartier stilgelegd door een blessure van een grensrechter. Gelukkig was scheidsrechter Peter den Breejen bereid het stokje over te nemen en werd de wedstrijd na een klein kwartiertje weer hervat. In het resterende minuten werd er ook niet gescoord en werd wederom het Business Home opgezocht om op te warmen. 


In de tweede helft keerde het tij. HBS werd sterker en de wedstrijd werd grotendeels op de helft van FC ’s-Gravenzande gespeeld. Het overwicht van HBS op het veld werd omgezet in twee goals en de wedstrijd was gespeeld. Anders dan andere wedstrijden was nu de wedstrijd in blessuretijd niet te lang maar te kort. In de 90e minuut scoorde Kirill Slutskyy de 1-2 en heel ’s-Gravenzande kreeg er weer zin in. Maar de goed leidende scheidsrechter had het koud gekregen en blies het laatste fluitsignaal bij de stand van 1-2 en bracht een einde aan het slotoffensief van de rood-blauwe.  De bekerdroom spatte uit elkaar en de teleurstelling van de spelers was duidelijk zichtbaar.


In het Business Home ontving de Man of the Match Ruben de Groot uit handen van vicevoorzitter Henk van Berkel de waardebon beschikbaar gesteld door boetiek ’t Haantje. Ook hier was de jeugdige Ruben niet onder de indruk van de gestelde vragen.  De koelbloedige blonde parel in de verdediging schuwt ook de aanval niet. In de laatste minuten van de wedstrijd was het toch even schrikken voor de verdedigers van HBS toen de boomlange Ruben zich melde in het strafschopgebied van de Hagenaars.

Ruben was naar voren gestuurd door de trainer Claudio Braga, althans dat dacht hij. Hij bekende tijdens het interview dat het eigenlijk niet de bedoeling was van de trainer om naar voren te gaan. Daar moest duidelijkheid in komen in het Business Home en vicevoorzitter Henk van Berkel haalde de trainer erbij en vroeg hem om uitleg. De trainer moest er wel om lachen, hij had de speler van A 1 het signaal gegeven om de bal ver naar voren te spelen. Wat de leidsman uit Maassluis niet wist dat leiding van de A1 dit signaal gebruiken om naar voren te gaan. De vrolijk dansende blonde plukken snelde dus naar richting het strafgebied van HBS. Claudio Braga legde uit dat hij Ruben liet staan omdat hij er eigenlijk wel schik in had. Wat de interim-trainer ook gelijk heeft gezien dat zijn verdediger een meerwaarde kan zijn bij een dergelijke situatie. Wellicht gaan wij de komende wedstrijden Ruben nog meer zien als extra wapen van FC ’s-Gravenzande in de punt van de aanval.  Wie weet…


De vicevoorzitter maakte gelijk gebruik van de situatie dat hij de trainer naast hem had staan en vroeg hem naar de benauwde situatie in de stand van de competitie. FC ’s-Gravenzande staat op 6 punten achterstand op de nummer 12 van de competitie, welke recht geeft op het spelen van  nacompetitie voor lijfsbehoud in de hoofdklasse. Er zijn nog 7 wedstrijden te gaan, legde Claudio Braga uit, dat zijn 21 punten. Het is moeilijk, maar nog niet onmogelijk en daarnaast zijn wij afhankelijk van het resultaat van de concurrentie. De handdoek wordt zeker nog niet gegooid, vervolgde de Braga. Westlanders geven het toch nooit op! Inderdaad, en zo is het. Opgeven is geen optie!


De volgende wedstrijd wordt zaterdag 21 maart gespeeld in en tegen Spijkenisse. Uiteraard is alle steun aan de zijlijn van harte welkom.

Beelden van de wedstrijd zijn te zien bij Omroep West: http://www.omroepwest.nl/sport/14-03-2015/hbs-en-rkavv-naar-halve-finale-knvb-beker

 

 

 

 

« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.