Mark Haaring Man of the Match FC 's-Gravenzande - Noordwijk 1-2

12 april 2015

Helaas was het de wedstrijd FC ’s-Gravenzande tegen Noordwijk wederom een ‘Net Niet’ wedstrijd voor FC ’s-Gravenzande. Handhaving in het tweede seizoen Hoofdklasse werd vooraf als bijna onmogelijk beschouwd in het geweld met onder andere de zeer sterke teams uit de Bollenstreek. De stand in de competitie 4 wedstrijden voor het einde van het seizoen zou hiervan een bevestiging zijn, echter de wedstrijden analyserend zou het niet zo onmogelijk zijn geweest als vooraf was voorspeld. Bij een groot aantal verloren wedstrijden had een gelijkspel of zelfs winst niet onverdiend geweest.

 

De wedstrijdspanning was duidelijk voelbaar, het was erop of eronder in de wedstrijd tegen Noordwijk. De overwinning tegen Kloetinge had de ploeg van het trainersduo Braga en Kraan zichtbaar goedgedaan. Maar de technische staf had redelijk wat huiswerk. Jasper van Dijk en Danny Bijl waren geschorst, Twan van Meerten nog geblesseerd, Darli Gerardus en Sander Koeleman terugkerend van een blessure en Rodney van der Meijs ziek geweest en niet fit genoeg om de wedstrijd te kunnen beginnen. Bij elk verslag wordt de naam van Michiel van de Berg al niet genoemd, maar de talentvolle aanvaller die dit seizoen nog niet in actie geweest i.v.m. een hardnekkige hernia is het gehele seizoen als een gemis in de selectie.

 

Claudio Braga had voor de wedstrijd tegen Noordwijk de hulp ingeroepen van een jeugdige pupil om de mannen van het team nog extra te motiveren. Gewapend met de gewonnen beker van het Heyl toernooi 2e paasdag op het eigen Juliana Sportpark en een 0-10 overwinning van de F 10 de ochtend voor de wedstrijd tegen Noordwijk melde de 7 jarige Koen van Berkel zich bij de selectie voor de wedstrijdbespreking. De jeugdspeler van FC ’s-Gravenzande nam na de warming up plaats op de bank. Jammer genoeg was de aanwezigheid van een jeugdspeler van de vereniging in deze wedstrijd niet van doorslaggevende aard voor de uitslag, maar werd wel zeer succesvol bevonden door zowel trainer als selectie en zeker voor herhaling vatbaar.

 

FC ’s-Gravenzande begon goed aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Roy Vermolen na 10 minuten wedstrijd, maar hij stuitte op de prima doelman van Noordwijk. In de 17e minuut werd uit een corner de bal tegen de hand gekopt van Frank de Bruijn. De terechte strafschop werd onhoudbaar voor keeper Danny Koning in geschoten. De voorsprong voor de ploeg uit Noordwijk duurde niet lang. Uit een vrije trap In de 21e minuut schoot Martijn le Congé tegen de handen van een Noordwijkse verdediger en belande de bal in de verre hoek in het net. Ook hier had de scheidsrechter,  op aangeven van de fel appellerende Roy Vermolen, een penalty kunnen geven voor een handsbal in het strafschopgebied, maar gelukkig hanteerde de scheidsrechter de voordeelregel en keurde het doelpunt goed. Een fikse tegenvaller net voor de rust was het uitvallen van Sander Koeleman. Bij een vrije trap halverwege de helft van Noordwijk raakte Sander de bal geheel verkeerd en moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Rodney van der Meijs.

 

In de tweede helft had Noordwijk meer balbezit en dicteerde de wedstrijd. Maar van een echt overwicht was geen sprake. Beide doelverdedigers hadden niet echt veel doelpogingen te verwerken. In de 65e minuut werd de bal niet goed weggewerkt uit het strafschopgebied en kwam Noordwijk opnieuw op een voorsprong. FC ’s-Gravenzande zocht de aanval om de gelijkmaker te realiseren. Juri Westhoff en Ricoberto Luijando kwamen in het veld voor Domigos Lopez de Brito en Roy Vermolen om de aanval extra impuls te geven. Kansen kwamen er voor de ’s-Gravenzanders, maar jammer genoeg geen doelpunt. Schoten op het doel van Rodney van der Meijs hadden geen succes en uit een vrije trap vanaf 20 meter wist Martijn le Congé geen herhaling van de eerste helft te bewerkstellingen en schoot de bal hoog over. De beste kans kwam uit een prima combinatie opgezet vanuit het middenveld waarbij Frank Broos zich prima vrij speelde en vanaf de 16 meterlijn een goed schot lanceerde. De keeper van Noordwijk wist met een fraaie snoekduik de bal klemvast te pakken ende gelijkmaker te voorkomen.

 

Wederom dus weer ‘Net Niet’. Ondanks het veldoverwicht in het begin van de tweede helft had een gelijkspel zeker niet misstaan. Door de overwinning van Noordwijk blijft het in de race met Spijkenisse voor de 3e periode. Voor FC ’s-Gravenzande is het verwerken van het verlies en verder met de voorbereiding voor de komede 4 belangrijke wedstrijden. In het verslag van Jan Hoogenraad wordt het lijntje voor het behoud in de Hoofdklasse flinterdun benoemd, maar eigenlijk is het verschil op 6 punten blijven staan, echter met een wedstrijd minder. Smitshoek wist thuis te winnen van Ter Leede en verdubbelde het verschil met FC ’s-Gravenzande naar 6 punten. Kloetinge verloor op eigen terrein van Quick Boys en blijft op 6 punten verschil staan. De fanatieke coach Claudio Braga wil terecht nog niet van handgooien weten. ‘Het blijft nog steeds mogelijk’, vertelde de geboren Portugees uit Maassluis, maar er is wel een klein wondertje nodig. Maar in voetbal is alles mogelijk, dat is in het verleden meerde malen bewezen. Met nog 4 wedstrijden spelen is 6 punten een groot verschil, daarbij heeft FC ’s-Gravenzande nog op papier het zwaarste programma. De Rood-Blauwe uit het Westland spelen nog tegen de nummers 2t/m5 van de stand in de Hoofdklasse B, waaronder de afsluitende partij uit op het schitterende complex Nieuw Zuid in Katwijk tegen Quick Boys. De steun van supporters kan de selectie bij alle 4 de wedstrijden hard gebruiken, in welke situatie ook. Van afscheid nemen van de Hoofdklasse is nog geen sprake, maar mocht het zover zijn is de steun van de supporters ook zeer welkom en hebben de selectiespelers dit meer dan verdiend na een loodzwaar seizoen in de mini Topklasse. Voorztiiter Rob Mesken van de Business Club s-Gravenzande gaf in zijn speech in het Business Home aan dat de Business Club ook bij mindere tjden achter het team en vereniging blijft staan. Dus ook bij een eventeuele degredatie naar de 1e klas blijft de Business Club 's-Gravenzande de vereniging met haar eerse elftal trouw en blijft zij hen ondersteunen.

De laatste thuiswedstrijd op zaterdag 2 mei tegen RVVH zal de supportersvereniging met behulp van meerdere commissies uitpakken met een fantastische sfeeractie. Ook de Business Club roept haar leden op hun support te geven voor de laatste wedstrijden. Onderop het bericht staat het volledige programma van de 3 degradatiekandidaten.

 

Waar de technische staf en de vereniging altijd op kan rekenen is de betrouwbare, altijd met een voldoende spelende, middenvelder Mark Haaring. Voorop in de strijd in elk duel is de geboren en getogen ’s-Gravenzander een vaste kracht in de selectie van FC ’s-Gravenzande. Haaring zelden opvallend door een winnende goal of sublieme actie, maar solide in dienst van het team spelende Haaring is gekozen als ‘Man of the Match’ voor de wedstrijd tegen Noordwijk door de Business Club en de technische staf van de selectie. Mark Haaring, een echte verenigingsman die naast het drukke training en speelprogramma van een selectiespeler ook het leiden en trainen van de jeugd niet schuwt en veelal op feesten in de kantine achter de bar zich inzet voor de vereniging. Haaring is wel opvallend in het veld door de luide kreet ‘Haaring’, oftewel ‘afblijven van de bal’, ‘deze bal is voor mij’. Niet opvallend is Mark Haring, maar voor de oplettende voetbalkenner juist wel. De uitverkiezing als ‘Man of the Match’ is een waardering van de continuïteit van Mark in de vele wedstrijden in de hoofdmacht van FC ’s-Gravenzande. Mark heeft aangegeven dat hij aan het einde van dit seizoen wil stoppen met selectievoetbal. Hij wil volgend seizoen uitkomen in een vriendenteam bij FC ’s-Gravenzande.  Mark heeft na wereldreis enkele jaren geleden ook een seizoen gespeeld in een lager elftal, maar op vele verzoek heeft toen de keuze gemaakt om terug te keren in de selectie. Het vele verzoek is momenteel nog niet opgedoemd in de vereniging, maar dit gaat zeker nog wel komen. 

 

De ‘Man of the Match’ kreeg uit handen van voorzitter Rob Mesken de waardebon van boetiek ’t Haantje uitgereikt. De altijd bescheidde verenigingsman Mark Haaring heeft nog een paar weken te tijd om zich te bedenken. Deze uitverkiezing zou naar meer kunnen smaken…

 

Het bestuur van de Business Club 's-Gravenzande roept haar leden op om het elftal de laatste vier wedstrijden te komen ondersteunen. De eerste wedstrijd is zaterdag 18 april, de altijd zeer lastige uitwedstrijd tegen ASWH. Een overwinning tegen ASWH zou op zich al knap zijn, maar in de huidige situatie noodzakelijk. Uw steun door de aanwezigheid is dus hard meer dan welkom. Om de laatste wedstrijden extra impuls te geven zal ook van de uitwedstrijden een wedstrijdverslag worden gemaakt en geplubliceerd op de website van de Business Club.

 

Wij zien u a.s. zaterdag graag terug bij de Wedstrijd ASWH – FC ’s-Gravenzande op het sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht.

 

Zaterdag 18-04-2015                   Zaterdag 25-04-2015

ASWH – FC ’s-Gravenzande       FC ’s-Gravenzande – Zwaluwen

Noordwijk – Kloetinge                 Kloetinge –SHO

Zwaluwen – Smitshoek               Smitshoek – Rijnvogels

 

Zaterdag 02-05-2015                   Zaterdag 09-05-2015

FC ’s-Gravenzande - RVVH         Quick Boys – FC ’s-Gravenzande

Kloetinge – Ter Leede                  RVVH – Kloetinge

Smitshoek – SHO                          AWH - Smitshoek

 

« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.