BC 's-Gravenzande Nieuwsbrief april 2015

16 april 2015

Einde seizoen nadert

Het seizoen 2014-2015 nadert zijn einde, nog vier speelrondes voor de boeg. Het eerste elftal staat er niet goed voor, nog steeds bezet het team de laatste plaats in de stand van de competitie. De speculaties bij de fans lopen ver uiteen van ´Het doek is al gevallen´ tot ´Het is nog altijd mogelijk´. Zoals voorzitter Rob Mesken aanhaalde in zijn speech in het Business Home, de support blijft voor FC ´s-Gravenzande ook bij een eventuele degradatie naar de 1e klas, maar handhaving in de hoofdklasse blijft nog het vooraf gestelde doel, dus alle steun voor de het elftal onder leiding van Claudio Braga en John Kraan is meer dan welkom. Normaliter wordt er alleen van de thuiswedstrijden een verslag van de Man of the Match gepubliceerd op de website van de Business Club. Gezien de belangrijkheid van de komende wedstrijden wordt er van de laatste twee uitwedstrijden ook een verslag gemaakt en op de website geplaats, echter vind er geen huldiging plaats van de Man of the Match. De komende vier zondagen om ongeveer om 10:00 uur is het verslag van de Man of the Match beschikbaar op de website www.bc-sgravenzande.nl waarmee het reguliere seizoen in de Hoofdklasse B 2014-2015 wordt afgesloten.

 

Nieuwe leden

Van der Beek Vastgoedonderhoud b.v

 

Verkocht op het eerste gezicht, dat waren Steve en Maaike van der Beek van het gelijknamige bedrijf bij een bezoek aan de vereniging en Business Club op uitnodiging de Commissie Commerciële Zaken. Van der Beek Vastgoedonderhoud levert vakwerk schilderwerken, wand en plafondafwerking, woning en projectstoffering, timmerwerken en compleet onderhoud. Het rijtje opdrachtgevers op hun website is op zich al imposant te noemen, waaronder voetbal gerelateerde organisaties zoals  ADO den Haag en Sparta Rotterdam. Bij bede eredivisie clubs heeft het bedrijf van der Beek vastgoedonderhoud opdrachten uitgevoerd in de stadions. De foto’s op de website zijn indrukwekkend, een bezoek aan hun website is het aanraden waard.

 


Wij heten van der Beek Vastgoedonderhoud b.v. van harte welkom bij de Business Club en wensen hen veel plezier en goede zaken.

www.vanderbeekbv.nl

Aan het woord

Hortimat - Geert van der Meer

Voor de nieuwsbrief April zijn we weer terug op de Vlotlaan in Monster. Op een woensdagmiddag heeft de Business Club een afspraak met Geert van der Meer van de firma Horitmat. ‘Op het logo staat nog steeds Flamingo van der Meer?’, vraag ik Geert bij binnenkomst in het kantoor. Klopt, ik wou er niet direct helemaal afstand van doen, legt Geert uit. De naam Flamingo van der Meer heeft nog veel bekendheid, dus het staat er nog keuring in een balk onder de nieuwe naam Hortimat. De koffie wordt keurig gebracht en wij nemen plaats en een luxe grote spreekkamer, met uitzicht op het kantoor en de werkvloer. De naam Flamingo komt van het gelijknamige tuincentrum, in de jaren ’80 gevestigd in Naaldwijk waar nu het imposante Lentiz Dalton Mavo pronkt. Daar is mijn vader eigenlijk begonnen, legt Geert uit, met verkoop van aanhangwagens, daarna zijn we gestart bij ons woonhuis aan de Heenweg. Dat was een leuke tijd, direct zie je de ogen van Geert gaan glimmen, de keuken het kantoor en kantine gelijk. Alles was achter het huis opgeslagen en toen we te behuisd werden hebben we het druivenkastje van de buurman Doe van Zanten erbij gehuurd. Ken je dat? bijna schaterend, een druivenkas als opslag!

 

Bij de familie van der Meer werd aan de Heenweg veel tuinbouw gerelateerde tweedehands producten verhandeld. In die tijd was de handel in tweedehands waar redelijk uniek, van bloemengaas tot kasmaterialen, en van aanhangwagens tot tuinbouwmachines, overal zagen vader en zoon van der Meer handel in.

 

Het bedrijf groeide en verhuisde in 1996 van de Heenweg naar het industriegebied in Hoek van Holland. Maar ook daar groeide het bedrijf hard en werd in 2006 het huidige pand van 5000 meter in Monster betrokken. Ook dit pand kon de groei van het bedrijf niet bergen en voor alle aanwezige opslag en er werd een terrein van 9000 meter aangeschaft aan de Noordlandseweg in ’s-Gravenzande.

 

Bij de rondleiding door het bedrijfspand werd mij duidelijk wat er aan de buitenkant niet zichtbaar is. Wij zijn niet een bedrijf wat ergens wat opkoopt en gelijk doorverkoopt, legt Geert uit. Bijna alles wat ik opkoop wordt hier gereviseerd of er wordt een product specifiek op maat van gemaakt voor onze klanten. Zo ontstaat een kwaliteitsproduct tegen een betaalbare prijs en naar de wens van de klant. Horitmat zet haar producten in de Nederlandse tuinbouw af maar exporteert voornamelijk naar het buitenland. De wereld is door internet veel kleiner en toegankelijker geworden. Veel van Hortimat haar producten gaan heel de wereld over. Dit komt voornamelijk dat professionele tuinbouw in de meeste landen nog in de kinderschoenen staat. Hortimat maakt wereldwijd gebruik van agentschappen waarmee er wordt samengewerkt, maar handelt ook regelmatig rechtstreeks handel met bedrijven. ‘Genoeg nog te ondernemen in de wereld’, zegt Geert op een onderwijzende vorm. Hierbij komen wij al snel bij het tv programma van Ondernemend Nederland van RTL 7. Dit programma heeft eind vorig jaar opnames bij Hortimat gemaakt. ‘Dan sta je ineens voor de camera’ verteld Geert. De opname van het programma werd  gecombineerd met de naamsverandering van Flamingo van der Meer naar Horitmat. ‘Het was wel leuk om dit een keer mee te maken, normaliter ben ik niet zo’n figuur die zomaar voor de camera gaat staan. ‘Opeens een filmploeg in je zaak, constant een camera op je gericht dan je verhaal in 1 keer op juiste manier vertellen, dat valt toch niet helemaal mee en is een vak apart. Maar het is de moeite waard en ik heb zeer veel leuke reacties gehad, ook van de Business Club’

 

Ja ik weet het, ben weinig aanwezig bij de Business Club, bekende Geert op mijn opmerking dat ik hen niet veel zie  in het Business Home. De binding die ik nu met de club heb is eigenlijk alleen door de diverse goede vrienden en bekenden die ook (spelend) lid van de vereniging zijn. ‘Toen ik een jaar of 24 was hebben ze mij nog één keer zo ver weten te krijgen dat ik zelf voor een wedstrijd de stoute voetbalschoenen aantrok. Na een lelijke tackle bijna 1 ½ week niet kunnen lopen, dus daar was ik heel snel mee klaar’ lachte  Geert. En weet je , door de weeks ben ik niet veel thuis. Zaterdags ‘s morgens ben ik altijd aan de zaak te vinden. Zaterdagmiddag gaat dan automatisch de aandacht naar mijn gezin en ligt daar mijn prioriteit. Ik heb twee prachtige jonge dochters, die zitten nu lekker op de dansschool en op turnen, wie weet schuift er nog een voetbalcarrière in één van de twee en dan zie je me zeker meer op de club! Maar ik vind het sowieso leuk dat ik de vereniging sponsort doormiddel van het lidmaatschap van de Business Club, en geloof me, ik hou echt wel van gezelligheid.  Mijn aanwezigheid bij een event lukt mij niet altijd, maar als het mij lukt vind ik het altijd prima geregeld en gezellig. Prima bezig de Business Club, de nieuwsbrief is ook erg leuk, die lees ik altijd! Vandaar dat ik ook gelijk ja zei tegen de uitnodiging, zei Geert.

 

Bij het interview was de geur van het ondernemen bijna tastbaar. De handelsgeest, overgebracht van vader op zoon, is duidelijk herkenbaar. Maar door de jaren heen  is mijn functie echt wel veranderd. De inkoop, doe ik eigenlijk het liefste doet erkent Geert, gelijk handelen, actie, direct reageren, mooi man! Maar het managen van mijn bedrijf gaat steeds meer de overhand krijgen wat ik ook een leuke tak van sport vind. Ik heb momenteel 20 mensen in dienst waar ik zeer tevreden mee bent, een super goed team. Maar inkoop heeft de voorkeur: lekker op de pad, mensen ontmoeten en mooie inkopen doen.

 

Bij het afscheid schud ik Geert de hand en hoop hem het komende seizoen toch meer in het Business Home te zien! We gaan het afwachten.

 

De uitzending van Ondernemend Nederland van RTL 7 is te zien via een link van de website van Hortimat: www.hortimat.com

 

 

Bedrijfsinformatie

In de maand april is op de website van de Business Club aandacht geschonken aan een medewerker die 25 jaar in dienst is bij een de lid van de Business Club, maar tevens ook vrijwilliger van de vereniging. Mocht u benoemingswaardigheden van uw bedrijf of misschien weet u dit van een andere Business Club lid nieuws wat gedeeld kan worden, geeft dit aan ons door en wij zorgen voor een passende publicatie via onze website, nieuwsbericht per email of Twitter. Zoals aangegeven in de nieuwsbrief van maart wordt het nieuws op de website meer en meer gelezen. U kunt uw informatie kwijt via  info@bc-sgravenzande.nl en uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar om uw nieuwsbericht in ontvangst te nemen. Neem dan contact met op Henk van Berkel, 0651524190. Heeft u het bovenste nieuwsbericht gemist en wilt het nog nalezen? Alle nieuwsberichten zijn te vinden op onze website.  www.bc-sgravenzande.nl

 

 

Fanfarra Amigos de Holambra

Deze aankondiging is geen activiteit van de Business Club maar het is de moeite waard om het te vermelden in de nieuwsbrief.  Zaterdag 2 mei zal de percussieband Fanfarra Amigos de Holambra uit Brazilië optreden op het Juliana sportpark. Deze bijzondere band bestaat uit jeugd tussen de 6 en 26 jaar. De band is ontstaan in het Nederlandse - Amerikaans georiënteerde dorp  Holambrain  in Brazilië met als doel om kinderen van de straat te houden waar drugs, prostitutie en straatbendes orde van de dag zijn. De afvaardiging van de band is in Nederland bestaat uit  46 jeugdleden grotendeels tussen de 14 en 19 jaar. De optredens zijn gepland rondom Koningsdag met optredens in Honselersdijk, De Lier, Noordwijkerhout, bij een wedstrijd van Volendam en dus zaterdag 2 mei bij FC ’s-Gravenzande.

 

 

Programma Business Club ’s-Gravenzande

23-04-2015 20:00 uur Bestuur – en commissie vergadering

28-05-2015 20:00 uur Bestuur – en commissie vergadering

 

Programma FC ’s-Gravenzande

18-04-2015     14:30 uur        ASWH – FC ’s-Gravenzande

25-04-2015     14:30 uur        FC ’s-Gravenzande – Zwaluwen

02-05-2015     14:30 uur        FC ’s-Gravenzande – RVVH

09-05-2015     14:30 uur        Quick Boys – FC ’s-Gravenzande

 

 

 

 

« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.