Collectief Man of the Match ASWH - FC 's-Gravenzande 0 - 1

19 april 2015

Zaterdag 18-04-2015 stond er voor FC ’s-Gravenzande een loodzware klus te klaren in de uitwedstrijd tegen ASWH. Zonder een blik op de ranglijst te werpen werd deze wedstrijd eigenlijk vooraf al als verloren beschouwd. De drie voorgaande edities uit en thuis was FC ’s-Gravenzande volstrekt kansloos waarbij de uitwedstrijd vorige seizoen tegen ASWH eindigde in 4-0 overwinning van de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht, maar het 8-0 kunnen of moeten zijn. Nee, de voortekenen waren niet echt gunstig en zeker niet in het voordeel van de Westlandse zaterdag Hoofdklasser. Dat bleek ook wel in het aantal meegereisde supporters uit ‘s-Gravenzande. Er waren dramatisch weinig supporters meegereisd om hun het team te ondersteunen. Maar de harde kern van de supporters die wel aanwezig waren zijn getuigen geweest van de enorme prestatie die geleverd is door het team trainersduo Braga en Kraan. Bijzonder knap hoe het trainersduo de koppies van de spelers helder hebben gekregen om een tactisch goed uitgevoerde wedstrijd op de mat neer te leggen waarin strijdlust van FC ’s-Gravenzande de grote overwinnaar was. Ook na afloop was er vreugde en blijdschap bij de mannen te zien. Oftewel de handdoek is nog niet geworpen.

De wedstrijd begon gelijkmatig waarin FC ’s-Gravenzande de eerste kansjes kreeg. Maar zowel de doelman van ASWH en onze sluitpost Danny Koning werden niet echt op de proef gesteld. In de 38e minuut had de score geopend moeten worden. Domigos Lopez de Brito werd goed vrijgespeeld in het strafschopgebied. Oog in oog met de doelman van ASWH had de snelle aanvaller de keuze tussen de bal afgeven aan de vrijstaande Yuri Westhoff en Frank Broos of zelf schieten. Hij koos voor het laatste alleen zijn inzet werd gepareerd door de doelman van ASWH. Twee minuten later had Yuri Westhoff de kans om van dicht bij een poging te wagen, echter hij werd onreglementair gestopt door de verdediging van ASWH. De niet al te best leidende scheidsrechter wees resoluut naar de stip. De strafschop was een prooi voor Jasper van Dijk die de bal vanaf elf meter feilloos inschoot.

Nog voor de rust had Rodney van der Meijs de 2-0 op zijn schoen, maar ditmaal wist de doelman van ASWH de bal wel te keren. Na de rust werd duidelijk dat het een hele lange 2e helft zou gaan worden. ASWH ging vol op de aanval en FC ’s-Gravenzande werd ver teruggedrongen. Dat uit de vele kansen ASWH niet wist te scoren. Danny Koning heeft slechts één maal echt aan de noodrem moeten trekken waarbij de paal de Scheveninger ook nog een handje hielp.

Na een half uur spelen in de 2e helft kwam FC ’s-Gravenzande iets onder de druk vandaan, waarbij de kansen in de laatste 5 minuten zelfs voor FC ’s-Gravenzande waren. Nu dus wel fit genoeg om het tot het laatste fluitsignaal vol te houden. Dat fluitsignaal liet lang op zich wachten, de scheidsrechter had het reuze naar zijn zin in het heerlijke zonnetje. Maar er was geen spanning meer. ASWH geloofde er niet meer in en FC ’s-Gravenzande had de wedstrijd onder controle. Nadat de scheidsrechter zijn fluitje had gevonden en het genoeg vond klonk een kreet van opluchting op het veld. De aanhang van FC ’s-Gravenzande was al lang op de hoogte van de dramatische standen op de andere velden. Maar wat deze standen ook waren, deze wedstrijd is op collectief inzet gewonnen door het team. Vandaar dat de Business Club geen keuze heeft kunnen maken en van mening is dat deze overwinning een verdienste is van het gehele team. Een groot compliment naar de technische staf, trainers en spelers door te blijven geloven in eigen kunnen. De complimenten kwamen ook van de supporters van ASWH. Zij waren jaloers op het uitgevoerde beleid van onze club, oftewel inzet op opleiding eigen jeugd en daarin te geloven. Hun wens was dat zij FC ’s-Gravenzande het volgend seizoen gewoon weer treffen in de Hoofdklasse. Deze wens is uiteraard wederzijds. Een bus lachende gezichten verliet het Sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht en de supporters gingen bepakt met een tas vol complimenten en bezakt met vele prijzen van de loterij tevreden richting het Westland.

Zaterdag 25 april de volgende wedstrijd in de eindfase van het seizoen 2014-2015 tegen Zwaluwe. De ploeg uit Vlaardingen liet zaterdag hele dure punten liggen, door het verlies op eigenveld van degradatie concurrent Smitshoek, in de strijd op om de tweede plaats in de competitie wat recht geeft op nacompetitie als vervangende 1e periode van kampioen Katwijk. De plek wordt nu bezet door Quick Boys met een voorsprong van 7 punten op nummer 3  Zwaluwe.

Voor FC ’s-Gravenzande geld dat de laatste 3 wedstrijden gewonnen moet worden om überhaupt nog uitzicht te houden op prolongatie van het Hoofdklasse schap. Maar een goed resultaat is ook belangrijk voor het eigen moraal. Dit verdiend het team van FC ’s-Gravenzande na een seizoen ‘Net Niet’. Zaterdag in Hendrik Ido Ambacht was het ‘Net Wel’. Vol goede moed naar de komende twee thuisduels!

Zaterdag 25-04-2015

FC ’s-Gravenzande – Zwaluwen