Roy Vermolen Man of the Match FC 's-Gravenzande - Zwaluwen 2 - 3

25 april 2015

 

De degradatie van FC ´s-Gravenzande naar de 1e klasse is na de nederlaag tegen Zwaluwen uit Vlaardingen op eigen veld nu echt definitief. Niet alleen door het eigen verlies is het gat met de plek die recht geeft op nacompetitie  te groot geworden, maar ook de resultaten van de concurrentie waren de laatste weken zeer ongunstig en afgelopen zaterdag doorslaggevend voor FC ’s-Gravenzande. Het gehele seizoen werd dus  het ‘Net Niet’ seizoen. Het broodnodige geluk was dit seizoen niet aan  FC ’s-Gravenzande gegund.

 


Het seizoen 20114-2015 in Hoofdklasse B werd een heel boeiend voetbaljaar. FC ’s-Gravenzande kwam te kort om stabiel mee te kunnen draaien in het geweld van de mini Topklasse.  Het vooraf bijna onmogelijke opdracht voor de selectie is uitgedraaid op een degradatie naar een divisie lager. Het vasthouden aan het beleid door de verenging heeft volop lof gekregen van meerdere  tegenstanders in deze competitie. Met een grote groep aanstormend jong talent gaat de FC ’s-Gravenzande nog een mooie toekomst tegemoet. Daarvoor is steun nodig uit alle gelederen van de vereniging met de Business Club voorop. 'Wij blijven de vereniging en de selecties steunen' zoals voorzitter Rob Mesken aangaf in zijn rede in het Business Home. ‘Het is en blijft een fantastische verenging’, waren de woorden van de voorzitter van de Business Club, ‘in welk afdeling zij ook spelen’. Natuurlijk is het jammer dat wij een stap terug moeten doen, maar het bied ook weer kansen.

Na afloop van de wedstrijd werd er aandacht gegeven in het Business Home aan het Team Westland. Uit handen van voorzitter Rob Mesken kreeg verenigingsman en één van de initiatiefnemers van Westland Late Night Ruud Barendse een waarde cheque uitgereikt voor het goede doel. Het Team Westland steunt al jaren het Koningin Willemina Foods in haar strijd tegen de verschrikkelijke ziekte kanker. Vanaf volgend naar stopt het jaarlijks terugkerend  Alp d’huzes project, echter de jonge ondernemer uit ’s-Gravenzande Ruud Barendse lichte een klein doekje van de sluier. Meer lokale doelen zullen gaan ondersteunt worden door Team Westland. Hier gaan wij zeker nog meer van horen.

 

Voorzitter Rob Mesken had het afgelopen zaterdag druk in het Business Home. De Business Club had het sponsorschap van de wedstrijdbal op zich genomen. De wedstrijdbal werd geschonken aan hoofdsponsor Arie Koppert. De trouwe sponsor van FC ’s-Gravenzande en lid van de Business Club s-Gravenzande was in de nieuwsbrief van februari nog in de schijnwerpers gezet in het rubriek ‘Aan het woord’ kreeg de wedstrijdbal voor zijn steun aan de vereniging. Vol trots liep Arie Koppert het Business Home uit, ‘Deze historische bal krijgt een mooi plekje’ zie hij met een glimlach.  

 


De uitreiking van de ‘Man van de Match’ was als laatste aan de beurt in het Business Home. ‘Maar wat moet je vertellen als je zojuist gedegradeerd bent’. FC ’s-Gravenzande begon veel te slap aan de wedstrijd.  Na 11 minuten speeltijd stond stand van 0-2 op het scorebord en leek het op een afstraffing uit te draaien. Niets is minder waar, na 20 minuten speeltijd kregen de Westlanders heel knap weer grip op de wedstrijd. De klap van de twee tegentreffers was benoemingswaardig verwerkt en de ploeg uit ’s-Gravenzande begon kansen te creeëren. Uit een vrije trap van Martijn de Congé in de 21e minuut kopte de lange spits Yuri Westhoff de bal snoeihard achter de doelman uit Vlaardingen. 

 

 

Beide teams kregen nog diversen kansen, maar de rust leek op een gelijke stand te worden bereikt. Echter het ongeluk bleef wederom niet uit, in de blessuretijd van de 1e helft sloeg het noodlot weer toe. Doelman Danny Koning wist de eerste inzet te keren, maar uit een rommelige situatie daarna kreeg Jasper van Dijk de bal ongelukkig op het hoofd en de bal belande over de doellijn.  Met een ruststand van 1-3 moesten de mannen in het rood en blauw aan de thee. Een niet al te gemakkelijke klus voor het trainersduo Braga en Kraan om de hoofdjes van de spelers weer helder te krijgen en toch vol te gaan voor de laatste strohalm.
In de 2e helft waren de duidelijke krachtsverhoudingen niet meer in het voordeel van Zwaluwen en was er een evenwicht tussen de beide ploegen op het veld. Misschien wel in het voordeel van FC ’s-Gravenzande, kansen waren er genoeg voor de lantaarndrager van de hoofdklasse B. De aansluitingstreffer kon ook niet uitblijven maar was niet aan Yuri Westhoff gegund. Met een prima kopbal wist hij de doelman van Zwaluwen bijna voor de tweede keer te verschalken. De spits was vol overtuigd dat de bal de doellijn al gepasseerd zou zij. Hij  kreeg echter een herkansing, maar de dit seizoen al geplaagde spits wist een niet te missen kans uit de rebound niet te verzilveren.  Van zeer dichtbij wist de ’s-Gravenzander de bal over te schieten. In de 76e minuut was het wel raak. De onzekere doelman werd verrast door een corner van Marijn le Congé die bij de eerste paal.

 


In de laatste minuten kregen de beide ploegen nog kansen. FC ’s-Gravenzande wist uit de vele corners niet de gelijkmaker te scoren. Maar wat de spelers niet wisten en de supporters op de tribunes en aan de zijlijn wel was dat de standen op de andere velden zo ongunstig waren dat zelfs een gelijkspel niet voldoende zou zijn om nog zicht te houden op de zo vel begeerde nacompetitie.

 


Het doek is gevallen voor de trotse zaterdag hoofdklasser uit het Westland. De ‘Man van de Match’ Roy Vermolen nam de uitverkiezing  als een boer met kiespijn in ontvangst. De altijd hard werkende middenvelder speelde een goede wedstrijd. Gesteund in uit- en thuiswedstrijden door zijn trouwe supporters wist de ’s-Gravenzander geen stempel op deze wedstrijd te drukken maar was wel zeer belangrijk en positief aanwezig op het middenveld. ‘Het was een slecht jaar voor mij’, was zijn bewoording op het afgelopen seizoen. Zowel de prestaties van het team als zo ook zijn gezondheid drukte een te grote stempel op dit seizoen. Maar de nog jonge ’s-Gravenzander gaat er volgend seizoen weer vol voor. Met een betere en frissere start van het seizoen en met minder voetbalgeweld uit de bollenstreek zal deze stevige middenvelder volgend jaar hoge ogen gaan gooien. Maar niet alleen Roy Vermolen, de gehele selectie zal er volgend jaar klaar voor zijn. Het zal voor de Business Club en de technische staf volgend seizoen een bijzonder moeilijk jaar te worden om maar één ‘Man van de Match’ te mogen kiezen per wedstrijd.  Met de wedstrijden tegen buurman HVC en zeer waarschijnlijk onze vrienden uit Nootdorp zijn de vooruitzichten zeer belovend voor het komende seizoen. Neemt niet weg dat het bijzonder jammer is dat FC ‘s-Gravenzande ‘Net Niet’ mee heeft kunnen doen in het hoge niveau van de mini Topklasse.


In het bijzijn van de sponsor van de ‘Man of the Match’ Aart den Haan in het Business Home kreeg Roy Vermolen uit handen van Rob Mesken de waardebon van boetiek ’t Haantje uitgereikt. 

 


« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.