Khalid el Menkouzi Man of the Match FC 's-Gravenzande - RVVH 0-3

02 mei 2015

Met een prachtige lentezon stond de laatste thuiswedstrijd van FC ´s-Gravenzande in de Hoofdklasse op het programma. Niet alleen voor dit seizoen, volgend jaar speelt FC ´s-Gravenzande een stapje lager in de 1e klasse. Ondanks alle positiviteit bij vele supporters hing de degradatie het gehele seizoen al als een zware last op schouders van de selectie. Een zware teleurstelling dat na jaren de wens om in de hoofdklasse te spelen het na twee seizoen eigenlijk heel onnodig is weggegeven. Het was het seizoen van 'Net Niet'. Op een enkele wedstrijd na was de beleving van het team op het veld niet echt zichtbaar bij de supporters. In de wedstrijd tegen RVVH ging het wederom fout, al waren de vooruitzichten gunstig. Al na 3 minuten speeltijd kreeg FC ’s-Gravenzande de uitgelegen kans om op voorsprong te komen. De goed leidende scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip na een handsbal van een verdediger van RVVH. Uitgerekend in zijn laatste thuiswedstrijd mist Jasper van Dijk zijn eerste penalty in zijn carrière bij FC ’s-Gravenzande. Veel zeggend is dat de gelouterde verdediger de topscoorder van dit seizoen is. Maar de aanvoerder schoot de bal te slap in en was voor de langwachtende keeper een te makkelijke prooi. Dit betekende al veel te vroeg het einde van de wedstrijd. Voor FC ’s-Gravenzande waren de overige 87 minuten slechts een matige vertoning en was er niets meer te beleven op het veld. RVVH stelde heel snel orde op zaken een scoorde drie maal. Maar toch was er een ‘Man van de Match’. Hoe dit dan toch mogelijk is leest u aan het einde van dit verslag.Het Business Home was het decor van de sponsordag van de Bouhuisengroep en Brasserie In Zight. De aankleding van het Business Home was volledig verzorgd door Brasserie In Zight en met de muzikale omlijsting van de Flamingo’s uit Rotterdam was het een aangename sfeer in het Business Home. De Naaldwijkse ondernemer Alexander Bouhuisen, eigenaar van de Bouhuisengroep en brasserie In Zight, lid van Business 2 Gether en van de Business Club werd door voorzitter Rob Mesken in het zonnetje gezet. Voor een volledig verslag en een impressie met foto’s verwijs ik u naar de website vereniging en van de Business Club.

 

Het woord zonnetje is een mooie springplank naar het lentezonnetje. Het was zaterdag op het Juliana Sportpark heerlijke toeven Door de vrolijke klanken van de sambaband ‘Fanfarra Amigos de Holambra’ was het een feeststemming bij FC ’s-Gravenzande. Een schil contrast voor de fanatieke supporters, verschrikkelijk teleurgesteld door de degradatie, die de feeststemming niet konden waarderen. ‘Ach’, zie organisator Ab van Dijk van vv Honselersdijk die mede de tour van deze band in Nederland mogelijk heeft gemaakt, ‘dit niet wereldvreemd’. Ook in Honselersdijk zijn er mensen die altijd iets ergens op aan te merken hebben. Maar voor de jeugd van het Braziliaanse dorp Holambra, waar criminaliteit, drugs en prostitutie aan de orde van de dag zijn, kon deze dag niet meer stuk. De muzikale jeugd had het verschrikkelijk naar hun zin en gave drie fantastische shows weg waar heel veel mensen zichtbaar van genoten. Op initiatief van de Supportersvereniging en de Business Club was FC ’s-Gravenzande het toneel als optreden van tour door Nederland met als middelpunt optredens op Koningsdag. Met dank aan de Bouwhuisengroep die de Braziliaanse jeugd wat te drinken aanbod in de kantine. Maandag vliegt het gezelschap weer terug naar Brazilië, echter ze laten een uitstekende indruk achter. Later deze week volgt nog een volledig verslag van de optredens van ‘Fanfarra Amigos de Holambra’.

 

De balsponsor van de wedstrijd tegen RVVH was Marcel Wasser. De zelfstandige ondernemer uit ’s-Gravenzande is een man van weinig woorden. Dit bleek wel toen tijdens de uitreiking van de bal hij niet te vinden was. Zijn vrouw Yvonne nam het maar voor hem waar en zoon Casper nam gretig de wedstrijdbal in ontvangst. Marcel vindt zijn bedrijf nog te klein voor het Business Club lidmaatschap.

 


 

Misschien door het netwerk van de Business Club kan zijn bedrijf juist groeien, want goede projectleiders zijn schaars en onmisbaar bij een grote, maar ook bij kleine projecten.

 

Afgelopen zaterdag was het Business Home ook het toneel van de kick-off van het project ‘FC ’s-Gravenzande Goes Canada'.Deze zomer vindt het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen plaats in Canada. Nederland is voor het eerste keer aanwezig op het precieuze eindronde en gaat strijden om de wereldbeker. Onder leiding van onze eigen Mandy van den Berg. Dat Mandy een topper zou worden was al heel snel duidelijk in de jeugd van V.V. ’s-Gravenzande. Op jonge leeftijd waaide ze uit naar een hoger niveau waar zij ook thuishoorde en uiteindelijk kreeg ze de mogelijkheid om bij ADO te komen voetballen. Daarna maakte zij de stap naar de sterke Zweedse competitie en dit seizoen speelt zij bij ISK in Noorwegen. FC ’s-Gravenzande gaat de verrichtingen van Mandy nauwe op de voet volgen met medewerking van Hans en Marjolijn van de Berg. De trotste vader en moeder van Mandy gaan naar Canada voor de groepswedstrijden en zullen FC ’s-Gravenzande daar presenteren als de voetbalschool voor jonge meiden met als resultaat de aanvoerster van het Nederlands elftal. De verrassing van Hans en Marjolijn was compleet met het bericht dat tijdens de uitzwaaiwedstrijd Nederland – Estland op woensdagavond 20 mei in het Sparta stadion ‘Het Kasteel’ de Westlandbox ter beschikking staat voor ‘FC ’s-Gravenzande Goes Canada’.

 

Als enige speelster van het Nederlands elftal heeft Mandy van den Berg een Business box vol met fans. FC ’s-Gravenzande zal zich daar presenteren als promotor van het vrouwen voetbal en zich laten zien waar prestatie en plezier samen kunnen gaan. Het plezier gaat zeker lukken want de avond wordt muzikaal verzorgd door niemand minder dan onze eigen DJ Henkie. We gaan ervan uit dat na alle verplichtingen en interviews van Mandy dat zij met een paar teamgenoten langs komt in de Westlandbox om de avond compleet te maken. Ook het vervoer naar het Sparta stadion wordt geregeld. Een enthousiaste sponsor stelde zaterdag in het Business Home een bus beschikbaar voor het transport naar het Sparta Stadion. Een avond die u niet mag missen! Een toegangskaart kost € 50,= dat is inclusief busreis, wedstrijdkaart, drank en muziek. Er zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus u moet er snel bij zijn. Kaarten zijn te bestellen bij Henk van Berkel via hvanberkel@mooy.nl In een extra nieuwsbrief zal u nog verder geïnformeerd worden over FC ’s-Gravenzande Goes Canada en al de verrichtingen van onze Mandy van den Berg.

 

Ten slotte de verkiezing van de ‘Man van de Match’. Gelukkig waren er afgelopen zaterdag wel successen voor het 2e elftal en de A1. Maar de wedstrijd van het 1e elftal tegen RVVH verdiende geen ‘Man van de Match’. Voor het elftal van trainersduo Braga en Kraan stond er niets meer op het spel en kon er vrijuit gevoetbald worden. In de laatste wedstrijd van vorig seizoen was FC ’s-Gravenzande al veilig en moest het aantreden tegen het al gedegradeerde Heinenoord. Binnen een afzienbare tijd wist het gedegradeerde Heinenoord maar liefst 5 keer te scoren. Het was dus mogelijk, maar na de gemiste strafschop in de 3e minuut was het geloof op een goede wedstrijd weggespoeld. Geen ‘Man van de Wedstrijd’.

 

Tot de 74e minuut. Toen kwam Khalid el Menkouzi in het veld voor Danny Koning en deed dit niet onverdienstelijk. Een paar knappe reddingen behield de ploeg van een nog grotere nederlaag. Een zeer knappe prestatie om het gehele seizoen op de bank je kans af te wachten om speelminuten te maken. Khalid, altijd vrolijk en gemotiveerd, vormt met Danny Koning een hecht team. Ondanks dat het concurrenten van elkaar zijn voor een plek onder de lat zijn het twee doelverdedigers die elkaar versterken. Khalid heeft de verkiezing meer dan verdiend en kreeg uit handen van de vice voorzitter van de Business Club de waardebon beschikbaar gesteld door boetiek ’t Haantje.


 

 


« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.