Verslag bezoek Business Club Quick Boys

10 mei 2015

In de laatste competitieronde in de Hoofdklasse B stond er bij het duel tussen Quick Boys uit Katwijk en FC 's-Gravenzande niets meer op het spel. Het trotse Quick Boys was met matig voetbal verzekerd van de tweede plaats in de competitie wat recht geeft op de vervangende periodetitel van kampioen Katwijk. De wit-blauwe zelf zijn zeer ontevreden over het getoonde spel dit seizoen, maar hebben toch nog zicht op het behalen van promotie naar de Topklasse. Voor FC 's-Gravenzande was het doek al gevallen en zal het volgend jaar een stapje lager moeten doen in de eerste klasse. Het trainersduo Braga-Kraan moesten het zonder de geschorste Jasper van Dijk en Mark Haaring doen en het aanstormend talent van A1 stonden klaar om in te vallen bij het tweede elftal, die nog een laatste strohalm had om nacompetitie te ontlopen uit bij Jodan Boys. Uiteraard werden Kirill Skutsky en Robin de Groot ook ingezet in het nacompetitie duel van de A1. Kort voor het vertrek van de spelersbus van het eerste elftal vanaf het sportpark werd Keke Stam onwel en werd uit veiligheidsoverwegingen naar huis gebracht.


Een redelijke puzzel voor het trainersduo. Vrijuit voetballen was de opdracht, maar de spanning was toch bij de mannen zichtbaar in de eerste minuten van de wedstrijd op het prachtige complex Nieuw Zuid in Katwijk. De wedstrijd was niet erg goed van beide kanten. Quick Boys kwam al snel op een 1-0 voorsprong wat net na de rust werd gelijk getrokken door Martijn le Congé. Wederom werd in de slotminuten het duel in het nadeel van FC 's-Gravenzande beslist en stonden de Westlanders wederom met lege handen. De degradatie doet pijn in de vereniging en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was het definitief over voor FC 's-Gravenzande in de hoofdklasse.


Over de wedstrijd tegen Quick Boys is er weinig te melden. Het bezoek door de vaste supporters van het eerste elftal aan het Business Home van Quick Boys zullen de verhalen nog lang in de vereniging hoorbaar zijn. Op uitnodiging van de Business Club Quick Boys had de Business Club 's-Gravenzande juist de trouwe supporters uitgenodigd die er ook waren in de diversen kantines om de spelers na wederom een verliespartij op te vangen. Bij diverse verenigingen heeft juist daarom FC 's-Gravenzande een goede indruk achter gelaten. Gerenommeerde clubs zoals Katwijk, Zwaluwe, ASWH, Ter Leede en Quick Boys hebben ons gecomplementeerd met onze accommodatie en de gezelligheid van de supporters van FC 's-Gravenzande. 'Hoofdklasse waardig', was hun mening en dit bereiken met voornamelijk doorstroom van eigen jeugd naar het eerste elftal wordt beschouwd als zeer knap. De critici onder ons hebben twijfels over het gevoerde beleid, maar de Business Club blijft hier achter het beleid van de club staan. Dit seizoen snel vergeten en bouwen naar een terugkeer naar de Hoofdklasse, want het smaakt na twee seizoenen naar meer.

FC 's-Gravenzande kan terugkijken op voetballend teleurstellend seizoen. Maar de vereniging kan met opgeheven hoofd het strijdtoneel van de Hoofdklasse achter zich laten en zich richten op een terugkeer naar de Hoofdklasse.


De sfeer in het prachtige Business Home van Quick Boys was geweldig door de Westlandse supporters. FC 's-Gravenzande heeft een fantastische indruk achter gelaten bij de Katwijkers. De sfeer werd verder opgevoerd door onze eigen DJ Henkie One Two One Two. Helaas moest de DJ het doen zonder microfoon maar hij wist er toch een herkenbaar FC feest van te maken. Ook hier verbaasde supporters van de tegenpartij zich over de gezelligheid die de supporters van FC 's-Gravenzande op konden brengen na een verliespartij. Veel complimenten gehad van jonge ondernemers uit Katwijk. Ook de spelers Quick Boys konden onze vrolijkheid goed waarderen en de grensrechter bleef ook heel lang bij de 's-Gravenzanders aan tafel staan.


Het bezoek van aan het Business Home van Quick Boys was geslaagd, met dank aan Jaap Kuijt en Jaap Remmelzwaal.

Er was geen Man of the Match te benoemen, helaas. Maar er was wel een moment van de wedstrijd. Wel liefst drie spelers maakte hun debuut in het eerste elftal. Carlo Zuiderwijk, Rico Oosterwijk en John Kraan jr. mochten voor het eerst het shirt van FC 1 dragen in een competitiewedstrijd en kregen speelminuten in de tweede helft. De laatst genoemde, zoon van trainer en clubicoon John Kraan, had een hoofdrol in het moment van de wedstrijd. Ver in de tweede helft bij een stand van 1-1 kreeg de jonge 's-Gravenzander een hele goede mogelijkheid om de winnende treffer te maken. Onder de indruk van het schitterende complex van Quick Boys en zijn debuut stond hij stijf van de zenuwen naar zijn eigen kans te kijken. De bal werd snel naar voren gespeeld en de spits werd vanaf rechts goed aangespeld. In het strafschopgebied had Kraan jr. de bal voor het intikken. Normaliter een koud kunstje voor John, maar op dit podium was iets te hoog gegrepen. Maar het moment van de wedstrijd was voor zijn vader John Kraan Sr, die zag de hoe groot de kans was voor zijn zoon maar realiseerde ook wat dit te weeg had kunnen brengen als Kraan jr. de winnende treffer had weten te maken. Uiteraard hoopt John Kraan Sr. dat zijn zoon net zo succesvolle voetbal carrière als hij zelf zal gaan maken, maar een droomdebuut tegen Quick Boys met de winnende treffer had jr. zijn vader al overtroffen. Trainer Kraan zakte door zijn stoel heen, maar kon niet echt kwaad worden op zijn zoon dat hij dit huzarenstukje niet wist af te ronden. De normaal, niet met een blad voor zijn mond, kritische trainer, kon na het bijkomen van de schrik er eigenlijk wel om lachten. Ofschoon hier nog lang over zal worden nagepraat in huize Kraan.


Volgend seizoen komt FC 's-Gravenzande uit in de zaterdag eerste klasse. De Business Club hoopt op een sportief veel beter seizoen in de eerste klasse. Maar dit seizoen is nog niet ten einde voor FC 's-Gravenzande. Het tweede moet een plaats in de reserve Hoofdklasse A veilig stellen via de nacompetitie. Het jeugdige talent van de A1 heeft na de 3-2 nederlaag tegen Hoofddorp nog alle kans om de tweede ronde van de nacompetitie te behalen met zicht op promotie naar de derde divisie.  

« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.