BC 's-Gravenzande op bezoek bij Keurslager Poleij

24 juni 2015

De Business Club leden van FC ’s-Gravenzande waren vorige week woensdagavond te gast bij Poleij keurslager partyservice & catering. Huub Poleij - zelf ook lid van de Business Club - verwelkomde de circa 100 aanwezigen mede namens zijn compagnon David van Heulen.  Huub Poleij in zijn openingswoord: ”ik ben de 3e generatie Poleij, en volgend jaar bestaan wij 80 jaar. In 1936 werd de slagerij opgericht door mijn opa, en begin dit jaar hebben wij deze mooie winkel geopend en zijn een nieuwe weg ingeslagen. We kunnen bijna een totaal pakket aanbieden voor eerlijk en heerlijk beleven, waarbij wij ook oog hebben voor het welzijn van de dieren. Dat komt in alle facetten van ons bedrijf terug. Ga overal vertoeven en proeven was wat hij de aanwezigen mee gaf.” En dat lieten zij zich niet tweemaal zeggen. Zo gaf Walter Poleij uitleg over de vele soorten ham die verkrijgbaar zijn en de eigenschappen hiervan. De medewerkers van Poleij liepen intussen met allerlei lekkernijen rond, waaronder belegde stukjes brood van het Vlaamsch broodhuys en stukjes kaas in velerlei soorten. Ook kon geproefd worden van artikelen uit de notenbar en was het genieten van een lekker wijntje. Voor het maken van lekkere hapjes komt nog heel wat kijken, alles vers bereid en met de hand gemaakt, daarna was het natuurlijk heerlijk smullen van deze lekkernijen. Ook rauwkostsalades in diverse variëteiten werden onder het toeziend oog van de aanwezigen klaargemaakt, en kon van geproefd worden. Maar de meeste belangstelling ging toch wel uit naar de Big Green Egg die achter de winkel in een speciale tent stond opgesteld. De smaakvolste vleesgerecht kwamen onder de groene deksels vandaan zoals rundvlees, varkensvlees en kip, dat was een echte smaaksensatie. In elk geval kwam niemand ook maar iets te kort, en toonde Poleij zich een zeer goede gastheer, want ook aan de speciaal voor deze gelegenheid geplaatste bar was er voor elk wat wils.

Tegen het einde van de avond bedankte namens de Business Club ’s-Gravenzande Martin van Doorne de familie Poleij en David van Heulen voor de geweldige avond en dat ging gepaard met een fraaie ruiker bloemen, met ook voor de medewerkers een kleine attentie voor hun fantastische inzet.

Zien, ruiken, voelen en proeven is het motto van Poleij, en dat werd deze avond helemaal waargemaakt.

Bron "De 's-Gravenzander" no. 26 - 24 juni 2015

Foto's Maarten van der Meer