Sander Koeleman Man of the Match FC 's-Gravenzande - Forum Sport 2-0

12 september 2015

Overtuigende winst voor FC ’s-Gravenzande

Met een week vertraging begon FC ’s-Gravenzande ook aan de competitie in de eerste klasse B. Tegenstander was het Voorburgse Forum Sport, een nog onbekende tegenstander, beide ploegen kwamen elkaar nog niet eerder tegen. De gastploeg kwam vorige week wel in actie, en moest met een 0-3 nederlaag genoegen nemen in de thuiswedstrijd tegen Argon. De thuisploeg wilde uiteraard goed voor de dag komen op het eigen Juliana Sportpark en Forum Sport wilde de nare smaak van de nederlaag graag snel vergeten, dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken.

Het eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, met een eerste poging voor Forum Sport toen Ian Baggerman de bal uit een vrije trap naast het doel kopte. In de 10e minuut was er een schot van Twan van Meerten voor de thuisploeg, maar dat ging over. In de 18e minuut kwam Kirill Slutskyy vrij voor doelman Davy Schilperoort van Forum Sport, maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit en kon door hem worden gepakt. FC ’s-Gravenzande werd gaande weg de eerste helft steeds sterker, maar verzuimde om de mogelijkheden die er waren te benutten. Een inzet van Domingos Lopes de Brito werd door de doelman tot hoekschop verwerkt, en die moest even later weer in actie komen, ditmaal op een schot van Kirill Slutskyy, wat weer een hoekschop opleverde. In de 38e minuut was het Sander Koeleman die goed inschoot, maar de Forum Sport doelman stond op de juiste plaats. Kort voor rust wist de gastploeg er nog een keer goed uit te komen, maar Joshua Steenvoorden wist de bal niet goed te raken.

In het tweede bedrijf kwam Forum Sport nog maar nauwelijks voor het vijandelijke doel. Het was FC ’s-Gravenzande dat de wedstrijd naar zich toe trok, maar in eerste instantie verzuimde om te scoren. Een poging van Domingos Lopes de Brito kort na rust werd door de doelman gestopt, en een kans van Sander Koeleman ging maar rakelings over. Een prima opgezette aanval, na een pass van Rodney van der Meijs op Sander Koeleman, die de bal prima voorgaf op Yuri Westhoff bleef ook zonder resultaat, hij verzuimde de bal binnen te schieten. Maar in de 66e minuut was het uiteindelijk wel raak. Na goed voorbereidend werk van Kirill Slutskyy was het Sander Koeleman die de score opende: 1-0.

Vier minuten later was het weer raak. Ook nu deed Kirill Slutskyy het voorbereidende werk en maakte Twan van Meerten het af: 2-0, en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Met in korte tijd 3 wissels bij Forum Sport, Mohsen Mirkarimi, Matthijs de Jong en Christian Barros voor Robin Diets, Mitchell de Kraa en Jeroen Reinking probeerde men het tij nog te keren, maar zover kwam het niet, al drongen zij wel iets meer aan met nog een kwartier te spelen. Ook FC ´s-Gravenzande wisselde het laatste kwartier driemaal, Domingos Lopes de Brito, Rodney van der Meijs en Sander Koeleman zagen hun plaatsen ingenomen door Mathijs Helderman, Dennis van Dijk en Rob Klop. Voor Forum Sport vielen in het resterende deel van de wedstrijd nog twee kansen te noteren. Een vrije trap van Matthijs Seilberger ging over en in de allerlaatste minuut gaf Robin Diets de bal vanaf links goed voor, maar Ian Baggerman was net te laat bij de bal en was een prooi voor doelman Danny Koning. De thuisploeg was nog gevaarlijk toen Yuri Westhoff de bal goed voor gaf, maar Rob Klop vond teveel verdedigers voor zich en wist uiteindelijk niet te scoren.

Een verdiende overwinning voor de jarige trainer Frans Danen in een wedstrijd die het aankijken zeker waard was, maar het kan natuurlijk altijd beter, zeker wat betreft het verzilveren van de kansen.

De leden van de Business Club 's-Gravenzande  hebben samen met de technische staf van FC 's-Gravenzande Sander Koeleman uit geroepen tot "the Man of the Match".

Na afloop van de wedstrijd heeft Sander Koeleman uit handen van de voorzitter van de Business Club 's-Gravenzande  de prijs beschikbaar gesteld door 't Haantje in het Business Home in ontvangst genomen.

Scoreverloop: 66. Sander Koeleman: 1-0; 70. Twan van Meerten: 2-0

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Rodney van der Meijs (82. Dennis van Dijk), Roy Vermolen, Domingos Lopes de Brito (74. Mathijs Helderman), Sander Koeleman (83. Rob Klop), Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Kirill Slutskyy

Opstelling Forum Sport: Davy Schilperoort, Matthijs de Jong (76. Mitchel de Kraa), Jeroen Beute, Mike de Graaf, Ian Baggerman, Scott Drabbe, Christian Barros (80. Jeroen Reinking), Enno Kuyt, Joshua Steenvoorden, Matthijs Seilberger, Mohson Mirkarimi (67. Robin Diets)

Scheidsrechter: A.S. Greveling uit Rotterdam, neutrale grensrechters: D.A. Post uit Den Haag en J.A. Koornneef uit Poeldijk