Keke Stam Man of the Match FC 's-Gravenzande - Volendam 1-0

26 september 2015

FC ’s-Gravenzande aan kop in de 1e klasse B

Ook Volendam was voor FC ’s-Gravenzande een onbekende tegenstander. Zij staan weliswaar op de onderste plaats van de ranglijst, maar de competitie is nog maar net op gang, dus hoe de werkelijke krachtverschillen zijn in de 1e klasse B is nog niet helemaal duidelijk. Maar met 6 punten voorsprong beginnen op je tegenstander is natuurlijk wel aangenaam. Scheidsrechter Roelof Luinge moest zich helaas met een blessure afmelden, maar de KNVB had een vervangster toegewezen, mevrouw Shona Shukrula was de fluitiste bij deze wedstrijd en zij deed het zeker niet onder voor haar mannelijke collega’s en floot een prima wedstrijd.

Na de flinke nederlaag vorige week tegen Voorschoten’97 (1-7) was Volendam duidelijk niet met veel aanvallende aspiraties naar het Juliana Sportpark gekomen, de nul houden was kennelijk het uitgangspunt, en in die opzet leken zij lange tijd te slagen. De thuisploeg was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij, was veelvuldig op de helft van Volendam te vinden, maar wist het net maar moeilijk te vinden. Dat wil niet zeggen dat Volendam helemaal ongevaarlijk was, eigenlijk kregen zij nog de betere kansen in de eerste helft.

De eerste was uit een hoekschop in de 10e minuut, maar Tim Veerman schoot naast. Twee pogingen van Roel Stoffels hadden voor de thuisploeg geen succes, maar zijn inzetten waren ook veel te slap en een makkelijke prooi voor doelman Sander Binken. Yuri Westhoff werkte hard, maar in de afronding had hij geen succes, de bal viel telkens net verkeerd om eens lekker te kunnen uithalen. Jaap Molenaar was voor Volendam gevaarlijk, de eerste poging werd door Danny Koning gepakt, en even later voerde hij zijn soloactie te ver door en had hij niet meer de kracht om nog te kunnen uithalen, en schoot de bal voorlangs. Twee pogingen van Twan van Meerten hadden ook niet het gewenste resultaat. Bij de eerste schoot hij de bal recht in de handen van doelman Sander Binken, en kort voor rust zag hij zijn inzet weer door hem gestopt. Een veel beter FC ’s-Gravenzande wist voor rust niet te scoren.

Na rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft, een veel beter FC ’s-Gravenzande stuitte op een muur van verdedigers, maar kreeg wel een aantal goede mogelijkheden. Een inzet van Sander Koeleman werd door de Volendam keeper weggewerkt, Roy Vermolen zag zijn inzet door Vince Kemper van de lijn gehaald, hierna schoot Sander Koeleman naast, en dat deed in de 59e minuut ook Twan van Meerten. In de 65e minuut werd Kirill Slutskyy gewisseld voor Mathijs Helderman. En dan drie minuten later eindelijk de zo verdiende treffer, en wat voor één. Keke Stam haalde vanaf 25 meter verwoestend uit en schoot de bal achter Sander Binken: 1-0.

Toen moest Volendam wel aanvallen, met in korte tijd drie wissels probeerde men alsnog een puntje in de wacht te slepen, maar zover kwam het niet. Er was nog een poging van Nick Tuyp, maar zijn inzet werd door Danny Koning gepakt. Voor FC ’s-Gravenzande was er nog een mogelijkheid voor Yuri Westhoff, maar zijn schot ging net over. In de slotfase werd Domingos Lopes de Brito nog gewisseld voor Frank Broos, maar in de stand kwam geen verandering meer en bleven de dikverdiende punten in eigen huis en gaat FC ’s-Gravenzande met 9 punten uit 3 wedstrijd aan kop in de 1e klasse B, maar de uitslag had, gezien het wedstrijdbeeld, veel hoger moeten zijn.

Geel was er voor Jaap Molenaar en Sonny Tol van Volendam.

De leden van de Business Club 's-Gravenzande  hebben samen met de technische staf van FC 's-Gravenzande Keke Stam uit geroepen tot "the Man of the Match".

Na afloop van de wedstrijd heeft Keke Stam uit handen van Martin van Doorne van de Business Club 's-Gravenzande  de prijs beschikbaar gesteld door 't Haantje in het Business Home in ontvangst genomen.

Scoreverloop: 68: Keke Stam 1-0

Valstar "junior" van balsponsor Consuls  ontvangt  van FC 's-Gravenzande de gesigneerde wedstrijd bal van Martin van Doorne

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Rodney van der Meijs, Roy Vermolen, Domingos Lopes de Brito (82. Frank Broos), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Kirill Slutskyy (65. Mathijs Helderman)

Opstelling Volendam: Sander Binke, Nick Molenaar, Vince Kemper, Bart Jonkerman, Dimon Tol, Eric Veerman, Marcel Veerman (68. Sander Bond), Nick Tuyp, Jaap Molenaar (70.Niels Springer), Sonny Tol, Tim Veerman (79. Frank Steur)

Scheidsrechter Mevrouw Shona Shukrula, grensrechter FC ’s-Gravenzande: dhr. Arend Noordam; grensrechter Volendam dhr. Alex Veerman.