Frank Broos Man of the Match FC s-Gravenzande CSW 4 - 1

10 oktober 2015

Frank Broos beslissend voor FC ’s-Gravenzande

Weer een onbekende tegenstander voor FC ’s-Gravenzande in de zesde competitieronde: Combinatie Sportclub Wilnis (CSW). Zij wisten vorig jaar te promoveren naar de eerste klasse, maar hebben hun draai nog niet gevonden en vinden we terug in de onderste regionen van de ranglijst. Maar dat zegt natuurlijk nog helemaal niets, en terecht waarschuwde Teammanager Koos Klop in zijn voorwoord van het poortblaadje al voor onderschatting.

Voorafgaande aan de wedstrijd ontving scheidsrechter B. van Rijsbergen uit handen van beide aanvoerders Sander Kunkeler en Roy Vermolen, in het kader van de week van de scheidsrechter, een kleine attentie in de vorm van een bosje bloemen en flesje wijn. Dit als waardering voor de arbiters die wekelijks klaar staan om de wedstrijden in goede banen te leiden.

 

De eerste poging was dan ook al direct voor CSW in de 1e minuut, na een snelle uitbraak en een voorzet vanaf de linkerkant moest de thuisploeg een hoekschop weggeven, maar daar bleef het bij, en was men dus inderdaad gewaarschuwd. Vervolgens was het eenrichtingsverkeer richting CSW doel, maar ondanks de talrijke scoringskansen was het moeilijk om het net te vinden. Een voorzet van Domingos Lopes de Brito in de 7e minuut werd door doelman Jordy Wens gepakt voordat de aanvallers van FC ’s-Gravenzande gevaarlijk konden worden. Ook Sander Koeleman was kansrijk, hij omspeelde prima zijn tegenstander, maar schoot te zacht in waardoor Nick van Asselen de bal eenvoudig kon wegwerken. Hierna was het Twan van Meerten die niet wist te scoren, hij schoot na een kwartier voetbal de bal tegen de paal. In de 22e minuut een vrije trap van Twan van Meerten, en was het Yuri Westhoff die 3 meter voor het doel de bal toch nog over wist te schieten. Een prima opgezette aanval via Keke Stam, op Kirill Slutskyy werd door Domingos Lopes de Brito niet afgerond, zijn inzet was veel te zacht. Hierna weer twee pogingen voor de Brito, tussen twee verdedigers schoot hij uit een omhaal net over, en uit de draai, op aangeven van Kirill Slutskyy ging de bal weer over. Pas vlak voor rust kwam CSW weer eens in het strafschopgebied van FC ’s-Gravenzande. Nadat Dave Cornelissen een voorzet vanaf de rechterkant over de lat kopte was het in de blessuretijd van de eerste helft Bram Bode, die na een fout van Ruben de Groot de 0-1 stand op het scorebord bracht. Een flinke domper vlak voor rust, waarbij FC ’s-Gravenzande zichzelf enorm te kort deed door geen van de talrijke kansen te benutten.

Bij de start van de tweede helft ook weer twee enorme kansen voor de thuisploeg. Yuri Westhoff zag zijn inzet in de korte hoek door doelman Jordy Wens tot hoekschop verwerkt, en Domingos Lopes de Brito speelde zich prima vrij, kreeg een niet te missen kans maar schoot naast. In de 56e dan eindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker. Op aangeven van Sander Koeleman werd Roy Vermolen in het strafschopgebied gevloerd door Vincent Wens. Geel voor hem en een penalty voor FC ’s-Gravenzande, de prima leidende scheidsrechter van Rijsbergen stond er bovenop en er was dan ook niemand die protesteerde. Roel Stoffels schoot de bal prima binnen: 1-1. Nadat kort hierna Yuri Westhoff na een prima actie, dat moet gezegd, verzuimde om de thuisploeg op voorsprong te zetten was er in de 62e minuut de wissel Twan van Meerten voor Frank Broos, en wat voor een ’gouden’ wissel zou in het vervolg van de wedstrijd blijken. Eerst was het nog Kirill Slutskyy die veel te zacht inschoot na een prima voorzet vanaf de rechterkant, maar van te zacht inschieten was in de 66e minuut geen sprake. Diverse verdedigers van CSW probeerden Frank Broos in de 66e minuut te stoppen, maar hij kon uiteindelijk vanaf de rand strafschopgebied verwoestend uithalen en scoorde: 2-1.

 

Nadat Keke Stam een minuut later zijn inzet maar een meter naast zag gaan was het in de 70e minuut, na een prima combinatie met zo’n 6 spelers, weer Frank Broos die kon uithalen: 3-1.

 

10 minuten later een voorzet van Kirill Slutskyy en stond Frank Broos op de juiste plaats om voor de derde maal raak te schieten: 4-1.

 

Frank de Bruijn kwam 10 minuten voor tijd nog in het veld voor Ruben de Groot. CSW stribbelde nog wat tegen in de slotfase met kansjes voor Elroy Baas en Bram Bode, maar de beste was nog voor de thuisploeg in blessuretijd toen een inzet van Domingos Lopes de Brito via de hand van doelman Jordy Wens werd weggeslagen. In de 4-1 stand kwam geen verandering meer en bleef FC ’s-Gravenzande ook in de 5e competitiewedstrijd ongeslagen.

 

 

Geen moeilijke keus voor de Business Club leden in samenwerking met de technische staf. De "Gouden Wissel" met 3 doelpunten werd gekozen tot Man of the Match.

 

Uit handen van Rob Mesken voorzitter van de Business Club 's-Gravenzande ontvangt Frank Broos de bijbehorende prijs van  't Haantje

 

Opstelling FC ‘s-Gravenzande, Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot (81. Frank de Bruijn), Roel Stoffels, Reinier Maartense, Roy Vermolen, Domingos Lopes de Brito, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (62. Frank Broos), Kirill Slutskyy

Opstelling CSW: Jordy Wens, Vincent Wens, Jelle van den Bosch, Ronald Lucassen, Elroy Baas, Nick van Asselen (70. Kevin Blom), Sander Kunkeler, Demi de Wit (70. Vincent van Hellemondt), Bram Bode, Mike Cornelissen, Dave Cornelissen.

Scheidsrechter: dhr. B. van Rijsbergen uit Maasland, assistent FC ’s-Gravenzande dhr. Arend Noordam, assistent CSW dhr. Peter Tierie

Scoreverloop: 45. Bram Bode 0-1; 56. Roel Stoffels 1-1; 66. Frank Broos 2-1; 70. Frank Broos 3-1; 80. Frank Broos 4-1

 

 

LANS Balsponsor FC's-Gravenzande - CSW

Door blijvend te investeren en innoveren in nieuwe producten, nieuwe technieken en nieuwe markten, heeft Lans zich van oudsher ontwikkeld tot één van de modernste tomatenkwekerijen in Nederland. Op de verschillende locaties worden diverse soorten tomaten geproduceerd, waaronder middel trostomaten, cocktail trostomaten en losse tomaten. Maximaal geïntegreerde gewasbescherming, op maat verpakt en geproduceerd binnen de normen van hoge kwaliteitsstandaarden. Lans staat voor innovatie. Met een gezonde dosis ondernemingsgeest is het bedrijf gegroeid naar zijn huidige niveau. Een bedrijf, dat rekening houdt met mens en milieu. Met die pijlers als fundament is Lans een financieel gezond bedrijf dat efficiency en kwaliteit hand in hand kan laten gaan!


Rob Mesken voorzitter van de Business Club 's-Gravenzande overhandigt namens  FC 's-Gravenzande Vincent van der Lans van LANS de wedstrijdbal.

 

 

« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.