Roel Stoffels Man of the Match FC 's-Gravenzande - Vitesse Delft 2 - 2

31 oktober 2015

Geen periodetitel voor FC ’s-Gravenzande

De achtste wedstrijd in deze competitie en de laatste om te bepalen wie de eerste periodekampioen zou worden. FC ’s-Gravenzande verzuimde vorige week tegen Voorschoten’97 de titel in de wacht te slepen, maar met een punt voorsprong op de concurrentie was er in de thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft een herkansing. In het seizoen 2012/2013 troffen beide teams elkaar voor het laatst. Thuis werd het een 2-0 overwinning dankzij treffers van Domingos Lopes de Brito en Sander Koeleman. In de uitwedstrijd moest FC ’s-Gravenzande met een 2-1 nederlaag genoegen.

Voorafgaande aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden op 56-jarige leeftijd van Rick Ouwendijk en op 89-jarige leeftijd van Fer Odenkirchen.

In dezelfde opstelling als de afgelopen weken begon FC ’s-Gravenzande aan de wedstrijd, waarin de thuisploeg goed begon met een kansje voor Sander Koeleman dat in het zijnet belandde, en uit een hoekschop werd de bal bijna van de doellijn weggewerkt. Een poging voor Vitesse Delft van Claudio Santos Silvia werd door Danny Koning na een kwartier spelen goed gepakt. Twee minuten laten kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong, een hoekschop van Twan van Meerten werd door Roy Vermolen goed doorgekopt waarna Roel Stoffels de 1-0 bal binnenkopte.

Verder waren er maar weinig opwindende momenten, beide ploegen creëerden maar weinig kansen. Een schot van Robin de Boer van Vitesse Delft ging ver naast. Toch wist de gastploeg voor rust weer op gelijke hoogte te komen. Na geklungel in de FC ’s-Gravenzande defensie was het Tyson Waser die de bal onhoudbaar achter Danny Koning schoot: 1-1.

Ook in de tweede helft maar weinig echte mogelijkheden voor beide ploegen, al moest Vitesse Delft in de 48e minuut met 10 man verder toen Robin de Boer zijn tweede gele kaart kreeg, en kon gaan douchen. Dat dit niet altijd een voordeel is werd ook in deze wedstrijd weer bewezen. FC ’s-Gravenzande was wel de bovenliggende partij, maar ook nu heel weinig scoringskansen. Een poging van Sander Koeleman uit een vrije trap werd naast gekopt en Ruben de Groot kopte over. De beste mogelijkheid was nog na een combinatie Roy Vermolen met Frank Broos, maar ook dat bleef zonder resultaat. Toen zomaar uit het niets kwam FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong. Een uithaal van Roel Stoffels van zo’n 35 meter verdween achter doelman Marco van Bergenhenegouwen: 2-1,

Met deze stand zou de periodetitel binnen zijn. Kort hierna een dubbele wissel, Domingos Lopes de Brito en Twan van Meerten maakten plaats voor Patrick Triep en Michiel van den Berg. Ook Vitesse Delft wisselde twee spelers, Vincent Hannewijk en Dimitri de Bruijn kwamen in het veld voor Brian Klomp en Koen Lahnstein. Op het druk bevolkte Juliana Sportpark bleef het wel ongekend spannend. Sander Koeleman zag zijn schotje nog gepakt door de Vitesse Delft doelman, maar dat was dan ook zo’n beetje het meest opwindende moment, want beide ploegen bakten er in aanvallend opzicht niet veel van. Tot de 84e minuut toen Sander van Akkeren profiteerde van een fout in de FC ’s-Gravenzande defensie en de gelijkmaker scoorde: 2-2. Hier bleef het ook bij en greep FC ’s-Gravenzande ook nu, evenals vorige week, naast de periodetitel.

De teleurstelling was dan ook groot na afloop, aan Frans Danen en Reinier van Mierlo de taak op de spelers weer scherp te krijgen voor de uitwedstrijd zaterdag tegen Alexandria’66. De eerste periodetitel ging naar Zwaluwen ’30

De Business Club leden in samenwerking met de Technische staf waren het er unaniem overeens dat Roel Stoffels met zijn twee doelpunten uit geroepen werd tot Man of the Match.

Uit handen van Rob Mesken voorzitter van de Business Club 's-Gravenzande ontvangt Roel Stoffels de bijbehorende prijs van  't Haantje

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Reinier Maartense, Roy Vermolen, Domingos Lopes de Brito (70. Patrick Triep), Sander Koeleman, Twan van Meerten (70. Michiel van den Berg), Frank Broos, Kirill Slutskyy

Opstelling Vitesse Delft: Marco van Bergenhenegouwen, Koen Lahnstein (80. Dimitri de Bruijn), Sherrely Leonora, Robin de Boer,Raymond Gopal, Micha van Dasler, Brian Klomp (80. Vincent Hannewijk), Maarten Boek, Sander van Akkeren, Claudio Santos Ailvia, Tyson Waser

Scheidsrechter: dhr. B.B. van den Helder, assistent FC ’s-Gravenzande dhr. A. Noordam, assistent Vitesse Delft: dhr. D. Waardenburg

Scoreverloop: 17. Roel Stoffels: 1-0; 37. Tyson Waser: 1-1; 69. Roel Stoffels: 2-1; 84. Sander van Akkeren: 2-2.

Geel was er voor Keke Stam, Kirill Slutskyy en Michiel van den Berg van FC ’s-Gravenzande; Rood (2x geel) was er voor Robin de Boer, geel voor Marco van Bergenhenegouwen en Sherrelly Leonora van Vitesse Delft.