Keke Stam Man of the Match FC 's-Gravenzande - Neptunus-Schiebroek 0 - 0

14 november 2015

FC ’s-Gravenzande maakt het niet af

Neptunus-Schiebroek was de tegenstander in de 10e competitieronde van de 1e klasse B. De club is ontstaan in 2011 na de fusie tussen Neptunus en Schiebroek’94 en is het voor FC ’s-Gravenzande de eerste ontmoeting tegen de Rotterdammers. Vorig seizoen wisten zij te promoveren via de nacompetitie na winst en een gelijkspel tegen HVC’10. De stand, voorafgaande aan de wedstrijd, laat zien dat zij de achtsteplaats innemen met 11 punten. Twee wedstrijden gingen verloren, twee werden gewonnen en vijfmaal werd gelijkgespeeld. Wilde FC ’s-Gravenzande mee blijven doen om de bovenste plaatsen dan zou een overwinning natuurlijk zeer welkom zijn. Na de 1-4 winst op Alexandria’66 vorige week heeft het zelfvertrouwen weer een zetje in de goede gekregen.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd Keke Stam gehuldigd voor het spelen van zijn 100e wedstrijd van FC ’s-Gravenzande en ontving een blijvend aandenken en een ruiker bloemen.

Het werd uiteindelijk een 0-0 puntendeling. Eigenlijk had FC ’s-Gravenzande de gehele wedstrijd wel een veldoverwicht, maar het speelde een moeizame wedstrijd waarop men geen antwoord had op het verdedigende spel van de tegenstander. In de eerste helft gebeurde er eigenlijk maar heel weinig wat het vermelden waard is. Na bijna een kwartier kon Sander Koeleman een keer op het doel schieten, maar zijn inzet werd via een verdediger tot hoekschop verwerkt. Ook een poging van Frank Broos uit een hoekschop had geen succes, de doelman van Neptunus-Schiebroek stopte de bal. Vervolgens was het Patrick Triep die de bal over de lat schoot en een schotje van Sander Koeleman was veel te zacht en een makkelijke val voor doelman Dillian Heijnen. Op aangeven van Dennis van Dijk stonden enkele aanvallers van de thuisploeg klaar om het af te ronden, maar ten koste van een hoekschop weer geen doelpunt. Een eerste serieuze poging van de gastploeg was voor Marciano Deekman, maar zijn inzet was te zacht en een makkelijke bal voor Danny Koning. Op slag van rust was het de bijna onzichtbare Kirill Slutskyy die nog een keer op doel schoot, maar dat ging naast.

In de tweede helft een wel wat feller spelend FC ’s-Gravenzande, kreeg ook de veel betere mogelijkheden, maar verzuimde te scoren. Bij een poging van Frank Broos raakte hij de bal niet goed, en een schot van Kirill Slutskyy ging voorlangs. Laatstgenoemde werd in de 65e minuut gewisseld voor Domingos Lopes de Brito. Ondanks dat het spel zich voornamelijk op de helft van Neptunus-Schiebroek afspeelde moest FC ’s-Gravenzande alert zijn op de uitvallen. Zo kwam Marciano Deekman in de 66e minuut oog in oog te staan met Danny Koning, maar die verwerkte zijn inzet tot een hoekschop. Hierna een reeks van mogelijkheden voor de thuisploeg, maar het was het allemaal net niet. Domingos Lopes de Brito schoot naast, Twan van Meerten kopte over, Patrick Triep schoot de bal over de lat en een uithaal van Keke Stam op aangeven van Domingos Lopes de Brito had ook geen succes.

In de 77e minuut kreeg FC ’s-Gravenzande de beste kans om de score te openen. Tot tweemaal toe ging de bal er in een scrimmage voor het Neptunus-Schiebroek doel er niet in. Via de lat werd de bal uiteindelijk van de doellijn weggewerkt door de verdediging. In de laatste 10 minuten maakte Frank Broos plaats voor Yuri Westhoff. Er volgde nog een poging van Twan van Meerten maar hij schoot de bal tegen de doelman van Neptunus-Schiebroek en een uithaal van Patrick Triep werd gestopt. Bijna ging FC ’s-Gravenzande in de allerlaatste minuut nog het schip in, maar gelukkig raakte Freek van ’t Land de bal niet goed en ging naast en over, en eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0 en deed FC ’s-Gravenzande zich zelf te kort.

Door de Business Club leden in samenwerking met de Technische staf werd Keke Stam gekozen tot  Man of the Match.

Uit handen van Rob Mesken voorzitter van de Business Club 's-Gravenzande ontvangt Keke Stam de bijbehorende prijs van  't Haantje

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Dennis van Dijk, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Frank Broos (80. Yuri Westhoff), Twan van Meerten, Kirill Slutskyy (65. Domingos Lopes de Brito)

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Dillan Heijnen, Freek van ’t Land, Sander van der Velde, Michael Wilson, Daniël van Delft, Volkan Unlu, Vincent Velt, Mark van Leeuwen, Leroy van Bueren, Paul Hoekstra, Marciano Deekman

Scheidsrechter: dhr. A.S. Greveling uit Nootdorp, assistenten dhr. S.R. de Groot uit Hillegom en dhr. R. Janssen uit Ridderkerk.

Geel was er voor Roy Vermolen en Roel Stoffels van FC ’s-Gravenzande en voor Leroy van Bueren en Mark van Leeuwen van Neptunus-Schiebroek