Roel Stoffels Man of the Match FC 's-Gravenzande - SV Nootdorp 2 - 1

20 februari 2016

FC ’s-Gravenzande brengt koploper SV Nootdorp eerste nederlaag toe

Het eerste duel tussen Nootdorp en FC ’s-Gravenzande leverde voor beide ploegen één puntje op. Dat was het eerste puntverlies na de winst in de eerste drie wedstrijden. In het resterende verloop van de competitie doen de Nootdorpers het duidelijk beter. Met 11 maal winst, 5 gelijke spelen en nog geen verlies partij gaan zij nu fier aan kop in de 1e klasse B. FC ’s-Gravenzande won 7 maal, speelde 5 keer gelijk en verloor 4 maal. Reden genoeg dus om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken om de punten in eigen huis te houden voor FC ’s-Gravenzande.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd Sander Koeleman gehuldigd voor het spelen van zijn 100e wedstrijd voor FC ’s-Gravenzande en ontving uit handen van het jarige bestuurslid Dirk Valstar een blijvend aandenken.

Keke Stam kampt nog steeds met een blessure, evenals de vorige week uitgevallen Rob Klop, terwijl zaterdagmorgen ook Patrick Triep zich moest afmelden in verband met griep.

Een echt goede wedstrijd werd het allerminst, maar spannend was het wel. In de aanvangsfase was het SV Nootdorp dat meer in bal bezit was, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Nick Sleeking zag zijn inzet tot hoekschop verwekt, terwijl Aimen Said ook tweemaal kansrijk was, zijn eerste poging ging naast en de tweede leverde een hoekschop op.

Een schotje van Gillian Pieper van SV Nootdorp in de 22e minuut had ook geen succes, die werd door Danny Koning goed gepakt. De eerste poging voor de thuisploeg liet zich pas in de 24e minuut aantekenen, maar doelman Bjorn Benard was net iets eerder bij de bal dan Frank Broos. Kort voor rust kopte Ruben de Groot de bal naast en op slag van rust was het weer Frank Broos die kansrijk was, maar hij raakte de bal niet goed en zochten beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer op.

Het eerste kwartier na rust drong FC ´s-Gravenzande wat meer aan, zonder dat het echte kansen kreeg. In de 60e minuut werd Frank Broos in het strafschopgebied onderuit getrokken door Peter Korteling, voldoende voor scheidsrechter Roozeboom om een penalty te geven. Ruben de Groot zette FC ’s-Gravenzande hieruit op een 1-0 voorsprong.

SV Nootdorp reageerde direct met de wissel Gillian Pieper voor Jeffrey Flohr en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ook de thuisploeg wisselde, Frank Broos verliet het veld, Yuri Westhoff was zijn vervanger. SV Nootdorp wist in de 75e minuut weer op gelijke hoogte te komen. Uit een vrije trap was het in tweede instantie Aimen Said die gebruik maakte van matig ingrijpen in de FC ’s-Gravenzande defensie en de bal achter Danny Koning schoot: 1-1. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar met nog 6 minuten op de klok was het Roel Stoffels, die met een bekeken schot over de grond de bal in de linkerhoek schoot: 2-1.

SV Nootdorp wisselde Daley Windhorst nog voor Moreno Hazelhorst en FC ´s-Gravenzande bracht in blessuretijd Michiel van den Berg nog in het veld voor Domingos Lopes de Brito, maar doelpunten bleven verder uit en moest SV Nootdorp na 16 wedstrijden zonder verlies de eerste nederlaag slikken.

Uit handen van voorzitter Rob Mesken van Business Club 's-Gravenzande ontvangt Roel Stoffels de prijs voor de "Man of The Match" beschikbaar gesteld door 't Haantje.

Namens  Balsponsor HD Klimaatsystemen reikt Rob Mesken de wedstrijd bal uit aan ons Business Club lid Vincent Heijnen van HD Klimaatsystemen die van de gelegenheid gebruik maakt de aanwezige Business Club uitgebreid te  informeren over zijn bedrijf.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Kay van den Bos, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Rodney van der Meijs, Roy Vermolen, Mathijs Helderman, Sander Koeleman, Frank Broos (71. Yuri Westhoff), Twan van Meerten, Domingos Lopes de Brito (90. Michiel van den Berg)

Opstelling SV Nootdorp: Bjorn Benard, Daley Windhorst (87. Moreno Hazelhorst), Yannick Blom, Peter Korteling, Stefan Stam, Mike Hollenberg, Roy Beijer, Aimen Said, Nick Sleeking, Gillian Pieter (63. Jeffrey Flohr), Firat Koc

Scheidsrechter: dhr. W. Roozeboom uit Vlaardingen, assistent FC ’s-Gravenzande: A. Noordam, assistent SV Nootdorp: A.G. van der Eijk

Scoreverloop: 60. Ruben de Groot 1-0 (penalty); 75. Aimen Said 1-1; 84. Roel Stoffels 2-1.

Geel was er voor Kay van den Bos van FC ’s-Gravenzande en Peter Korteling van SV Nootdorp.