Yuri Westhoff Man of the Match FC 's-Gravenzande - WV-HEDW 1 - 0

12 maart 2016

Onverdiende winst voor FC ’s-Gravenzande

’Behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst’, Deze spreuk zou van toepassing kunnen zijn voorafgaande aan de wedstrijd FC ’s-Gravenzande tegen Wilhelmina Vooruit - Hortus Eendracht Doet Winnen uit Amsterdam. Op het toen druilerige sportpark van WV-HEDW behaalde FC ’s-Gravenzande op 17 oktober vorig jaar een ruime 2-6 overwinning, al ging dat niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden en speelde de thuisploeg lange tijd met 10 man. Nu waren de weersomstandigheden een stuk aangenamer. In een lekker voorjaarszonnetje en uit de wind gingen de toeschouwers er eens lekker voor zitten.

Zij zagen een sterk startende gastploeg, Ruben de Groot moest al snel een hoekschop weggeven voordat één van de aanvallers gevaarlijk kon worden. Aan de andere kant was het Patrick Triep die gevaarlijk dreigde te worden, maar zijn inzet was veel te zacht om het doelman Jordy Heimens moeilijk te maken. Na de openingsfase golfde het spel wat op en neer met mogelijkheden voor beide ploegen. Voor WV-HEDW was het uit een hoekschop Guus Tennekes die de bal over de lat kopte. Na een fout van Keke Stam leek Mick van Moerkerk de openingstreffer binnen te schieten, maar Danny Koning voorkwam dit. Voor de thuisploeg schoot Sander Koeleman goed in, maar via de verdediging werd zijn inzet tot hoekschop verwerkt. Uit een vrije trap kwam de bal via de verdediging voor de voeten van Patrick Triep, maar schoot naast. Na bijna een halfuur moest Domingos Lopes de Brito met een blessure van het veld, zijn vervanger was Kirill Slutskyy. Gaandeweg de eerste helft nam de thuisploeg meer het initiatief en dat leverde een aantal scoringsmogelijkheden op.

Uit een hoekschop van Sander Koeleman kopte Roel Stoffels goed door waarna Ruben de Groot de bal maar rakelings over de lat kopte. Hierna was het Patrick Triep die zijn inzet door de doelman zag gestopt op aangeven van Kirill Slutskyy. Ook Twan van Meerten was nog kansrijk, maar raakte na een voorzet van Sander Koeleman de bal niet goed. Op slag van rust was het Patrick Triep die nog een mogelijkheid kreeg maar in het zijnet schoot. Voor de bezoekers was Cees Smaal nog kansrijk, maar Danny Koning greep goed in.

Gezien het betere spel van de thuisploeg ging iedereen er eens goed voor zitten bij aanvang van de tweede helft, maar het spel zakte naar een bedenkelijk niveau, zeker bij FC ’s-Gravenzande. Het leek soms meer op een partijtje vrij worstelen op het middenveld, want scheidsrechter Broeckaert was niet kinderachtig en liet zoveel mogelijk voetballen. WV-HEDW was bijna de hele tweede helft de bovenliggende partij, al leverde dat niet echt uitgespeelde kansen op. Een inzet van Guus Tennekes werd door Danny Koning gepakt, en gelukkig stond Roel Stoffels op de juiste plaats in het doel toen Mick van Moerkerk snoeihard inschoot. Met nog een kwartier op de klok was het weer Guus Tennekes die gevaarlijk was, maar ook nu bleek Danny Koning een betrouwbare sluitpost. Frank Broos kwam vervolgens in het veld voor Twan van Meerten teneinde toch nog te proberen om de volle winst binnen te halen. Dat leek in eerste instantie niet te lukken. Kirill Slutskyy zag zijn inzet gestopt en iedereen verzoende zich al met een puntendeling. Maar twee minuten voor tijd werd er toch nog gescoord. Na een voorzet vanaf de rechterkant raakte Sander Koeleman de bal maar half, die rolde voor de voeten van Yuri Westhoff die met een geplaatst schot de bal in de linkerhoek schoot: 1-0.

In de ruim vijf minuten blessuretijd kwam Kay van den Bos nog in het veld voor Patrick Triep, maar ondanks verwoede pogingen van de Amsterdammers om nog langszij te komen bleven de punten in ’s-Gravenzande. Een zure nederlaag voor WV-HEDW, want op basis van de tweede helft was de overwinning niet verdiend, maar dat is volgende week iedereen weer vergeten.

Uit handen van Martin van Doorne van Business Club 's-Gravenzande ontvangt Yuri Westhoff de prijs voor de "Man of The Match" beschikbaar gesteld door 't Haantje.

Carlo Schoonderwaldt overhandigt Balsponsor TCM  Projectmanagement, projectbegeleiding en advisering de wedstrijdbal

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Rodney van de Meijs, Roy Vermolen, Patrick Triep (90. Kay van den Bos), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (76. Frank Broos), Domingos Lopes de Brito (27. Kirill Slutskyy)

Opstelling WV-HEDW: Jordy Heimens, Richard Lynch, Dennis Damley, Max Ribbens, Mick Zwolle, Tjeerd Meijer, Jasper Santen (88. Lennart Bril), Guus Tennekes, Cees Smaal (70. Sander Aznar Martinez), Ruben Loeve, Mick van Moerkerk

Scheidsrechter: dhr. D. Broeckaert, assistent FC ’s-Gravenzande dhr. Arend Noordam, assistent WV-HEDW: dhr. Dennis Nijsen