Michiel van den Berg Man of the Match FC s-Gravenzande Alexandria '66 10 - 0

02 april 2016

Alexandria ’66 speelbal voor FC ’s-Gravenzande

De wedstrijd tegen hekkensluiter Alexandria, zij haalden deze competitie tot nu toe slechts 5 punten, dus je zou dan denken dat wordt een ’makkie’ voor FC ’s-Gravenzande, dat nog volop meedoet in de strijd om de 3e periode titel, maar ook om de bovenste plaatsen. Uit werd het een vrij eenvoudige 1-4 overwinning dankzij twee treffers van Sander Koeleman, Ruben de Groot en Domingos Lopes de Brito. Maar zou het deze middag ook weer zo makkelijk gaan?

 

Ja, dat ging het zeer zeker, met een record uitslag in de historie van FC ’s-Gravenzande werd de wedstrijd afgesloten, zelfs het scorebord was niet toereikend om de einduitslag te vermelden. Het was dan ook de thuisploeg dat direct na het aanvangssignaal de aanval zocht en ook kansen kreeg. Sander Koeleman zag zijn inzet geblokt en op aangeven van Frank Broos was Yuri Westhoff dicht bij de openingstreffer maar hij raakte de bal niet goed. Frank Broos zelf kwam ook in kansrijke positie, maar via de verdediging ging zijn schot over. Nadat Roy Vermolen uit een hoekschop de bal over de lat kopte was het in de 11e minuut wel raak. Met een bekeken boogballetje over doelman Darren Scheermeijer in de rechterbovenhoek was het Yuri Westhoff die voor de 1-0 stand tekende.

 De Rotterdammers sputterden in het begin nog wat tegen, maar een schotje van Jurano O’Brien was een makkelijke bal voor doelman Danny Koning en op een inzet van Jeffinio Hirschfeld reageerde hij weer attent. Maar vervolgens was het de thuisploeg die kans op kans kreeg op weg naar een hoge eindscore. Uit een vrije trap was het Frank Broos die de bal op de lat schoot, en een inzet van Sander Koeleman werd tot hoekschop verwerkt. Uit een verre ingooi van Rodney van der Meijs was het in de 26e minuut Yuri Westhoff die raak kopte: 2-0.

 

 

Na ruim een half uur spelen was het Michiel van den Berg die raak schoot, via binnenkant paal verdween de bal achter de Alexandria ’66 doelman: 3-0.

 

Twee minuten later was het Kirill Slutskyy die goed inschoot, maar de bal kwam via de paal weer het veld in waarna Michiel van den Berg wederom raakschoot: 4-0.

De ruststand werd door Frank Broos op 5-0 bepaald nadat hij op aangeven van Sander Koeleman raak kopte.

Wat zou de tweede helft brengen? Zou de thuisploeg wat gas terugnemen, of ging men voluit door. Het werd het laatste en dat werd door het thuispubliek natuurlijk zeer gewaardeerd. Bij Alexandria ’66 kwam wel een andere doelman onder de lat.

 

Darren Scheermeijer maakte plaats voor Dilhian van Beele, maar ook hij kreeg vijf treffers achter zijn oren. Kirill Slutskyy schoot in de 51e minuut goed in, via de doelman kwam de bal tegen de paal, waarna Yuri Westhoff weer raak schoot: 6-0. Acht klokrondjes verder bracht Kirill Slutskyy met een fraaie treffer in de linkerbovenhoek de stand op 7-0 na goed voorbereidend werk van Frank Broos. Roel Stoffels werd gewisseld voor Kay van den Bos, maar met scoren ging de thuisploeg gewoon verder. Na een prima opgezette aanval via Rodney van der Meijs en Kirill Slutskyy was het Yuri Westhoff die goed afrondde: 8-0. Hierna was er zowaar nog een kansje voor de gastploeg, maar Jeffinio Hirschfeld schoot na een fout in de verdediging van de thuisploeg veel te zacht in en was een makkelijke bal voor doelman Danny Koning. Voordat de volgende treffer zou vallen twee wissels bij de thuisploeg. Yuri Westhoff en Sander Koeleman gingen naar de kant, hun vervangers waren Domingos Lopes de Brito en Twan van Meerten. 


Nadat Frank Broos voor de thuisclub net naast schoot kreeg men met nog een klein kwartier te spelen een penalty. Moreno Doekhi van de gastploeg maakte overduidelijk hands in het 16 metergebied en kon scheidsrechter Korsius ook niet anders. Ruben de Groot bepaalde de stand op 9-0. Iedereen ging er eens goed voor zitten of het zou lukken de 10 vol te maken. Kansen waren er in de slotfase genoeg. Kirill Slutskyy zag zijn inzet via de vuisten van de doelman gestopt en Michiel van den Berg zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt. Ook Domingos Lopes de Brito lukte het niet om de bal binnen te schieten, maar drie minuten voor tijd klonk voor de tiende maal de scoringstune toen Frank Broos op aangeven van Rodney van der Meijs raak schoot en de eindstand op 10-0 bepaalde.


Een score die FC ’s-Gravenzande en waarschijnlijk ook voor de fusie van 5 jaar geleden door beide clubs nog nooit werd behaald.


 

Positief was natuurlijk dat FC ’s-Gravenzande de hele wedstrijd scherp bleef voetballen om een zo hoog mogelijk score neer te zetten, en daardoor op alle fronten nog meedoet om de bovenste plaatsen en de 3e periode. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de Rotterdammers uiterst zwak acteerden en min of meer gedesillusioneerd en gefrustreerd over het veld liepen, en dat degradatie nu een feit is. 

 

Uit handen van Martin van Doorne van Business Club 's-Gravenzande ontvangt Michiel van den Berg de prijs voor de "Man of The Match" beschikbaar gesteld door 't Haantje.

 


Zaterdag in de lastige uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek zal iedereen weer heel scherp moeten zijn en is, om mee te blijven doen, winst noodzakelijk!

Scoreverloop: 11: Yuri Westhoff: 1-0; 26. Yuri Westhoff: 2-0; 31. Michiel van den Berg: 3-0; 35. Michiel van den Berg: 4-0; 43. Frank Broos: 5-0; 51. Yuri Westhoff: 6-0; 59. Kirill Slutskyy: 7-0; 63. Yuri Westhoff: 8-0; 77. Ruben de Groot: 9-0 (penalty); 87. Frank Broos: 10-0.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de groot, Roel Stoffels (61. Kay van den Bos), Rodney van der Meijs, Roy Vermolen, Frank Broos, Sander Koeleman (74. Twan van Meerten), Yuri Westhoff (69. Domingos Lopes de Brito), Michiel van den Berg, Kirill Slutskyy

Opstelling Alexandria ’66: Darren Scheermeijer (46. Dilhian van Beele), Sergio Calor, Mike Groeneveld, Daniel Harras Von, Jorge Silva, Roger Lieveld, Moreno Doekhi, Khalid Barkaoui, Jurano O’Brien, Jeffinio Hirschfeld, Gaultier Obiango

Scheidsrechter: P. Korsius; assistent FC ’s-Gravenzande: dhr. A. Noordam; assistent Alexandria ’66: den Boef. In dit sportieve treffen vielen er geen kaarten.

 

 

 

 

« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.