Patrick Triep Man of the Match FC 's-Gravenzande - ARC 3 - 0

23 april 2016

FC ’s-Gravenzande blijft op koers

De thuisclub had nog wat goed te maken tegen Alphense Racing Club voor de gevoelige 3-0 uitnederlaag vlak voor de winterstop. Gelukkig ging het in 2016 een stuk beter met FC ’s-Gravenzande en behaalde zeven overwinningen op rij. Wilde men nog mee blijven doen om de bovenste plaatsen en de 3e periode dan was winst noodzakelijk, maar ARC is niet de makkelijkste tegenstander en vinden we terug op de 5e plaats van de ranglijst en zijn dus ook niet geheel kansloos om een prijs in de wacht te slepen. Met nog 4 wedstrijden te gaan had ARC een achterstand van 7 punten op koploper Nootdorp.

FC ’s-Gravenzande begon sterk aan de wedstrijd en dat leverde al vroeg in de wedstrijd een eerste mogelijkheid op toen Younes Emaangoun een hoekschop weg moest geven na een voorzet van Yuri Westhoff. Hierna was het Michiel van den Berg die de bal over schoot na een verre ingooi van Rodney van de Meijs in de 10e minuut. Ook Sander Koeleman was gevaarlijk, maar kwam net niet goed bij de bal en rolde achter. Een voorzet van Patrick Triep op Kirill Slutskyy werd via de ARC verdediging met moeite tot hoekschop verwerkt. In de 19e minuut ging de bal op de stip. Een voorzet van Kirill Slutskyy kwam in het strafschopgebied tegen de arm van een ARC verdediger. Scheidsrechter Greveling aarzelde geen moment: penalty. De vaste strafschopnemer bij FC ’s-Gravenzande, Ruben de Groot, was ook nu weer trefzeker en liet doelman Michael de Leeuw kansloos: 1-0.

Aan het slot van de eerste helft nog twee mogelijkheden voor de gastploeg. Uit een hoekschop kopte Derek Prins de bal over de lat terwijl na een snelle uitbraak Jeffrey Beukenholdt wel wist te scoren, maar volgens de neutrale grensrechter deed hij dit in buitenspel positie en werd de treffer geannuleerd. Kirill Slutskyy had vlak voor het rustsignaal nog de kans om de marge te verdubbelen, maar de ARC doelman wist met enige moeite de bal te stoppen.

Direct bij aanvang van de tweede helft een grote kans voor de thuisploeg toen Patrick Triep aan de rechterkant zich goed vrij speelde, maar uit zijn voorzet kon Kirill Slutskyy net niet goed bij de bal komen. In de tegenaanval kwam FC ’s-Gravenzande goed weg toen een inzet van Stefan den Horder door Keke Stam van de doellijn werd weggewerkt.

ARC nam wat meer initiatief in de eerste 20 minuten na rust, werd wat sterker, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. In de 67e minuut een aantal wissels, bij de thuisploeg werd de geblesseerde Michiel van den Berg vervangen door Twan van Meerten en bij de gastploeg verlieten Stefan den Horder en Jeffrey Beukenholdt het veld voor Luuk Samson en Joey Lauhouh.

Na deze wissels was het toch weer FC ’s-Gravenzande dat de betere mogelijkheden kreeg. Eerst was het Sander Koeleman die de bal over het doel schoot en een inzet van Roel Stoffels uit een hoekschop ging hoog over. Met nog twintig minuten op de klok werd de voorsprong verdubbeld. Een inzet van Yuri Westhoff kwam via de paal weer het veld in waarna Twan van Meerten alsnog raak schoot: 2-0.

Toch wilde ARC het nog niet opgeven en met de snelle uitvallen leverde dat soms wat gevaarlijke situaties op, maar de verdediging van de thuisploeg wist van geen wijken. In de slotfase weer een aantal wissels. Kirill Slutskyy en Yuri Westhoff werden vervangen voor Domingos Lopes de Brito en Frank Broos, en bij ARC was het Melvin Huiskamp die in het veld kwam voor Neal Arnoldus. In de 92e minuut kwam de thuisploeg nog op een 3-0 voorsprong toen na een prima actie van Patrick Triep de bal bij Twan van Meerten terecht kwam, waarna Derek Prins de bal in eigen doel schoot.

Met deze terechte zege was de eerste overwinning van de ’4 finales’ binnen. De volgende uitdaging is Voorschoten’97 aanstaande zaterdag op het Juliana Sportpark, aanvang 14.30 uur.

Uit handen van Martin van Doorne van Business Club 's-Gravenzande ontvangt Patrick Triep de prijs voor de "Man of The Match" beschikbaar gesteld door 't Haantje.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Rodney van der Meijs, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (88. Frank Broos), Michiel van den Berg (67. Twan van Meerten), Kirill Slutskyy (85. Domingos Lopes de Brito)

Opstelling ARC: Michael de Leeuw, Machiel van Maarseveen, Derek Prins, Daniel Buijnink, Neal Arnoldus (83. Melvin Huiskamp), Yuones Emaangoun, Stefan den Horder (67. Luuk Samson), Jop Knoester, Daan van Leeuwen, Robin de Heij, Jeffrey Beukenholdt (67. Joey Lauhouh)

Neutraal arbitraal trio: scheidsrechter: dhr. A.S. Greveling uit Rotterdam, assistenten: mw. M. Steur uit Purmerend en dhr. B. Aykan uit Alkmaar

Scoreverloop: 19. Ruben de Groot: 1-0; 71. Twan van Meerten: 2-0; 92. Derek Prins: 3-0 (eigen doelpunt)

Gele kaart voor Jeffrey Beukenholdt en Derek Prins van ARC.