Frank Broos Man of the Match FC s-Gravenzande Voorschoten '97 2 - 1

30 april 2016

FC ’s-Gravenzande aan kop na bizarre winst

Op 24 oktober 2015 had FC ’s-Gravenzande de eerste periodetitel in deze competitie voor het grijpen bij de inhaalwedstrijd tegen Voorschoten’97. Maar zover kwam het toen niet, want de gastheren stuurden FC ’s-Gravenzande met een 3-1 nederlaag naar huis. De week daarna verzuimde de ploeg van Frans Danen deze alsnog binnen te halen, men kwam in de thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft niet verder dan een 2-2 gelijkspel waardoor Zwaluwen’30 uiteindelijk de periodetitel in de wacht sleepte. In de derde en laatste periode staan de ’s-Gravenzanders wederom aan kop met 3 punten voorsprong op Forum Sport en een veel beter doelsaldo van +15. Met 8 overwinningen op rij was de thuisploeg gebrand op revanche tegen de ploeg uit Voorschoten dat de competitie rustig kan uitspelen. Zowel voor promotie als degradatie doen zij niet meer mee, maar willen uiteraard wel zo hoog mogelijk eindigen.


Lange tijd leek het er op dat Voorschoten’97 met de drie punten naar huis zou gaan, maar in blessuretijd liep het allemaal anders. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en was zeker in de eerste 20 minuten de bovenliggende partij. Al direct na de aftrap was het Patrick Triep die zich aan de rechterkant goed vrij speelde, maar de bal kwam net iets te hoog voor het doel waarna Yuri Westhoff de bal over kopte. Na een snelle uitbraak was het de tegenstander die nog gevaarlijk leek te worden, maar de bal werd door Roel Stoffels tot hoekschop verwerkt. Kirill Slutskyy zag even later zijn inzet via doelman Stefan van de Niet tot hoekschop verwerkt. Hieruit leek FC ’s-Gravenzande nog gevaarlijk te worden, maar de doelman reageerde attent. Een mogelijkheid voor Sander Koeleman op aangeven van Twan van Meerten ging maar net naast en even later schoot Koeleman de bal in het zijnet.


Na ruim een half uur spelen kwam Voorschoten’97, dat ook wat beter in de wedstrijd kwam, op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Bob den Hollander binnengeschoten: 1-0. Tot aan de rust gebeurde er hierna niet veel meer en hielden de ploegen elkaar in evenwicht.

Na rust was Voorschoten’97 het eerste kwartier de betere ploeg. Dat leverde een prima mogelijkheid op voor Wouter Pen uit een vrije trap, maar hij kopte over. Toch kreeg de thuisploeg met nog een half uur te spelen weer wat meer grip op de wedstrijd en was het Sander Koeleman die tweemaal gevaarlijk was. Via Yuri Westhoff en de doelman kwam de bal weer terug in het veld waarna hij deze recht in de handen van de doelman kopte en een als voorzet bedoelde bal kwam via de lat weer het veld in. Hierna kwamen ook de eerste wissels, bij Voorschoten ’97 kwam Peer van Paasen in het veld voor Bob den Hollander en bij de thuisploeg was het Frank Broos die in het veld kwam voor Twan van Meerten.

 

In de 72e minuut wist Yuri Westhoff voor de thuisploeg wel te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege een daaraan voorafgaande overtreding. In de 73e minuut moest Voorschoten’97 met 10 man verder toen Michael Owel op de rand van het strafschopgebied Patrick Triep onderuit haalde en hiervoor zijn tweede gele kaart kreeg. Deze vrije trap, genomen door Sander Koeleman leverde niets op. Hierna weer twee wissels. Bij Voorschoten’97 verliet Wouter Pen het veld voor Sem Simonis en bij FC ’s-Gravenzande kwam Domingos Lopes de Brito in het veld voor Keke Stam, om aanvallend nog meer druk te zetten. In de 82e minuut nog een prima mogelijkheid voor de gastploeg toen Jim van der Krogt een vrije trap mocht nemen, maar deze werd door doelman Danny Koning goed gepakt. Een minuut later werd de doelman van Voorschoten’97 door de scheidsrechter met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

 

Stefan v.d. Niet kwam in de ogen van de leidsman veel te gevaarlijk uit en werd Frank Broos een scoringskans ontnomen.

 

Een penalty was het gevolg. Ook nu was het Ruben de Groot die zich hiermee belaste, hij schoot de bal keurig binnen, maar moest opnieuw worden genomen omdat enkele spelers te vroeg inliepen.

 

Helaas mislukte de tweede poging en werd door de gelegenheids doelman van Voorschoten’97 gestopt. Nadat Frank Broos in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd verzuimde de bal binnen te schieten was het in de 91e minuut de thuisploeg die weer een penalty kreeg na een overtreding van Voorschoten’97 in het strafschopgebied.

 

Ruben de Groot was nu wel trefzeker en scoorde de gelijkmaker: 1-1. In de 96e minuut voltrok zich het ’voetbalwonder’ op het goed gevulde Juliana Sportpark toen Frank Broos alsnog de stand op 2-1 bracht.

Ondanks heftige protesten van de tegenstander werd deze wel goedgekeurd. Voorschoten ’97 liep hierna van het veld maar in de loop blies scheidsrechter Jansen uit Leusden voor het einde.

Veel discussie na afloop over de beslissingen van de scheidsrechter, met uiteraard veel meningen, maar de belangrijke drie punten waren binnen voor FC ’s-Gravenzande.


FC ’s-Gravenzande gaat nu aan kop in de 1e klasse B gevolgd door Argon dat met 2-1 wist te winnen van Forum Sport, beiden hebben 50 punten. Nootdorp speelde met 2-2 gelijk tegen Volendam en staat nu derde met 49 punten. Zwaluwen’30 speelde eveneens gelijk met 2-2 tegen WV-HEDW en staat nu vierde met 45 punten. Nog twee spannende weken dus wie het kampioenschap binnen zal halen en daardoor rechtstreekse promotie. FC ’s-Gravenzande is wel vrijwel zeker van de 3e periode, door het verlies is de achterstand van Forum Sport nu op 6 punten gekomen. Voorschoten’97 blijft met 33 punten 7e op de ranglijst.

Uit handen van Martin van Doorne van Business Club 's-Gravenzande ontvangt Frank Broos de prijs voor de "Man of The Match" beschikbaar gesteld door 't Haantje.

 

 

Wie de bewegende beelden wil zien raden wij aan aanstaande maandag naar de samenvatting te kijken bij de WOS.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam (78. Domingos Lopes de Brito), Ruben de Groot, Roel Stoffels, Rodney van der Meijs, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (70. Frank Broos), Kirill Slutskyy

Opstelling Voorschoten ’97: Stefan v.d. Niet, Lars Verlaan, Steven Knijnenburg, Michel Kasper, Michael Owel, Simon Jouby, Bob den Hollander (69. Peer van Paasen), Richard Bakker, Richard Guffens, Jim van der Krogt, Pen Wouter (75. Sem Simonis).

Scheidsrechter: E.P. Jansen uit Leusden, assistent FC ’s-Gravenzande: A. Noordam, assistent Voorschoten’97: C.G.J.M. Simonis.

Scoreverloop: 34. Bob den Hollander: 0-1; 91. Ruben de Groot: 1-1; 96. Frank Broos: 2-1

Geel was er voor Keke Stam en Roy Vermolen van FC ’s-Gravenzande, en voor Simon Jouby en Lars Verlaan van Voorschoten’97. Rood was er voor Michael Owel (2x geel) en Stefan van der Niet van Voorschoten’97.

« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.