Yuri Westhoff Man of the Match FC 's-Gravenzande - HVC'10 5 - 2

27 augustus 2016

FC ’s-Gravenzande wint ruim van HVC’10

In de laatste poulewedstrijd van het beker toernooi was HVC’10 te gast op het Juliana Sportpark. Een beetje een ons kent ons wedstrijd, want in het Hoekse team spelen nogal wat spelers mee die voorheen voor FC ’s-Gravenzande uitkwamen. Vooraf werd Roy Vermolen gehuldigd door bestuurslid Technische- en Commerciële Zaken Dirk Valstar en Technisch Manager Ron van Meerten voor het spelen van zijn 100e wedstrijd voor FC ’s-Gravenzande-1.

De eerste mogelijkheid was voor HVC’10 toen Jesper Warbout vanuit de tweede lijn goed inschoot, maar hij zag zijn inzet gestopt door doelman Danny Koning. Direct in de tegenaanval was het Sander Koeleman die enkele meters voor het strafschopgebied onderuit werd gehaald wat een vrije trap opleverde. Hij nam die zelf en schoot de bal fraai achter Daniël van der Knijff: 1-0. Nadat Patrick Triep verzuimde om de stand verder op te voeren ging de bal in de 25e minuut op de stip. Sander Koeleman trok Leroy Smits in het 16 metergebied onderuit en het was Smits zelf die de penalty nam en de stand weer op 1-1 bracht. Maar ook deze stand bleef niet lang op het scorebord staan want 5 minuten later was het Yuri Westhoff die de bal met een fantastische volley over de HVC’10 verdediging net onder de lat in het doel schoot: 2-1.

Voor rust was het nog Jack Binnendijk die voor HVC’10 naast schoot uit een vrije trap en Patrick Triep schoot, op aangeven van Domingos Lopes de Brito, de bal over.

Bij aanvang van de tweede helft een wissel bij HVC’10. Jeroen Rensen kwam in het veld voor Mitchell Bouwhuis. In de aanvangsfase twee kansjes voor HVC’10, eerst zag Jack Binnendijk zijn inzet gestopt door Danny Koning en kort hierna deed hij dat weer, nu op een schot van Ricky Voskamp uit een vrije trap.

Toch kwam de stand weer in even wicht toen scheidsrechter Roozeboom weer een penalty toekende aan HVC’10. Robin van Rijn zou hands hebben gemaakt maar dat werd door velen sterk in twijfel getrokken. Jack Binnendijk benutte dit buitenkansje en scoorde: 2-2. De thuisploeg kreeg de wedstrijd echter steeds beter onder controle en dat resulteerde in de 62e minuut weer in een voorsprong.

Ziko Ozdemir speelde de bal prima af op Domingos Lopes de Brito, die op zijn beurt een prima pass gaf op Yuri Westhoff die scoorde: 3-2. Na de wissel bij HVC’10 Jesper Warbout voor Frank Schipper was er een prima kans voor Jeroen Rensen, maar die schoot de bal op de lat. Na bijna 70 minuten liep de thuisploeg verder weg. Domingos Lopes de Brito zette een prima een-tweetje op met Yuri Westhoff en scoorde: 4-2.

Met nog een kwartier op de klok wisselde HVC’10 Leroy Smits voor Evert van der Laan de Vries en bij FC ’s-Gravenzande verlieten Roy Vermolen en Patrick Triep het veld voor Rodney van de Meys en Niels Vonk. Laatstgenoemde stond nog geen minuut in het veld toen hij op aangeven van Yuri Westhoff de bal binnen kopte: 5-2. Na een foutje van Ruben de Groot twee minuten voor tijd had Mathijs Benard nog wat kunnen terug doen, maar schrok kennelijk zo van deze kans dat hij naast schoot. Zeker een verdiende overwinning voor FC ’s-Gravenzande, dat hiermee poulewinnaar werd.

Yuri Westhoff ontvangt  van Stefan van Vliet van Business Club 's-Gravenzande de prijs voor de The Man of the match beschikbaar gesteld door 't  Haantje

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Robin van Rijn, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Ziko Ozdemir, Roy Vermolen (75. Rodney van de Meys), Patrick Triep (75. Niels Vonk), Rob Klop, Yuri Westhoff, Sander Koeleman, Domingos Lopes de Brito

Opstelling HVC’10: Daniël van der Knijff, Kay van den Bos, Jeffrey van den Bos, Michael van den Bos, Luc Doorewaard, Leroy Smits (75. Evert van der Laan De Vries), Mathijs Benard, Ricky Voskamp, Jack Binnendijk, Jesper Warbout (65. Frank Schipper), Mitchell Bauwhuis (46. Jeroen Rensen)

Scheidsrechter: dhr. W. Roozeboom, assistent FC ’s-Gravenzande: dhr. A. Noordam, assistent HVC’10 dhr. P. Eichhom