Ziko Özdemir Man of the Match FC 's-Gravenzande - Vitesse Delft 2 - 1

17 september 2016

FC ’s-Gravenzande knokt zich langs Vitesse

FC ’s-Gravenzande greep vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft net naast het eerste periodekampioenschap middels een 2-2 gelijkspel. Die periodetitel kwam er uiteindelijk toch maar men wist hieruit geen promotie te bewerkstelligen. In de uitwedstrijd was het een heel ander verhaal, toen walste FC ’s-Gravenzande over Vitesse Delft heen en werd het een 0-6 overwinning. De competitie is nog maar net begonnen, dus voor beide ploegen nieuwe kansen en mogelijkheden, hoe vooraf de krachtsverhoudingen waren moest in de wedstrijd duidelijk worden.

Met dezelfde elf spelers als vorige week tegen ARC begon de thuisploeg aan de wedstrijd. Het waren de gastheren die in de openingsminuten enkele mogelijkheden kregen maar van echte kansen was geen sprake. Hierna leek FC ’s-Gravenzande de touwtjes in handen te nemen, was wat meer op de helft van Vitesse Delft te vinden, maar scoringskansen bleven vooralsnog uit.

De eerste echte mogelijkheid was voor de mannen uit Delft toen een inzet van Jevon Blijd tot hoekschop werd verwerkt. Na een kwartier spelen was het voor de gastploeg Sander van Akkeren die uit een hoekschop de bal tegen de paal schoot en kwam FC ’s-Gravenzande goed weg. Hierna was het de thuisploeg die wat kansen kreeg. Een inzet van Patrick Triep werd nog door de Vitesse defensie goed geblokt, maar in de 22e minuut was het wel raak. Na goed voorbereidend werk van Patrick Triep kwam de bal bij Frank Broos, die zich beheerst vrij speelde en de bal achter doelman Davy Schilperoort schoot: 1-0.

Uiteraard ging Vitesse op zoek naar de gelijkmaker en was het Jevon Blijd die zijn inzet door de FC ’s-Gravenzande verdediging tot hoekschop zag verwerkt. Hieruit leek Mark Vermeulen kansrijk, maar doelman Danny Koning stond op de juiste plaats. Binnen vijf minuten was Patrick Triep driemaal gevaarlijk. De eerste mogelijkheid werd via de vuisten van doelman Schilperoort tot hoekschop verwerkt, de tweede poging ging maar een halve meter naast het doel en ook bij de derde poging was het de Vitesse doelman die de bal uit de hoek wist te slaan ten koste van een hoekschop. Vlak voor rust stopte doelman Danny Koning een inzet van Sander van Akkeren, wist de gastploeg zelfs de bal nog in het doel te werken, maar die treffer werd door scheidsrechter Ebink vanwege buienspel afgekeurd en kon de thuisploeg met een voorsprong gaan rusten.

Ook in de tweede helft waren er mogelijkheden voor beide ploegen. Eerst was het voor Vitesse René de Graaff die de bal maar rakelings over schoot en aan de andere kant was Triep weer gevaarlijk, maar schoot naast. Nadat voor de gastploeg Jevon Blijd met een fraaie halve omhaal probeerde te scoren, maar schoot uiteindelijk over, kwam FC ’s-Gravenzande in de 62e minuut op een 2-0 voorsprong.

Op een voorzet van Sander Koeleman kopte Yuri Westhoff de bal op de lat, de terugkomende rolde vervolgens via zijn borst alsnog in het doel. Toch was de winst zeker nog niet binnen, want kort hierna was René de Graaf weer gevaarlijk, maar zag zijn inzet gestopt door Danny Koning. In de 69e minuut twee wissels bij de gastploeg om meer aanvallend te gaan spelen. Lars Fransen en Robin de Boer zagen hun plaatsen ingenomen door Rick Burgering en Sherrelly Leonora. Even later verliet ook Sander van Akkeren het veld, zijn vervanger was Burak Gumus. Bij de thuisploeg verlieten kort na elkaar Rob Klop en Yuri Westhoff het veld, hun vervangers waren Kevin Tabi en Mathijs Helderman. Patrick Triep was na alle wissels als eerste kansrijk maar zijn inzet werd via de Vitesse doelman tot hoekschop verwerkt. Mathijs Helderman had de wedstrijd kort voor tijd definitief kunnen beslissen.

Na een goed uitgespeelde aanval van FC ’s-Gravenzande speelde hij de bal wel heel knullig in de handen van Vitesse doelman Davy Schilperoort. In blessuretijd kwam Ben Klop nog in het veld voor Ziko Özdemir, maar was het René de Graaf die het in de 92e minuut nog spannend maakte door de 2-1 binnen ter schieten. In de resterende vier minuten hield de thuisploeg het hoofd koel en was de eerste overwinning van het seizoen binnen.

Veel krachtsverschil was er niet tussen beide ploegen, maar over de hele wedstrijd gezien had de thuisploeg toch wel het meeste recht op de volle winst.

Ziko Özdemir ontvangt van Stefan van Vliet van Business Club 's-Gravenzande de prijs voor The Man off the Match beschikbaar gesteld door 't Haantje.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Robin van Rijn, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Ziko Özdemir (91. Ben Klop), Roy Vermolen, Patrick Triep, Rob Klop (81. Kevin Tabi), Yuri Westhoff (84. Mathijs Helderman), Sander Koeleman, Frank Broos

Opstelling Vitesse Delft: Davy Schilperoort, Koen Lahnstein, Lars Fransen (69. Rick Burgering), Dion de Lijster, Ramon Gopal, Robin de Boer (69. Sherrelly Leonora), René de Graaff, Mark Vermeulen, Sander van Akkeren (79. Burak Gumus), Maarten Boek, Jevon Blijd

Scheidsrechter: dhr. A.M. Ebink uit Oud-Beijerland, assistent FC ’s-Gravenzande dhr. Arend Noordam, assistent Vitesse Delft: Diederik Waardenburg

Scoreverloop: 22. Frank Broos: 1-0; 62. Yuri Westhoff: 2-0; 92. René de Graaf: 2-1