Sander Koeleman Man of the Match FC 's-Gravenzande - Voorschoten'97 2 - 1

22 oktober 2016

FC ’s-Gravenzande rukt op

De enige inhaalwedstrijd in de 1e klasse B deze zaterdag was tegen Voorschoten’97. Deze kon op 3 september niet gespeeld worden i.v.m. de Interlandwedstrijden van het Nederlands elftal O20 tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië.

Wie herinnert zich niet de bizarre wedstrijd van oktober 2015 toen in een hectische slotfase FC ’s-Gravenzande een 0-1 achterstand in blessuretijd omzette in 2-1 winst dankzij treffers van Ruben de Groot en Frank Broos. Ondanks de wat mindere start van Voorschoten’97 behaalden zij vorige week een klinkende 7-5 overwinning op Westlandia en schijnen de juiste weg weer gevonden te hebben, dus de thuisploeg was gewaarschuwd. Na de wat matige prestatie van FC ’s-Gravenzande vorige week met het gelijkspel tegen hekkensluiter Neptunus-Schiebroek had men nog wat goed te maken voor eigen publiek, dus alle ingrediënten om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken.

Het was Voorschoten’97 dat in de aanvangsfase sterk aandrong, dat leverde enkele hoekschoppen op, maar daaruit werd niet gescoord. FC ’s-Gravenzande kwam hierna wat beter in haar spel, ondanks dat er zo af en toe wat slordig werd gespeeld. Een schotje van Sander Koeleman was voor de doelman makkelijk te pakken, Frank Broos zijn inzet ging over en Patrick Triep schoot de bal recht in de handen van Voorschoten doelman Stefan van der Niet op aangeven van Yuri Westhoff.

Toch was het Voorschoten’97 dat in de 26e minuut op voorsprong kwam. Na slecht verdedigen van Glenn van der Meijs kreeg Hamza Chikhi vrije doorgang, omspeelde ook Danny Koning en scoorde: 0-1. De rest van de eerste helft creëerde FC ’s-Gravenzande diverse kansen maar verzuimde het af te maken. Frank Broos schoot maar rakelings naast, een vrije trap van Sander Koeleman na een handsbal belandde op de lat en na een prima actie van Patrick aan de rechterkant was het Yuri Westhoff die de bal over de lat kopte.

Ook een vrije trap van Keke Stam, na een overtreding op Roy Vermolen, had niet het gewenste succes. De thuisploeg moest alert zijn op de soms snelle uitvallen van de tegenstander, maar Youri Looyestein wilde het te gehaast doen en schoot hoog over. In blessuretijd van de eerste helft was het FC ’s-Gravenzande dat er snel uitkwam. Een pass van Robin van Rijn op Patrick Triep werd door hem op maat voorgegeven en door Sander Koeleman binnengeschoten: 1-1, een doelpunt uit het boekje.

Bij aanvang van de tweede helft was Voorschoten’97 weer de bovenliggende partij, maar ook nu wisten zij het net niet te vinden. Youri Looyestein zag zijn inzet via Danny Koning tot hoekschop verwerkt en uit deze hoekschop was het Keke Stam die de bal van de lijn werkte na een inzet van Tim Koning. Ook vier hoekschoppen op rij leverde voor de gastploeg geen doelpunten op. Maar ook nu kreeg FC ’s-Gravenzande steeds meer grip op de wedstrijd. Yuri Westhoff kreeg halverwege de tweede helft een enorme kans om FC ’s-Gravenzande op voorsprong te zetten, maar oog in oog met de doelman kreeg hij de bal er niet in. Na een overtreding op Yuri Westhoff mocht Patrick Triep, bijna op de 16 meterlijn een vrije trap nemen, maar schoot in de muur.

Met nog ruim 10 minuten te spelen werd Glenn van der Meijs gewisseld voor Mathijs Helderman, om aanvallend nog meer druk te zetten. Dat had in de 89e minuut succes toen Roy Vermolen na een hoekschop van Sander Koeleman de bal achter Voorschoten doelman Stefan van der Niet kopte: 2-1.

De begrijpelijke frustratie sloeg helaas toe bij de tegenstander, met in blessuretijd nog een opstootje en een rode kaart voor Ceyhun Isik van de gastploeg, maar in de stand kwam geen verandering meer en klom FC ’s-Gravenzande naar de 2e plaats op de ranglijst met 4 punten achterstand op sv Nootdorp. De hele wedstrijd overziende toch wel een terechte overwinning voor FC ’s-Gravenzande.

Sander Koeleman ontvangt van Martin van Doorne van Business Club 's-Gravenzande de prijs voor de The Man of the Match beschikbaar gesteld door  't Haantje.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Robin van Rijn (91. Dennis van Dijk), Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Glenn van der Meijs (78 Mathijs Helderman), Frank Broos, Rob Klop, Ziko Özdemir

Opstelling Voorschoten’97: Stefan van der Niet, Ceyhun Isik, Sem Simonis, Hamza Apaydin, Richard Bakker, Jordy Manuputty, Peer van Paassen (87. Kevin Koek), Ahmed Blazquez, Tim Koning, Youri Looyestein (71. Shemiel Constancia), Hamza Chikhi (56. Donovan Valies)

Scheidsrechter: F. Berg uit Rotterdam, assistent FC ’s-Gravenzande: Arend Noordam; assistent Voorschoten’97: Clements Simonis

Scoreverloop: 26. Hamza Chikhi 0-1; 46. Sander Koeleman 1-1; 89. Roy Vermolen 2-1