Roy Vermolen Man of the Match FC 's-Gravenzande - SC Feyenoord 1 - 3

29 oktober 2016

SC Feyenoord te sterk voor FC ’s-Gravenzande

Een nog onbekende tegenstander deze zaterdag voor FC ’s-Gravenzande: SC Feyenoord. Niet wat betreft de naam maar wel de zaterdagamateurs. Met ingang van het seizoen 2013/2014 besloten de amateurs van Feyenoord te stoppen met voetballen op zondag en werd de overstap naar de zaterdag gemaakt. Gestart in de vierde klasse – dat zijn nu eenmaal de regels van de KNVB – werden zij driemaal op rij met overmacht kampioen en komen nu uit in de eerste klasse.

Voorafgaand aan de wedstrijd bezetten zij de 6e plaats met 11 punten. FC ’s-Gravenzande klom, na de winst vorige week tegen Voorschoten’97, naar de 2e plaats met 15 punten, 4 punten achterstand op Nootdorp. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide ploegen om de aansluiting met de kop te behouden.

Het was SC Feyenoord dat vanaf de aftrap de aanval zocht, al was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg toen Sander Koeleman de bal over de lat schoot. Na een kwartier spelen kwam de gastploeg op voorsprong. Een op maat gegeven bal werd vanaf de linkerkant door de geheel vrijstaande Roel de Kruyk binnengekopt: 0-1. Hierna was voor FC ’s-Gravenzande Patrick Triep tweemaal kansrijk. Uit een hoekschop schoot hij de bal net naast en bij zijn tweede poging schoot hij veel te zacht in en was een makkelijke bal voor doelman Rick van der Burg. In de 22e minuut kwam de thuisploeg toch weer gelijk. Na een goed opgezette aanval was het Patrick Triep die op maat voorgaf waarna Rob Klop raak schoot: 1-1. Maar die voorsprong duurde slechts 2 minuten, want bijna vanaf de aftrap was het Tim Schoonheijm die, na klungelig verdedigen, in eerste instantie zijn inzet gestopt zag door Danny Koning, maar in de rebound alsnog raak schoot: 1-2. SC Feyenoord bleef de bovenliggende partij.

Nadat Ferry van Lare uit een hoekschop nog net naast schoot was het 5 minuten voor rust Paul Norbruis die SC Feyenoord, weer na heel matig verdedigen bij FC ’s-Gravenzande, zijn ploeg op een 1-3 voorsprong zette. In de resterende minuten voor rust toch nog twee kansjes voor de thuisploeg. Sander Koeleman schoot tegen de paal en Frank Broos zag zijn inzet met moeite gestopt door de doelman, waarna Matthew Jones de bal wegwerkte. Hierna kreeg SC Feyenoord nog een kans na matig ingrijpen van Robin van Rijn, maar Paul Norbruis schoot de bal voorlangs.

Ook na rust was het SC Feyenoord wat de boventoon voerde, al was bij aanvang Patrick Triep nog gevaarlijk. Vanaf de aftrap schoot hij eerst de bal voorlangs en kort hierna over. Tegenvaller voor SC Feyenoord was het uitvallen van aanvoerder Ferry van Lare, die in een duel met Keke Stam op zijn schouder viel en niet verder kon. Om aanvallend wat meer druk te zetten werd verdediger Glenn van der Meijs gewisseld voor aanvaller Matthijs Helderman. FC ’s-Gravenzande kwam hierna wel wat meer voor het vijandelijke doel, maar echt gevaarlijk werd het maar zelden. De kansjes die er waren kwamen hoofdzakelijk uit standaard situaties. Een vrije trap net buiten de 16 meter na een overtreding op Frank Broos van Sander Koeleman ging over, en datzelfde gebeurde uit een vrije trap van Patrick Triep na een overtreding op Roy Vermolen. De beste mogelijkheid was nog voor Frank Broos die goed inkopte, maar de SC Feyenoord doelman verwerkte die tot hoekschop.

De gastploeg had de wedstrijd in de slotfase al definitief kunnen beslissen, maar Paul Norbruis schoot in de 82e minuut net naast en in de 90e minuut was het de lat die een treffer in de weg stond.

Gescoord werd er niet meer in de tweede helft. De ruststand was ook de eindstand en ging SC Feyenoord terecht met de winst naar Rotterdam. Ondanks het verlies blijft FC ’s-Gravenzande op de tweede plaats staan, al zit er tussen de nummer twee en acht slecht drie punten verschil.

Roy Vermolen ontvangt van Martin van Doorne van Business Club 's-Gravenzande de prijs voor de The Man of the Match beschikbaar gesteld door  't Haantje.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Robin van Rijn, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Glenn van der Meijs (69. Matthijs Helderman), Frank Broos, Rob Klop, Ziko Özdemir

Opstelling SC Feyenoord: Rick van den Burg, Matthew Jones, Jean-Robairt de Windt, Kristian Adelmund, Kevin Pagué (87. Mitchell van Esveld), René Beute, Paul Norbruis, Ferry van Lare (Joery Josee), Roel de Kruyk (74. Mohammed Faouzi), Tim Schoonheijm, Lucas van Oeveren

Scheidsrechter: L.F. van Rijn uit Den Haag, assistent FC ’s-Gravenzande: Arend Noordam; assistent SC Feyenoord: Joep Josee

Scoreverloop: 15. Roel de Kruyk: 0-1; 22. Rob Klop: 1-1; 24. Tim Schoonheijm: 1-2; 40. Paul Norbruis: 1-3