FC 's-Gravenzande - Nootdorp 2 - 0 Frank Broos Man of the Match

26 november 2016

FC ’s-Gravenzande verslaat onmachtige koploper sv Nootdorp

De confrontatie tussen het op de derde plaats staande FC ’s-Gravenzande tegen koploper Nootdorp was voor beide ploegen een belangrijk duel. Bij winst zou sv Nootdorp hun leidende positie verder kunnen verstevigen en voor FC ’s-Gravenzande was het belangrijk om de aansluiting met de kop niet te verliezen. In de nog jonge geschiedenis van FC ’s-Gravenzande stonden de ploegen al achtmaal tegenover elkaar. 2x was er winst voor sv Nootdorp, 1x een gelijkspel en 5x winst voor FC ’s-Gravenzande. De belangen voor beide teams waren dus groot want de winnaar kon deze middag goede zaken doen.

Dat deed uiteindelijk FC ’s-Gravenzande, evenals vorig jaar brachten zij sv Nootdorp de eerste nederlaag van het seizoen toe en blijven zodoende meedoen om de bovenste plaatsen. Het was de thuisploeg die veelal op de helft van sv Nootdorp te vinden was. Dat leverde al snel na de aftrap een mogelijkheid op voor Roy Vermolen na een steekpass van Sander Koeleman, maar hij raakte de bal verkeerd. De eerste mogelijkheid voor sv Nootdorp was van Jersylee Riley. Hij zag doelman Danny Koning wat ver voor zijn doel staan, kon vol uithalen, maar de lat voorkwam een achterstand voor de thuisploeg. Hierna was het toch vooral FC ’s-Gravenzande dat de wedstrijd dicteerde, alleen in de afronding lukte het niet. Op aangeven van Patrick Triep schoot Roy Vermolen over. Een inzet van Sander Koeleman kwam via de vuisten van doelman Yannic Augustinus weer het veld in en was het uiteindelijk de sv Nootdorp defensie die voor opruiming zorgde door er een hoekschop van te maken.

Een voorzet van Frank Broos op Yuri Westhoff had ook geen succes, de voet van de doelman voorkwam een treffer. In de blessuretijd van de eerste helft nog een prima kans voor Frank Broos op aangeven van Patrick Triep, maar de lat bracht nu redding voor sv Nootdorp en werd met een blanco stand de rust ingegaan.

Ook in de tweede helft was het FC ’s-Gravenzande dat veel meer aandrong. Een vrije trap van Sander Koeleman was een makkelijke prooi voor de sv Nootdorp doelman kort na de hervatting. Een mogelijkheid voor de gastploeg uit een vrije trap net even buiten de 16 meter had geen succes. Jeffrey Flohr schoot de bal recht in de handen van Danny Koning. Ook een poging van Mike Hollenberg bleef zonder succes, zijn inzet was veel te zacht en ook nu een makkelijke bal voor de doelman. Op aangeven van Sander Koeleman leek Frank Broos gevaarlijk te worden, maar de sv Nootdorp doelman doorzag dit en pakte de bal.

In de 60e minuut lukte het FC ’s-Gravenzande uiteindelijk wel om het veldoverwicht uit te drukken in een doelpunt. Yuri Westhoff kwam vrij voor doelman Yannic Augustinus, maar hij zag zijn inzet via de voet door hem weggewerkt. De terugkomende bal kwam hierna bij Patrick Triep, die bracht de bal weer voor het doel waarna Frank Broos de bal tegen de doelman kopte en vervolgens de terugkomende bal wel binnenschoot: 1-0.

In de volgende 20 minuten gebeurde er maar heel weinig. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en sv Nootdorp was niet bij machte gevaarlijk te worden. In de 82e minuut een pass van achteruit door Keke Stam op Sander Koeleman, die gaf de bal prima voor op Frank Broos en raak schoot: 2-0, een aanval uit het boekje zou je kunnen zeggen.

In de slotfase nog de beste kans voor de thuisploeg op een nog grotere voorsprong, maar Yuri Westhoff schoot net naast. Sv Nootdorp probeerde het nog wel in de slotfase, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na ruim vijf minuten blessuretijd vond de prima leidende scheidsrechter Ernst-Jan van der Perk het genoeg en bleven de 3 punten terecht achter in ’s-Gravenzande en was de eerste nederlaag voor sv Nootdorp dit seizoen een feit. Mede door het verlies van Brielle tegen XerxesDZB stijgt FC ’s-Gravenzande naar de tweede plaats.

Frak Broos ontvangt van Stefan van Vliet voorzitter van Business Club 's-Gravenzande de bijbehorende prijs voor de man of the Match van 't Haantje

Nico van Beek van Koolschijn ontvangt van voorzitter van Business Club 's-Gravenzande Stefan van Vliet als balsponsor de wedstijdbal

“Koolschijn biedt al meer dan 90 jaar kwaliteit aan in Keukens, Badkamers en Tegels en is de grootste SieMatic dealer van Zuid-Holland!”

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Roel Stoffels, Roy Vermolen, Patrick Triep, Ruben de Groot, Sander Koeleman (92. Robin van Rijn), Yuri Westhoff (86. Kirill Slutskyy), Frank Broos, Rob Klop (83. Kevin Tabi), Ziko Özdemir.

Opstelling sv Nootdorp: Yannic Augustinus, Daley Windhorst, Yannick Blom, Mike Hollenberg, Polino Luiza (36. Randy Stanneveld), Nick Sleeking (73. Ridah el Haddioui), Jeffrey Flohr, Gillian Pieter (68. Roy Beijer), Jersylee Riley, Richard Schaaphok, Peter Korteling

Scheidsrechter dhr. Ernst-Jan van der Perk uit Leiden, assistent FC ’s-Gravenzande: dhr. Arend Noordam, assistent Nootdorp: dhr. Rob Lindeman

Scoreverloop: 60e: Frank Broos: 1-0; 82e Frank Broos: 2-0