Sander Koeleman Man of the Match FC 's-Gravenzande - Deltasport 2 - 0

10 december 2016

FC ’s-Gravenzande winterkampioen na moeizame winst op Deltasport

Weer een belangrijke wedstrijd voor FC ’s-Gravenzande, de laatste voor de winterstop. Na de mooie overwinningen op sv Nootdorp en Forum Sport kwam deze zaterdag het op de 4e plaats staande Deltasport, met 3 punten achterstand, op bezoek. Bepaald gemakkelijk ging het zeker niet vorige week, dus wilde FC ’s-Gravenzande de aansluiting met de top behouden dan moest men vanaf de eerste minuut scherp zijn om de punten in eigen huis te houden.

Hoeveel kansen heb je nodig om te scoren, deze vraag zal Deltasport zich ongetwijfeld gesteld hebben na afloop van de wedstrijd. In de aanvangsfase was er eerst een poging voor Sander Koeleman van de thuisclub.

Na een overtreding op Roy Vermolen mocht hij een vrije trap nemen een meter of 8 voor de 16 meterlijn, maar Deltasport doelman Lee-Quincy Cheuk-A-Lam stopte deze. Hierna was het Deltasport dat via Jimmy van der Vaart kansrijk was, maar de bal over de lat kopte. In de 11e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong.

Na een actie van Patrick Triep aan de rechterkant kwam de bal goed voor en via het hoofd van Frank Broos rolde de bal via binnenkant paal in het doel: 1-0. Een vrije trap kort hierna van Patrick Triep na een overtreding op Yuri Westhoff werd met veel moeite door de doelman van Deltasport gestopt. Maar hierna was het de gastploeg dat sterk aandrong, en enkele prima mogelijkheden kreeg om weer op gelijke hoogte te komen. Jimmy van der Vaart kreeg drie min of meer uitgespeelde kansen, maar wist niet eenmaal raak te schieten. Dat deed ook Diego Liefden niet, hij zag zijn inzet door de prima keepende doelman Danny Koning tot hoekschop verwerkt, dat was ook het geval bij Tiemen Noordam.

10 minuten voor rust nog een poging van Sander Koeleman, die zag zijn vrije trap door doelman Lee-Quincy Cheuk-A-Lam over de lat getikt. Jimmy van der Vaart was kort voor rust nogmaals gevaarlijk voor Deltasport, maar Roy Vermolen zat er nog tussen en leverde niet meer op dan een hoekschop. Een inzet van Rob Klop was het laatste wapenfeit in de eerste helft, zijn inzet werd met veel moeite door de doelman tot hoekschop verwerkt. Al met al mocht FC ’s-Gravenzande niet klagen dat het met een voorsprong de rust inging.

Na rust eerst weer twee mogelijkheden voor Deltasport, maar zowel Jimmy van der Vaart als Tiemen Noordam wisten de stand niet in evenwicht te brengen. Integendeel, in de 58e minuut was het FC ’s-Gravenzande dat de voorsprong verdubbelde. Een pass van Ruben de Groot werd door Yuri Westhoff goed doorgekopt waarna Sander Koeleman het beheerst afrondde: 2-0.

Kort hierna was het weer gevaarlijk toen de Deltasport doelman wat ver uit zijn doel kwam, maar het boogballetje van Sander Koeleman ging uiteindelijk over.

Deltasport bleef er soms gevaarlijk uitkomen, maar de defensie van de thuisploeg bleef kalm en bezweek niet onder de druk. Een inzet van Ta’ha Kadri werd door Danny Koning prima gestopt. Door de druk van Deltasport kreeg FC ’s-Gravenzande ook mogelijkheden in de omschakeling. Een voorzet van Frank Broos werd door Yuri Westhoff over de lat gemikt en een prima inzet van Frank Broos zelf werd door doelman Lee-Quincy Cheuk-A-Lam gestopt. Uitgespeelde kansen het laatste kwartier kreeg Deltasport niet meer, en moest uiteindelijk met verlies genoegen nemen, al was een gelijkspel zeker verdiend geweest. Dan moet je natuurlijk de kansen wel benutten, en daarin was FC ’s-Gravenzande wel heel effectief deze middag.

Door het gelijk spel van Nootdorp bij Vitesse Delft gaat FC ’s-Gravenzande nu aan kop in de 1e klasse B en mag zich ’winterkampioen’ noemen, al zegt dat natuurlijk nog helemaal niets voor het verdere verloop van de competitie die op 28 januari weer wordt hervat met de uitwedstrijd tegen Vooschoten’97.

Sander Koeleman ontvangt van Business Club 's-Gravenzande voorzitter Stefan van Vliet de prijs beschikbaar gesteld door 't Haantje voor de Man of the Match

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (80. Kirill Slutskyy), Frank Broos 80, Rob Klop (88. Kevin Tabi), Ziko Özdemir.

Opstelling Deltasport: Lee-Quincy Cheuk-A-Lam, Reza Ngarigota, Emir Jasarevic (74. Derk Dupon), Jay-Jay Gulpen, Ta’ha Kadri, Tiemen Noordam, Edinho Pattinama (73. Marchiano Deekman), Abdelhak Ouled Said, Diego Liefden, Jimmy van der Vaart, Luigi Edson Nunes

Scheidsrechter: dhr. A.M. Ebink uit Oud-Beijerland, assistent FC ’s-Gravenzande: dhr. R. de Groot; assistent Deltasport: M. Groenendijk

Scoreverloop: 11e minuut Frank Broos 1-0; 58e minuut Sander Koeleman: 2-0