Yuri Westhoff Man of the Match FC 's-Gravenzande - ARC 9 - 3

04 februari 2017

FC ’s-Gravenzande uiteindelijk veel te sterk voor ARC

ARC was vorig jaar de eerste tegenstander voor FC ’s-Gravenzande in de competitie. Het was een wedstrijd waar de gastploeg de bovenliggende partij was, maar in de 90e minuut wist ARC toch nog de gelijkmaker binnen te schieten en hield FC ’s-Gravenzande een onbevredigend gevoel over aan dit duel. Tijd om revanche te nemen en proberen de koppositie vast te houden. ARC zal er alles aan willen doen om van de onderste plaatsen weg te komen om een plaatsje in de middenmoot in te nemen.

Het werd een wedstrijd waarin van alles gebeurde en de toeschouwers maar liefst 12 doelpunten te zien kregen. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. De eerste treffer viel in de 10e minuut toen Yuri Westhoff, al of niet in buitenspelpositie, een aanval via Patrick Triep en Frank Broos goed afrondde: 1-0.

Na een kwartier spelen was er een mogelijkheid voor Keke Stam, maar zijn inzet was te zacht om doelman Michael de Leeuw in de problemen te brengen. Na een overtreding net buiten het strafschopgebied van Roel Stoffels op Charlie Windhorst deed scheidsrechter Mik besluiten om hem met een rode kaart van het veld te zenden, en leek het er op dat de thuisploeg een moeilijke wedstrijd tegemoet zou gaan. Maar drie minuten later stond ook ARC met 10 man toen Derek Prins natrapte op Yuri Westhoff en ook kon vertrekken.

Door geklungel in de achterhoede bij FC ’s-Gravenzande na het wegvallen van Roel Stoffels kreeg Joey Lauhouh alle ruimte om zich vrij te spelen, gaf de bal vervolgens op maat voor aan Stefan den Horder die de gelijkmaker binnenschoot: 1-1. Na een half uur spelen kwam ARC op voorsprong, vanuit een duidelijke buitenspelpositie mocht de gastploeg aan de linkerkant doorgaan waarna Stefan den Horder weer trefzeker was: 1-2. Hierna was het FC ’s-Gravenzande dat tweemaal de mogelijkheid kreeg om weer op gelijke hoogte te komen. Op aangeven van Sander Koeleman kopte Yuri Westhoff over en een inzet van Roy Vermolen ging maar rakelings naast. Maar nog voor rust kwam die gelijkmaker er alsnog toen Frank Broos in de 39e minuut raak schoot op aangeven van Keke Stam: 2-2.

Bij aanvang van de tweede helft kon de wedstrijd nog alle kanten op. Voor ARC was Charlie Windhorst gevaarlijk, maar hij zag zijn inzet door Danny Koning gepakt. Frank Broos kwam in de 53e minuut oog in oog met de ARC doelman, maar wist het niet af te ronden. In de tegenaanval was Joey Lauhouh weer gevaarlijk voor de gastploeg, maar ook nu bleek Danny Koning een betrouwbare sluitpost. Hierna vielen de doelpunten als rijpe appelen. Op aangeven van Keke Stam was het Patrick Triep die met een bekeken schot de bal in de rechterhoek plaatste: 3-2. Vervolgens was het weer Patrick Triep die gevaarlijk was, ditmaal op aangeven van Roy Vermolen, maar schoot net naast. Nadat in de 64e minuut Yuri Westhoff zijn tegenstander prima uitspeelde en raak schoot stond de 4-2 stand op het scorebord.

Nog geen minuut later deed Frank Broos weer van zich spreken toen hij op aangeven van Patrick Triep de bal achter Michael de Leeuw kopte: 5-2. ARC probeerde nog wat terug te doen middels Luuk Samson, maar zijn inzet werd gestopt door Danny Koning. Na een uitgespeelde aanval via Patrick Triep, Frank Broos en Rob Klop was het weer Yuri Westhoff die raak schoot in de 72e minuut: 6-2.

Na een overtreding van Valentijn Oudijk op Frank Broos in het strafschopgebied van ARC mocht Ruben de Groot twee minuten later een penalty nemen en bracht de stand op 7-2. Pogingen van invaller Twan van Meerten en Keke Stam bleven zonder resultaat, maar invaller Kevin Bogaards was wel trefzeker in de 80e minuut en krulde de bal fraai achter de ARC doelman: 8-2. Na wat onachtzaamheid in de FC ’s-Gravenzande defensie kon invaller Jeffrey Beukenholdt nog wat terugdoen door de stand op 8-3 te brengen, maar in de allerlaatste minuut was het slotakkoord weer voor de thuisploeg toen Rob Klop de eindstand op 9-3 bepaalde. Uiteindelijk dus een monsterscore die pas in het laatste half uur tot stand kwam.

Scoreverloop: 10. Yuri Westhoff: 1-0; 26. Stefan den Horder: 1-1; 30. Stefan den Horder: 1-2; 39. Frank Broos: 2-2; 56. Patrick Triep: 3-2; 64. Yuri Westhoff: 4-2; 65. Frank Broos: 5-2; 72. Yuri Westhoff: 6-2; 74. Ruben de Groot: 7-2 (penalty); 80. Kevin Bogaards: 8-2; 87. Jeffrey Beukenholdt: 8-3; 90. Rob Klop: 9-3.

Yuri Westhoff ontvangt van Business Club 's-Gravenzande voorzitter Stefan van Vliet de prijs beschikbaar gesteld door 't Haantje voor de Man of the Match

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman (75. Twan van Meerten), Yuri Westhoff (75. Kevin Bogaards), Frank Broos, Rob Klop, Ziko Özdemir.

Opstelling ARC: Michael de Leeuw, Valentijn Oudijk (76. Kenno Kleyn), Derek Prins, Machiel van Maarseveen, Daniel Buijnink, Calvin Hoogstraten (46. Jop Knoester), Luuk Samson, Neal Arnoldus (81. Jeffrey Beukenholdt), Charlie Windhorst, Stefan den Horder, Joey Lauhouh

Scheidsrechter: dhr. Robert Jan de Mik uit Oud-Beijerland, assistent FC ’s-Gravenzande: dhr. Arend Noordam, assistent ARC: dhr. Gerard van Rijswijk