Pascal Broch Man of the Match FC 's-Gravenzande - Westlandia 3 - 2

12 maart 2017

FC ’s-Gravenzande wint enerverende derby

Na het mislopen van de 2e periodetitel stond voor FC ’s-Gravenzande de Westlandse derby tegen Westlandia op het programma. Dit zijn de wedstrijden die het voetbal zo mooi maken, een gezonde rivaliteit tussen twee toonaangevende clubs van het Westland. Verschillend in visie en beleid maar beide barstensvol ambitie. In de heenwedstrijd trokken de ’s-Gravenzanders aan het langste eind, na een aanvankelijke 1-0 achterstand werd deze omgebogen in een 3-1 overwinning. Maar vaak is in dit soort wedstrijden de vorm van de dag beslissend, dus alle ingrediënten voor een aantrekkelijke pot voetbal en dat werd het ook onder het toeziend oog van ruim 2000 toeschouwers.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden (oud)leden Sjors de Voogd, Pleun van Staalduinen en Tyson van der Hout.

 


De thuisploeg kon weer beschikken over Patrick Triep en Ruben de Groot, die vorige week vanwege een schorsing vanaf de zijlijn moesten toekijken. Keke Stam en Roel Stoffels waren geschorst.

 


Het was het de thuisploeg die de eerste mogelijkheden kreeg om de score te openen. Eerst was het Yuri Westhoff die naast schoot, kort hierna een voorzet van Frank Broos, die werd door Westlandia tot hoekschop verwerkt voor Yuri Westhoff gevaarlijk kon worden. Een mogelijkheid voor Patrick Triep had eveneens geen succes en een inzet van Frank Broos was te zacht om doelman Rowdy Janssen in de problemen te brengen. Na bijna 20 minuten kreeg Westlandia ook wat mogelijkheden.

 

 

Dennis Verbeek schoot de bal over de lat en Danny Bijl kopte de bal rakelings naast de paal. Hierna was het weer de thuisploeg die verzuimde de bal binnen te schieten. Op aangeven van Patrick Triep was het Frank Broos die net naast schoot en Triep zelf wist ook het doel niet te vinden na bijna een half uur spelen. Na een voorzet vanaf de rechterkant was Stefan Bron dicht bij de openingstreffer voor Westlandia, maar kopte rakelings naast.

 

 

In de 32e minuut mocht de thuisploeg niet ontevreden zijn toen scheidsrechter Virancikli slechts geel trok toen Danny Koning op de hoek van de 16 meterlijn Stefan Bron onderuit haalde. De vrije trap die hieruit volgde werd goed ingeschoten, maar met een fraaie redding van de Koning werd een treffer voorkomen. Doelman Rowdy Janssen van Westlandia voorkwam eveneens een treffer door met een katachtige reactie een inzet van Rob Klop tot hoekschop te verwerken. Maar een minuut later kwam die treffer er toch toen Yuri Westhoff de bal in de rechterhoek schoof: 1-0.

 

 

Maar nog voor rust kwam Westlandia weer langzij toen de hoekschop van Mike Brouwer door Danny Bijl werd binnengekopt: 1-1.

De tweede helft was van de thuisploeg beduidend minder en waren de betere mogelijkheden voor Westlandia. Eerst was het Mike Brouwer die maar net naast schoot en vervolgens voorkwam Danny Koning een doelpunt door met wat kunst- en vliegwerk tot driemaal toe een treffer wist te voorkomen. Nadat een vrije trap van Patrick Triep door de Westlandia verdediging van de lijn werd gehaald kwam in de 70e minuut de gastploeg op voorsprong. Na balverlies van invaller Kevin Tabi op het middenveld ging het ook achterin helemaal fout bij FC ’s-Gravenzande waarna Stefan Bron zijn ploeg op voorsprong bracht: 1-2. Maar acht minuten later kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte toen Yuri Westhoff, op aangeven van invaller Twan van Meerten de bal achter Rowdy Janssen schoot: 2-2.

 

 

Nadat de Westlandia doelman een inzet van Frank Broos wist te stoppen, haalde Marvin Vollebregt Roy Vermolen in het strafschopgebied onderuit en ging de bal op de stip.

 

 

Penalty specialist Ruben de Groot was ook nu weer trefzeker en bracht de stand op 3-2. In de slotfase nog enkele kansen voor beide ploegen waarbij Danny Bijl tweemaal een gele kaart kreeg en Westlandia met 10 man verder moest, maar in de stand kwam geen verandering meer en bleven de punten in ’s-Gravenzande. Omdat ook Nootdorp wist te winnen blijven zowel FC ’s-Gravenzande als Nootdorp de koplopers met 37 punten in de eerste klasse B.

 

 

Uit handen van voorzitter Stefan van Vliet van de Business Club 's-Gravenzande  ontvangt Pascal Broch de prijs voor The Man off the Match beschikbaar gesteld door  't Haantje

 

 

 

 

 

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Robin van Rijn (64. Kevin Tabi), Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Pascal Broch, Frank Broos (90. Kevin Bogaards), Rob Klop (75. Twan van Meerten), Ziko Özdemir,

Opstelling Westlandia: Rowdy Janssen, Mick Enthoven, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn, Ricoberto Luijando (79. Jordy van Calsteren), Jasper van Dijk, Stefan Bron (78. Youri Riepe), Dennis Verbeek, Mike Brouwer, Timothy le Duc (89. Mike Peereboom)

Scheidsrechter: dhr. Ibrahim Virancikli uit Rotterdam, assistent FC ’s-Gravenzande: dhr. Arend Noordam; assistent Westlandia: dhr. Ronald Ballering

 

Scoreverloop: 36. Yuri Westhoff 1-0; 43. Danny Bijl 1-1; 70. Stefan Bron 1-2; 78. Yuri Westhoff 2-2; 89. Ruben de Groot 3-2

 

« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.