Patrick Triep Man of the Match FC 's-Gravenzande - Neptunus-Schiebroek 4 - 1

08 april 2017

FC ’s-Gravenzande blijft aan kop na eenvoudige zege op Neptunus-Schiebroek

Met nog vijf wedstrijden te gaan in de 1e klasse B stond voor koploper FC ’s-Gravenzande de wedstrijd tegen de nummer 12 op het programma. Op papier zou het dus geen moeilijke opgave moeten zijn de punten in eigen huis te houden. Maar met de puntendeling in de uitwedstrijd, het werd toen 4-4, was FC ’s-Gravenzande gewaarschuwd dat het de overwinning zeker niet cadeau zou krijgen. Neptunus-Schiebroek zal zeker rechtstreekse degradatie willen ontlopen en alles in de strijd gooien om 1 of 3 punten mee naar huis te nemen. Frank Broos bleek in de uitwedstrijd tegen SC Feyenoord de pees van zijn duim afgescheurd te hebben en moest vanaf de zijlijn toekijken.

Het werd uiteindelijk een eenvoudige overwinning, maar daar zag het in de eerste 20 minuten niet naar uit. Na 7 minuten een eerste poging voor de thuisploeg. Een inzet van Yuri Westhoff werd via de vingertoppen van doelman Ryan Lol tot hoekschop verwerkt, uit deze hoekschop volgde wederom een hoekschop, maar die werd over de lat gekopt.

In de 13e minuut kwam Neptunus-Schiebroek, geheel tegen de verhouding in, op voorsprong. Na slordig balverlies van Domingos Lopes de Brito kon Claudio Santos Silva vanaf de rechterkant van zo’n meter op 35 snoeihard uithalen en daar had doelman Danny Koning geen antwoord op: 0-1. Een tegenvaller voor de thuisploeg, dat nu eerst weer op gelijke hoogte moest zien te komen. Nadat in de 19e minuut Sander Koeleman goed voorgaf en Yuri Westhoff naast kopte was het een minuut later wel raak. Een voorzet van Patrick Triep werd door Domingos Lopes de Brito tegen de paal gekopt, waarna Sander Koeleman de stand in de rebound weer in evenwicht bracht: 1-1.

Ook na deze gelijkmaker bleven de betere mogelijkheden om op voorsprong te komen voor FC ’s-Gravenzande.

Een voorzet van Patrick Triep werd door de Brito over gekopt en op aangeven van Yuri Westhoff schoot Sander Koeleman naast. De defensie van de thuisploeg moest alert blijven op de uitvallen van Neptunus-Schiebroek. Zo leek Faybian Hertstein tussen twee verdedigers van FC ’s-Gravenzande alleen op het doel af te gaan, maar schoot de bal uiteindelijk hoog over. Zes minuten voor rust kwam de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. In een vol strafschopgebied kwam de bal bij Sander Koeleman, nam deze goed aan om de bal vervolgens via de paal binnen te schieten: 2-1.

Kort hierna een kans voor de gastploeg uit een vrije trap van Nicky Erkelens, maar via de vuisten van Danny Koning leverde dat alleen maar een hoekschop op. In de allerlaatste minuut werd de marge vergroot toen Sander Koeleman een vrije trap nam en Pascal Lommerse de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman kopte: 3-1.

In de tweede helft was FC ’s-Gravenzande heer en meester, maar de talrijke kansen werden niet benut. Keke Stam zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt, Ruben de Groot kopte over uit een hoekschop en Domingos Lopes de Brito schoot veel te zacht in en kon nog door de Neptunus-Schiebroek verdediger Sander van der Velde van de lijn worden gewerkt. Ook Patrick Triep, Yuri Westhoff en Sander Koeleman wisten het net niet te vinden. Dat lukte uiteindelijk wel Roy Vermolen in de 66e minuut op aangeven van Sander Koeleman: 4-1 en was de wedstrijd gespeeld.

Twee minuten later nog een prima mogelijkheid voor Patrick Triep op aangeven van Domingos Lopes de Brito, maar via de kruising ging de bal achter. Ook in het resterende deel van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog enkele prima mogelijkheden. Na een actie van Patrick Triep schoot Sander Koeleman over en op aangeven van invaller Kevin Bogaards mikte Yuri Westhoff de bal op de paal. In de slotminuten wisten Twan van Meerten, schoot recht in de handen van de doelman, en Patrick Triep, schoot net naast, de kansen ook niet om te zetten in doelpunten en bleef het ’slechts’ 4-1 en dat was eigenlijk een zwakke afspiegeling van de krachtsverhouding.

In elk geval behield FC ’s-Gravenzande de koppositie met 3 punten voorsprong op SC Feyenoord, gevolgd door Sportlust ’46 en Brielle. Nootdorp raakte in de titelstrijd, na het 0-3 verlies tegen XerxesDZB, verder achterop.

Uit handen van vice voorzitter Martin van Doorne van Business Club
's-Gravenzande ontvangt Patrick Triep de prijs voor The Man of the Match beschikbaar gesteld door  't Haantje

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot (68. Pascal Broch), Roel Stoffels, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman (Rob Klop), Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Domingos Lopes de Brito (72. Kevin Bogaards), Ziko Özdemir

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Nicky Erkelens, Sander van der velde, Daniël van Delft, Freek van ’t Lans, Max Bronswijk, Jessie Oostrum (46. Sander Duin), Pascal Lommerse (60. Gianni Weststrate), Leroy van Bueren, Claudio Santos Silva, Faybian Hertstein (33. Muhammed Hider)

Scheidsrechter: dhr. John Kraak uit Piershil, assistent FC ’s-Gravenzande: Arend Noordam, assistent Neptunus-Schiebroek: Geert van Dijk

Scoreverloop: 13, Claudio Santos Silva: 0-1; 20. Sander Koeleman 1-1; 39. Sander Koeleman 2-1; 45. Pascal Lommerse 3-1 (e.d.); 66. Roy Vermolen 4-1.