Rob Klop Man of the Match FC 's-Gravenzande - VV Brielle 3-1

22 april 2017

FC ’s-Gravenzande terechte winnaar in topper

Met de 2-0 uit nederlaag in het achterhoofd had FC ’s-Gravenzande nog wat goed te maken tegen Brielle. Bij winst van de thuisploeg zou de koppositie behouden blijven met nog 3 speelronden te gaan, maar bij verlies of gelijkspel konden de concurrenten goede zaken doen. Het is in elk geval ontzettend spannend in de eerste klasse B, met vooraf Feyenoord op 3 punten achterstand, Sportlust’46 op 4 punten en Brielle op 5 punten. Vooraf zei trainer Frans Danen op Haaglanden Voetbal: ”we zijn niet bang voor ze, wij moeten winnen, hoe dan ook”. Dan natuurlijk ook maar hopen dat hij het gelijk aan zijn zijde zou krijgen, want FC ’s-Gravenzande heeft nu niet bepaald een reputatie dat als het ’echt moet’ het goed uitpakt.

Maar na 2x 45 minuten alleen maar glunderende gezichten bij spelers, begeleiding en supporters. Direct na het aanvangssignaal van scheidsrechter van Rijn zocht de thuisploeg de aanval en dat had al in de 3e minuut succes. Een vrije trap van Patrick Triep kwam tegen de lat, waarna Rob Klop het in de rebound beheerst afmaakte: 1-0. Hierna was het Brielle dat tweemaal gevaarlijk was. Na een soloactie was het Alex van Dommelen die naast schoot en Marcel van den Berg kopte de bal over de lat. Na een pass van Sander Koeleman op Patrick Triep kwam de bal voor het doel, Frank Broos schoot in maar werd weggewerkt door doelman Ragip Zrak en was het weer Rob Klop die het goed wist af te ronden: 2-0. Nadat voor Brielle Nelson Costa de Brito goed voorgaf was er nog een mogelijkheid voor Jeffrey Duijnstee maar die miste.

In de 23e minuut kreeg Brielle een penalty, die op z’n minst erg discutabel was. Na een duel tussen Pascal Broch en Alex van Dommelen ging laatst genoemde wel erg makkelijk naar de grond en leverde een trap vanaf 11 meter op die door Jeffrey Duijnstee feilloos werd binnengeschoten: 2-1. Hierna was FC ’s-Gravenzande het spoor even bijster en was Brielle de bovenliggende partij. Maar mogelijkheden voor Jeffrey Duijnstee, hij kopte recht in de handen van doelman Danny Koning op aangeven van Alex van Dommelen, en Marcel van den Berg uit een vrije trap, leverde geen doelpunten op. Maar ook de thuisploeg kreeg kansen.

Een schot van Frank Broos werd door de Brielle doelman goed gepakt en een inzet van Sander Koeleman na ruim een half uur spelen ging maar rakelings naast. Na een lange rush van Keke Stam kwam hij ook in kansrijke positie, maar had niet meer de kracht een goed schot af te leveren. In de slotminuut nog een mogelijkheid voor de gastploeg uit een vrij trap voor Alex van Dommelen, maar ook nu was Danny Koning een betrouwbare sluitpost.

In de tweede helft mocht verwacht worden dat Brielle alles op alles zou zetten om weer op gelijke hoogte te komen, maar daar bleek totaal geen sprake van. Het was FC ’s-Gravenzande dat domineerde en verzuimde om de wedstrijd al definitief ’in het slot’ te gooien. Op een voorzet van Patrick Triep kon Frank Broos net niet bij de bal komen, en Sander Koeleman zag zijn inzet door de doelman van Brielle gestopt, al had hij hier wel de nodige moeite mee. In de 59e minuut werd Patrick Triep onderuit gehaald door Djoemian Sarkam in het 16-meter gebied. Dat was zijn tweede gele kaart dus moest Brielle met 10 man verder.

De toegekende penalty werd echter door Ruben de Groot veel te zacht ingeschoten en leverde dus geen grotere voorsprong op. Brielle wilde toch nog voor een goed resultaat gaan en bracht in de 61e minuut drie wissels tegelijk in maar echt in de problemen kwam FC ’s-Gravenzande niet. Integendeel, het was in de 66e minuut Rob Klop die een prima pass afleverde op Frank Broos, die zette goed voor waarna Yuri Westhoff de stand op 3-1 bracht. Ook na dit doelpunt bleven de betere kansen voor de thuisploeg. Uit een voorzet van Patrick Triep waren zowel Yuri Westhoff, Frank Broos als Rob Klop kansrijk, maar een doelpunt bleef uit. In de stand kwam geen verandering meer, en mocht FC ’s-Gravenzande weer drie punten toevoegen en blijft koploper in de 1e klasse B, een uitstekende teamprestatie. Zo voetballend is FC ’s-Gravenzande zeker niet kansloos voor een mogelijk kampioenschap.

SC Feyenoord won van Nootdorp en blijft op 3 punten achterstand. Sportlust’46 verloor, dus de strijd om het kampioenschap gaat vooralsnog tussen FC ’s-Gravenzande en SC Feyenoord.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (75. Domingos Lopes de Brito), Frank Broos, Rob Klop (83. Twan van Meerten), Pascal Broch (85. Dennis van Dijk), Ziko Özdemir

Opstelling Brielle: Ragip Zrak, Marvin Godschalk, Carlos Ramos, Marcel van den Berg, Roy van Vugt (61. Nuno Andrade Varela), Djoemian Sarkam, Murat Gök (61. Djerreld Muntslag), Damiano Vaudo, Jeffrey Duijnstee, Alex van Dommelen, Nelson Costa de Brito (61. Joël da Veiga Martins)

Neutraal arbitraal trio: scheidsrechter: dhr. L.F. van Rijn uit Utrecht; assistenten dhr. E. van Gurp uit Den Haag en dhr. J.D.S. Aalse uit Stad aan het Haringvliet

Scoreverloop: 3. Rob Klop 1-0; 11. Rob Klop 2-0; 23. Jeffrey Duijnstee 2-1; 66. Yuri Westhoff 3-1.