Pascal Broch Man of the Match FC 's-Gravenzande - SteDoCo 0 - 3

02 september 2017

FC ’s-Gravenzande komt veel te kort tegen SteDoCo

Op 7 september 2013 stonden beide ploegen voor de eerste keer tegenover elkaar. Ook bij de competitiestart, maar dan in Hoornaar waar SteDoCo vandaan komt. Het werd toen een 3-0 nederlaag voor FC ’s-Gravenzande. In de thuiswedstrijd maakte men dit goed door SteDoCo met 3-1 te verslaan. FC ’s-Gravenzande promoveerde vorig seizoen naar de Hoofdklasse en SteDoCo degradeerde uit de 3e divisie. Uiteraard willen beide ploegen in de eerste competitiewedstrijd goed voor de dag komen. De oefencampagne verliep wisselend voor beide ploegen, maar nu gaat het weer ergens om en dat is toch weer wat anders dan oefenvoetbal.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Sander van der Houwen die na een zeer ernstig auto ongeluk afgelopen woensdag overleed op 16-jarige leeftijd overleed.

De thuisploeg zal zich ongetwijfeld een andere competitiestart hebben voorgesteld, want eigenlijk was de wedstrijd na 10 minuten al gespeeld. Na een eerste poging voor SteDoCo van Ricardo Samoender in de 5e minuut was het even later Roel Stoffels die een opzichtelijke duwfout maakte op Moris van den Brink in het strafschopgebied. Dat was voor scheidsrechter Hensgens aanleiding om hem met rood van het veld te sturen en SteDoCo een penalty toe te kennen. Jordey van Dam liet dit buitenkansje niet onbenut en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Direct hierna weer een goede kans voor de gastploeg, maar Bryan Jongeneel schoot net naast.

Trainer Elzinga zag zich door de rode kaart genoodzaakt een tactische wissel toe te passen. Twan van Meerten werd gewisseld voor Pascal Broch. De eerlijkheid gebied te zeggen dat SteDoCo gewoon de betere ploeg was.

De combinaties liepen beter, waren wat sneller en daar had FC ’s-Gravenzande geen goed antwoord op. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de marge al in de 20e minuut werd vergroot toen een hoekschop vanaf de linkerkant door de geheel vrijstaande Chris Boom werd binnengekopt: 0-2. Even later was hij weer kansrijk maar kon de bal niet goed raken en rolde achter. In de 38e minuut leek het er op dat Jan Verduijn wat terug kon doen, maar werd vastgehouden. Tot verbazing van het talrijke publiek ontging de scheidsrechter dit kennelijk en kreeg uiteindelijk geel voor commentaar op de leiding. Na een prima actie van Danny Koning, hij pareerde een inzet van Jay-Jay Meierdres, kreeg FC ’s-Gravenzande in de 45e minuut een penalty toen doelman Mark Smith Frank Broos onderuithaalde. Waar iedereen hier ook een rode kaart verwachtte werd het slechts geel. Frank Broos nam de penalty zelf, maar waar hij anders doorgaans trefzeker is zag hij deze nu gestopt door de doelman, een flinke tegenvaller vlak voor rust.

In de tweede helft gebeurde er maar heel weinig. SteDoCo kon de bal rustig rond tikken en de thuisploeg was met 10 man niet bij machte om potten te breken. Nadat voor de gastploeg Jay-Jay Meierdres diverse mogelijkheden kreeg om de score verder op te voeren en Hayri Pinarci zijn inzet zag weggewerkt door Danny Koning, duurde het nog tot de 79e minuut voordat het 0-3 werd toen Moris van den Brink na een uitgespeelde aanval raak schoot.

Voor de thuisploeg was er nog een mogelijkheid voor Sander Koeleman die zijn inzet via een SteDoCo verdediger tot hoekschop zag verwerkt en Pascal Broch, die een vrije trap van Sander Koeleman naast kopte.

Een slechte start dus voor FC ’s-Gravenzande dat 80 minuten met 10 man moest strijden en mede daardoor niet was opgewassen tegen SteDoCo die van hun ambities geen geheim maken, terug naar de 3e divisie.

Uit handen van vice voorzitter Martin van Doorne van Business Club 's-Gravenzande  ontvangt Pascal Broch de prijs voor The Man of the Match beschikbaar gesteld door  't Haantje.

Carlo Schoonderwaldt  overhandigdt namens FC 's-Gravenzande de wedstrijd bal aan de balsponsor van deze wedstrijd de Business Club 's-Gravenzande.

“Ontspannen netwerken in een sportieve omgeving!”

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (45. Patrick Triep), Twan van Meerten (15. Pascal Broch), Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir, Jan Verduijn (81. Keke Stam)

Opstelling SteDoCo: Mark Smith, Bryan Jongeneel, Joran Schroder, Jordey van Dam, Hayri Pinarci, Ricardo Samoender, Jesse Wielinga, Jay-Jay Meierdes, Morris van de Brink, Chris Boom (82. Luke Molkenboer), Shelton Martis

Scheidsrechter: dhr. R. H. Hensgens uit Landgraaf, assistenten: dhr. H. Ramcharan uit Papendrecht en dhr. J.A. Koornneef uit Delft

Scoreverloop: 11. Jordey van Dam: 0-1; 28. Chris Boom: 0-2; 78. Moris van den Brink: 0-3

Kaarten: Rood voor Roel Stoffels en geel voor Jan Verduijn en Ruben de Groot van FC ’s-Gravenzande en geel voor Mark Smith van SteDoCo.