Yuri Westhoff Man of the Match FC 's-Gravenzande - vv Zwaluwen 6 - 1

14 oktober 2017

ECLATANTE OVERWINNING VAN FC ’s-GRAVENZANDE

Bepaald goede herinneringen had FC ’s-Gravenzande niet aan de laatste ontmoeting met Zwaluwen. Op 25 april 2015 stonden de ploegen voor het laatst tegenover elkaar. De Vlaardingers gingen er met de 2-3 winst vandoor en dat betekende degradatie uit de Hoofdklasse voor de ’s-Gravenzanders. Het verschil op de ranglijst nu is maar 2 punten in het voordeel van Zwaluwen, waarbij beide ploegen nog een wedstrijd tegoed hebben in verband met de afkeuring enkele weken geleden.

De eerste helft leverde weinig hoogtepunten op, beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder waarbij de thuisploeg wel wat meer aan de bal was. Dat leverde in de aanvangsfase een kansje op voor Sander Koeleman en aan de andere kant voor Justin van Mullem, maar geen doelpunten. Een poging van Yuri Westhoff, hij zag de doelman wat ver voor zijn doel staan, had ook geen succes.

Na een snelle uitbraak van Zwaluwen leek Ricardo Merrelaar gevaarlijk te worden, maar ook hij schoot de bal over het doel. Hierna drie kansjes voor de thuisploeg om op voorsprong te komen. Sander Koeleman schoot op aangeven van Keke Stam naast, na een verdedigingsfout was het Frank Broos die kon uithalen, maar hij zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt door de doelman. Kort hierna kon hij weer uithalen, maar werd zijn inzet door de Zwaluwen verdediging van de lijn gewerkt. Direct in de tegenaanval wisten de Vlaardingers via de rechterkant snel uit te komen en een op maat gegeven voorzet werd door Justin van Mullem goed afgerond: 0-1. De thuisploeg was voor rust nog gevaarlijk door weer een snoeihard schot van Frank Broos, dat door de doelman werd gestopt en de gastploeg uit een vrije trap van Jesper Gudde, maar doelman Danny Koning reageerde attent. Alles bij elkaar een gezapig potje voetbal van beide ploegen in de eerste helft.

Wilde FC ’s-Gravenzande nog een kans maken op de overwinning dan zou het in de tweede helft wel heel anders moeten, dat zal ongetwijfeld ook trainer Ricard Elzinga in de rust hebben gezegd, en dat gebeurde ook. Zwaluwen kwam nog nauwelijks in het stuk voor en de talrijke toeschouwers konden genieten van de ene na de andere mooie treffer. Eerst was het Keke Stam die goed inschoot, maar zijn inzet door de doelman zag gestopt. In de 53e minuut kwam de stand weer gelijk. Een inzet van Roy Vermolen werd door de doelman niet goed verwerkt waarna in de rebound Sander Koelman raak schoot: 1-1. Nadat een kopbal van Roy Vermolen geen resultaat opleverde kwam de thuisploeg in de 54e minuut op voorsprong. Na voorbereidend werk van Samet Dag kwam de bal bij Yuri Westhoff, die haalde vanaf de 16 meterlijn snoeihard uit waarop doelman Marvin van Tienen kansloos was: 2-1.

In de 73e minuut kwam de 3-1 op het scorebord. Een verre ingooi van Samet Dag werd door Frank Broos goed doorgekopt, datzelfde deed ook Yuri Westhoff waarna Sander Koeleman de bal binnenkopte.

Drie minuten later een voorzet van Frank Broos, Yuri Westhoff ontvangt de bal, legt enigszins uit balans aan en krult de bal fantastisch in de rechterbovenhoek: 4-1. In de 84e minuut was invaller Niels Vonk kansrijk op aangeven van Frank Broos, hij schoot tegen de Zwaluwen doelman op, de terugkomende bal was voor de andere invaller Jan Verduijn die wel scoorde: 5-1.

Het slotakkoord was voor Frank Broos die op aangeven van invaller Kevin Bogaards de eindstand op 6-1 bepaalde. Een 0-1 ruststand werd dus omgebogen in een 6-1 overwinning in een veel betere tweede helft.

Daarmee wordt de stand op de ranglijst ook wat anders, want FC ’s-Gravenzande steeg, mede door de andere uitslagen, maar liefst vier plaatsen met nog een wedstrijd tegoed. Scheidsrechter Nachtegaal floot een prima wedstrijd en kon de kaarten op zak houden.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Samet Dag, Ruben de Groot, Twan van Meerten (83. Kevin Bogaards), Roel Stoffels, Keke Stam, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (81. Niels Vonk), Patrick Triep (73. Jan Verduijn), Frank Broos

Opstelling Zwaluwen: Marvin van Tienen, Mario Nijgh (62. Wesley de Heij), Leon Krznaric, Vincent van Dorp, Jozef Goncalves, Robin Hofman, Justin van Mullem (75. Raoul Gillet), Jerry Scholman, Jesper Gudde (75. Floris Keizerwaard), Dennis van Rijn, Ricardo Merrelaar, Marvin van Tienen

Scheidsrechter: M.J. Nagtegaal uit Hendrik Ido Ambacht, 1e assistent: R. Jansen uit Ridderkerk, 2e assistent: J.M. van der Aa uit Beek en Donk

Scoreverloop: 25: Justin van Mullem: 0-1; 53. Sander Koeleman: 1-1; 55. Yuri Westhoff: 2-1; 71. Sander Koeleman: 3-1; 74. Yuri Westhoff: 4-1; 84. Jan Verduijn: 5-1; 89. Frank Broos: 6-1