Danny Koning Man of the Match FC 's-Gravenzande - Jodan Boys 1 - 1

28 oktober 2017

FC ’s-GRAVENZANDE SLEEPT MET 9 MAN EEN PUNTJE UIT HET VUUR

Na de ruime nederlaag van vorige week had FC ’s-Gravenzande wat goed te maken. Dat zou dan moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys. Voor het laatst stonden de ploegen op het Juliana Sportpark op 26 oktober 2013 tegenover elkaar. Het werd toen een ruime 4-0 overwinning. Maar behaalde successen in het verleden geven geen garantie voor de toekomst, en zo dus ook niet voor deze wedstrijd. Uiteraard was het de thuisploeg er aan gelegen revanche te nemen voor de nederlaag tegen Achilles Veen.

 

In de eerste helft deden de ploegen niet veel voor elkaar onder. In de aanvangsfase was het Jodan Boys dat de eerste mogelijkheid kreeg, maar Mohammed Bellahcen zag zijn inzet door doelman Danny Koning gestopt. Sander Koeleman was voor de thuisploeg gevaarlijk, maar zag zijn inzet door doelman Mathijs Swaneveld naast getikt. Uit de hoekschop die hieruit volgde was het Yuri Westhoff die de bal in het zijnet schoot. Na ruim een kwartier spelen was Jodan Boys weer gevaarlijk, maar Roald Heerkens kopte de bal naast het doel. In de 27e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Op aangeven van Sander Koeleman was het Frank Broos die met een fenomenale uithaal voor de 1-0 voorsprong zorgde, de doelman was kansloos.

Kort hierna had de thuisploeg de mogelijkheid om verder weg te lopen, maar Sander Koeleman zag zijn eerste poging door de Jodan Boys doelman gepakt en kort hierna schoot hij de bal over. Ook Frank Broos was nog gevaarlijk, maar hij schoot de bal tegen de doelman. In de laatste 10 minuten was de gastploeg diverse malen dicht bij de gelijkmaker, drong ook sterk aan, maar wist niet te scoren, waarbij de beste mogelijkheid was voor Bradley el Idrissi, maar Danny Koning reageerde attent op zijn inzet. 

De tweede helft werd een enerverend potje voetbal. Nadat een inzet van Frank Broos door de verdediging werd weggewerkt, was het aan de andere kant Samet Dag die zijn tegenstander vasthield binnen de 16 meter. Een rode kaart en een penalty volgde. Levi Marengo mocht die nemen, maar in tweede instantie was het Danny Koning die zijn inzet wist te stoppen, een meevaller voor de thuisploeg.

 

Maar met bijna nog een halve wedstrijd te gaan zou het er niet makkelijker op worden voor FC ’s-Gravenzande. Ziko Özdemir kwam als verdediger in het veld voor aanvaller Yuri Westhoff. Er volgden een aantal hachelijke momenten voor het ’s-Gravenzandse doel, maar Leroy Brank, Mohammed Faouzi en Levi Marengo wisten de bal niet binnen te schieten. Langzaam wist de thuisploeg wat onder de druk uit te komen, en was er eerst een enorme kans voor Patrick Triep. Vanaf de middenlijn kon hij vrij afstormen op doelman Mathijs Swaneveld maar schoot tot ieders verbazing in het zijnet. In de 70e minuut raakte FC ’s-Gravenzander weer een speler kwijt. Waar velen dachten aan een penalty voor de thuisploeg na het neerhalen van Frank Broos zag de scheidsrechter dit als een schwalbe en kreeg hij zijn tweede gele kaart en was het 9 tegen 11.

Dat ging weer ten koste van een aanvaller, want Patrick Triep werd gewisseld voor Pascal Broch. Jodan Boys zocht uiteraard de aanval, maar FC ’s-Gravenzande liet na de voorsprong te vergroten toen Twan van Meerten een enorme kans niet wist te benutten, via een verdediger werd het uiteindelijk een hoekschop. Jodan Boys kwam in de 79e minuut toch op gelijke hoogte toen Levi Marengo een afstandsschot in de linker benedenhoek achter Danny Koning schoot: 1-1.

Het werden, met de extra tijd er bij 15 spannende minuten. FC ’s-Gravenzande bleef gevaarlijk met haar uitvallen en knokte voor wat het waard was. Sander Koeleman kwam in de 82e minuut oog in oog te staan met de Jodan Boys doelman maar wist niet te scoren en blesseerde zich daarbij.

 

Hij moest toch verder, want alle wissels waren al gebruikt. Dat de gastploeg veel voor het doel van FC ’s-Gravenzande te vinden was spreekt eigenlijk als vanzelf, een prima mogelijkheid voor Mohammed Faouzi ging via Danny Koning naast. Het was ver in blessuretijd dat Keke Stam zelfs nog gevaarlijk was, maar via de doelman werd het slechts een hoekschop. In de stand kwam geen verandering meer en voelde het voor FC ’s-Gravenzande toch wel een beetje als een overwinning.

 

Dat werd vanuit het publiek onderstreept met een langdurig applaus voor de getoonde inzet en vechtlust, maar als FC ’s-Gravenzande de mogelijkheden beter had benut hadden de volle drie punten ook in eigen huis kunnen blijven.  

 

 

Ook trainer Richard Elzinga deelde deze mening. Ze hebbem vandaag een prima team prestatie neergezet, complimenten aan het elftat om met 9 man toch de 1 - 1 binnen te halen. Jammer dat we de drie "grote" kansen niet hebben verzilverd er had zeker nog meer in gezeten melde de uiterst tevreden trainer.

 

 

 

 

 

 

Voorzitter van Business Club 's-Gravenzande Stefan van Vliet overhandigt Danny Koning de prijs een cadeau bon te besteden in  't  Haantje behorende bij de Man of the Match.

 

Voorzitter Stefan van Vliet en Danny Koning de Man of the Match overhandigen Henk Gabel van Schoonmaakbedrijf Gako  en in het verleden jeugd trainer bij de club de wedstrijdbal.

 

“Schoonmaakbedrijf Gako: Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen!”

 


 

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Samet Dag, Ruben de Groot, Twan van Meerten (81. Brend Biesheuvel), Roel Stoffels, Keke Stam, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (54. Ziko Özdemir), Patrick Triep (75. Pascal Broch), Frank Broos

Opstelling Jodan Boys: Mathijs Swaneveld, Michel Verkaik (67. Harold Vrolijk), Roald Heerkens, Dirk-Pieter Rietveld, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Bradley el Idrissi (46. Romario dos Santos), Mohammed Bellahcen, Mohammed Faouzi, Enzo Huntink (46. Gilliomar Leona), Levi Marengo.

Scheidsrechter dhr. M.L. Germs uit Wilnis, 1e assistent: dhr. D. Henkes uit Valkenswaard, 2e assistent: dhr. A. Atahiri uit Amsterdam

Scoreverloop: 27e minuut: Frank Broos: 1-0; 79e minuut: Levi Marengo 1-1.

Direct rood was er voor Samet Dag, 2x geel en dus rood voor Frank Broos van FC ’s-Gravenzande, verder geel voor Dirk Pieter Rietveld en Romario dos Santos van Jodan Boys.

 

 

« terug
Hosting, design & ontwikkeling door Komplot.