Samet Dag Man of the Match FC 's-Gravenzande - Smitshoek 2 - 0

11 november 2017

FC ’s-GRAVENZANDE WINT ZES PUNTENWEDSTRIJD

Voor het laatst stonden FC ’s-Gravenzande en Smitshoek in het seizoen 2014/2015 tegenover elkaar. Uit werd het een 0-0 puntendeling en thuis werd met 2-0 gewonnen. FC ’s-Gravenzande moest dat seizoen een stapje terug doen en degradeerde naar de 1e klasse. Nu stonden beide ploegen in het inhaalduel weer tegenover elkaar. Het verschil op de ranglijst is slechts 3 punten, dus op papier zouden de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd moeten zijn en zou winst voor beide ploegen een mooie opsteker zijn, een echte zes puntenwedstrijd dus.

De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Met af en toe wat uitvallen probeerde men het net te vinden. Voor FC ’s-Gravenzande was in de aanvangsfase de eerste poging voor Sander Koeleman, maar die zag zijn inzet door doelman Robin Boot gepakt. Uit een vrije trap was het Rutger van der Kleij die voor Smitshoek de bal maar rakelings naast kopte. Hierna was het weer de thuisploeg dat tweemaal gevaarlijk was via Frank Broos. Zijn eerste poging schoot hij naast en was veel te zacht, de tweede werd door Smitshoek tot hoekschop verwerkt, waaruit Roy Vermolen de bal over de lat kopte. Na ruim een half uur spelen kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Na balverlies in de Smitshoek defensie kon Frank Broos net voor de achterlijn de bal nog voorkrijgen en maakte Brent Biesheuvel het af: 1-0.

Enkele minuten later was hij weer gevaarlijk maar zijn afstandsschot ging net naast. Hierna waren de gasten enkele malen gevaarlijk. Een inzet van Bart Deprez werd door Danny Koning gepakt en in een scrimmage voor het doel van FC ’s-Gravenzande wisten zowel Mustafa Celen als Laurens Visser net niet het laatste tikje te geven. Op slag van rust had Frank Broos de marge kunnen vergroten maar de bal ging voorlangs en een voorzet van Brent Biesheuvel kwam wel voor maar net niet goed genoeg voor Yuri Westhoff, hij raakte de bal maar half.

In de tweede helft was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij was. Direct na de aftrap was Roy Vermolen gevaarlijk maar zijn inzet was te zacht. Uit een voorzet van Frank Broos leek Yuri Westhoff de bal makkelijk in het doel te kunnen schieten, maar kwam net niet goed voor zijn voeten. Ook Brent Biesheuvel kreeg nog een prima kans maar wist niet te scoren. Uit een corner kreeg Smitshoek nog een prima mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen maar de bal stuiterde via Rutger van der Kleij via de grond op het dak van het doel. De invalbeurt van Jordi Dekker van Smitshoek duurde slechts 5 minuten. Hij ging wel heel opzichtig in de fout tegenover Samet Dag en scheidsrechter Jobse stuurde hem met een directe rode kaart van het veld met nog een kwartier te spelen. De gastploeg kwam hierna nog maar nauwelijks in het stuk voor. FC ’s-Gravenzande deed wat het al de hele tweede helft verzuimde. In de 78e minuut was het Yuri Westhoff die een voorzet van Frank Broos via de paal binnenschoot: 2-0.

Tot slot viel er nog een poging te noteren voor Samet Dag, maar zijn inzet ging net naast. Een verdiende zege voor de thuisploeg dat de nederlaag van vorige week enigszins goedmaakte en enkele plaatsjes stijgt op de ranglijst.

Hopelijk krijgt dit een vervolg aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het Zeeuwse Hoek.

Voorzitter van Business Club 's-Gravenzande Stefan van Vliet overhandigt Samet Dag de prijs een cadeau bon te besteden in  't  Haantje behorende bij de Man of the Match.

Voorzitter Stefan van Vliet en Samet Dag, de Man of the Match overhandigen Vincent van der Lans van "Lans" de wedstrijdbal.

“Lans, Waar nieuwe ideeën groeien!”

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Pascal Broch, Roy Vermolen,  Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (83. David Belic), Brent Biesheuvel (66. Rick Boers), Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling Smitshoek: Robin Boot; Remco de Neef (81. Marcel Varela Ribeiro), Rutger van der Kleij; Thijs Oomsen, Mustafa Celen, Damian van den Oever (68. Jordi Dekker), Jurien Reineta, Erwin Bravenboer, Bart Deprez, Laurens Visser, Tim Strijbosch (68. John de Ronde)

Scheidsrechter dhr. M. Jobse uit St. Laurens, 1e assistent: mw. J.N.M. Bakker uit Harderwijk, 2e assistent: dhr. M. Baloochi uit Heemstede

Scoreverloop: 31. Brent Biesheuvel: 1-0; 78. Yuri Westhoff: 2-0