Twan van Meerten Man of the Match FC 's-Gravenzande - HSV Hoek 2 - 0

18 november 2017

FC ’s-GRAVENZANDE BEDWINGT HOEK

In de 11e competitieronde was het uit Zeeuws-Vlaanderen afkomstige Hoek de tegenstander van FC ’s-Gravenzande, de nummer 6 tegen de nummer 12 op de ranglijst met een verschil van slechts 4 punten. In het seizoen 2013/2014 ontmoette men elkaar al eerder, het werd toen zowel thuis als uit een 0-0 gelijkspel. Maar dat is alweer een poosje geleden. Beide ploegen kunnen de punten dus best gebruiken. Hoek om de aansluiting met de kopgroep te behouden en FC ’s-Gravenzande om verder weg te komen uit de onderste regionen.

De thuisploeg zocht direct de aanval en dat resulteerde in de 8e minuut in een doelpunt, maar deze werd door scheidsrechter Berben afgekeurd vanwege buitenspel.

Kort hierna weer een prima mogelijkheid voor FC ’s-Gravenzande, op aangeven van Yuri Westhoff was het Frank Broos die de bal op de lat kopte. Brent Biesheuvel was na ruim 20 minuten ook gevaarlijk, hij kwam oog in oog met doelman Jordi de Jonghe van Hoek, maar die verwerkte zijn inzet tot hoekschop. Hoek kwam er soms gevaarlijk uit, had direct veel spelers voor het doel maar wisten het net niet te vinden. Dat deed wel FC ’s-Gravenzande in de 24e minuut en kwam op een 1-0 voorsprong.

Op een assist van Yuri Westhoff was het Frank Broos die scoorde. Hierna was het Hoek dat enkele malen dicht bij de gelijkmaker was. Thomas van Renterghem kopte over, een inzet van Fabian Wilson werd door doelman Danny Koning prima gestopt en op aangeven Fabian Wilson was het Titas Vitukynas die de bal over schoot. In de blessuretijd van de eerste helft kwam FC ’s-Gravenzande zelfs op een 2-0 voorsprong met een doelpunt uit het boekje.

Brent Biesheuvel gaf vanaf rechts goed voor, Frank Broos kopte prima terug op Yuri Westhoff die vervolgens onhoudbaar de bal binnen schoot, een mooie opsteker vlak voor rust.

Natuurlijk was men bij Hoek niet tevreden, want er werden direct twee wissels ingebracht na rust. Al was het eerst de thuisploeg dat een prima kans kreeg om op 3-0 te komen, maar geen van de aanvallers wist de bal binnen te schieten. Invaller Douwe Zeegers had voor Hoek een prima kans de stand te halveren maar zag zijn inzet door de defensie van FC ’s-Gravenzande weggewerkt. Het was een levendige tweede helft met mogelijkheden voor beide ploegen.

Samet Dag zag zijn inzet door doelman Jordi Jonghe gestopt en een inzet van Sander Koeleman leverde met nog een half uur te spelen een hoekschop op. Hierna was het weer Hoek dat middels Stef de Backer gevaarlijk was, maar schoot de bal recht in de handen van Danny Koning. Een hoekschop van Sander Koeleman werd door Ruben de Groot voorlangs gekopt. Met nog ruim een kwartier op de klok was het Samet Dag die goed voorgaf, maar Frank Broos kopte de bal tegen de lat. In de slotfase moest Hoek met 10 man verder toen Niek van Sprundel zich verstapte en er niet meer gewisseld kon worden.

Maar dat leverde in de slotfase nog wel drie kansjes op voor Hoek. Rik Impens zag zijn inzet via Danny Koning tot hoekschop verwerkt, een vrije trap van Zinho Chergui werd wederom door Koning goed gepakt en de laatste poging voor Rik Impens had ook geen succes, weer was het de doelman die zijn inzet tot hoekschop wist te verwerken. In de 2-0 stand kwam geen verandering meer en hield FC ’s-Gravenzande de punten in eigen huis. Een prima teamprestatie, er is geknokt voor elke meter, en zo spelend geeft dat vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Voorzitter van Business Club 's-Gravenzande Stefan van Vliet overhandigt Twan van Meerten de prijs een cadeau bon te besteden in  't  Haantje behorende bij de Man of the Match.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Pascal Broch, Roy Vermolen,  Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Brent Biesheuvel (61. Rick Boers), Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling Hoek: Jordi de Jonghe, Thomas van Renterghem (68. Marijn Wijkhuijs), Kim van den Bergh, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Bram Leroy (46. Birgen Martens), Rik Impens, Niek van Sprundel, Titas Vitukynas (46. Douwe Zeegers), Zinho Chergui, Stef de Backer

Scheidsrechter dhr. C.J.L.P. (Stijn) Berben uit Breda, 1e assistent: dhr. J. Pleijte uit Middelburg, 2e assistent: dhr. J.M. van der Aa uit Beek en Donk

Scoreverloop: 24: Frank Broos: 1-0; 45. Yuri Westhoff: 2-0