Yuri Westhoff Man of the Match FC 's-Gravenzande - Noordwijk 6 - 3

09 december 2017

FC ’s-GRAVENZANDE WINT VAN KOPLOPER NOORDWIJK

De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop was koploper Noordwijk te gast op het Juliana Sportpark. Tot enkele weken geleden leek het er op dat zij met heel veel gemak het kampioenschap zullen binnenhalen, maar nu hapert de motor een beetje en is de voorsprong op Ter Leede geslonken tot maar 3 punten, gevolgd door SteDoCo met 4 punten achterstand. Voor het laatste troffen de teams elkaar op 11 april 2015. Het werd toen een 1-2 overwinning voor de mannen uit Noordwijk met als doelpuntenmaker voor FC ’s-Gravenzande Martijn le Congé, die nu uitkomt voor Noordwijk. De belangen vooraf waren duidelijk. Noordwijk wilde niet nog eens verliezen en FC ’s-Gravenzande deed vorige week goede zaken tegen Rijsoord en is thuis moeilijk te verslaan.

Het werd een doelpuntrijk festijn want er vielen maar liefst 9 doelpunten te noteren. De wedstrijd begon wat aftastend, maar dat was al in de 7e minuut over. Een voorzet van Ziko Özdemir stuiterde op voor de voeten van Yuri Westhoff, die kon uithalen, werd nog wel aangeraakt door een verdediger van Noordwijk, maar hij kon niet voorkomen dat de bal in de linkerhoek achter doelman Mustafa Amezrine verdween: 1-0.

Hierna moest Noordwijk al snel noodgedwongen wisselen toen Raymond Manuputty na een overtreding van Samet Dag niet verder kon, hij werd vervangen voor Nick van Staveren. Nadat een schotje van Twan van Meerten door de Noordwijk doelman werd gepakt, kwam de gastploeg in de 18e minuut weer op gelijke hoogte. Een schot van buiten de 16 meter werd in het strafschopgebied van richting veranderd door Brayen Bröcker, waarop Danny Koning kansloos was: 1-1. Hierna was het Noordwijk dat enkele prima mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen. Martijn le Conge schoot over, dat deed ook Brayen Bröcker en een prima voorzet van Denzel James werd door doelman Danny Koning goed gepakt voordat Noordwijk gevaarlijk kon worden. Nadat voor FC ’s-Gravenzande Frank Broos kansrijk was, maar schoot veel te zacht in, deed hij het in de 34e minuut beter. Na een prima actie van Twan van Meerten wist hij nu wel te scoren: 2-1.

Nog geen twee minuten was hij weer dicht bij een treffer, maar Mustafa Amezrine voorkwam een grotere achterstand. In de slotfase van de eerste helft nog twee kansen voor de gastploeg. Danny Koning redde prima toen Thomas Reynaers uit een hoekschop goed inschoot en dat deed hij korte tijd later ook op een inzet van Tjeerd Westdijk.

Noordwijk zal ongetwijfeld in de rust hebben afgesproken dat het anders moest. Maar de klok was nog geen minuut verder of Noordwijk keek tegen een 3-1 achterstand aan. Frank Broos verlengde de bal op Sander Koeleman, die gaf de bal goed voor, deze leek weggewerkt te worden door Maurice van der Neut, maar die gleed onderuit, achter hem stond Kevin Bogaards die raak schoot en voor de 3-1 voorsprong zorgde.

FC ’s-Gravenzande bleef geconcentreerd voetballen en gaf maar weinig weg. Dat leverde nog meer kansen op. Een inzet van Frank Broos werd via de verdediging tot hoekschop verwerkt en uit een hoekschop was het Roy Vermolen die goed inschoot, maar bijna op de doellijn voorkwam Mustafa Amezrine een nog grotere achterstand. Noordwijk probeerde uiteraard wat terug te doen, maar echt veel kansen leverde dat niet op. Nadat Tjeerd Westdijk de bal over het doel schoot, was het in de 68e minuut Yuri Westhoff die bijna vanaf de middenlijn tussen 4 verdedigers toch de bal bij zich wist houden en deze prima binnenschoot: 4-1.

Toch wist Noordwijk dichterbij te komen toen na een snelle uitbraak Tjeerd Westdijk nu wel trefzeker was: 4-2. Maar ook deze stand was maar van korte duur. Frank Broos zette aan de linkerkant goed voor waarna het voor Yuri Westhoff makkelijk was om de bal binnen te tikken: 5-2.

Vier minuten voor tijd was het Twan van Meerten die, op aangeven van Keke Stam, voor de Noordwijk doelman kwam, hem prima omspeelde en de stand op 6-2 bracht.

Het laatste akkoord was voor Noordwijk. Na een wat ongelukkige handsbal in het strafschopgebied kreeg Noordwijk in de 90e minuut nog een penalty. Martijn le Conge bracht de eindstand op 6-3 door de strafschop binnen te schieten.

Een prima overwinning voor FC ’s-Gravenzande dat nu weer een plaatsje steeg op de ranglijst.

Voorzitter van Business Club 's-Gravenzande Stefan van Vliet overhandigt Yuri Westhoff de prijs een cadeau bon te besteden in  't  Haantje behorende bij de Man of the Match.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Pascal Broch, Roy Vermolen, Sander Koeleman (83. Roel Stoffels), Yuri Westhoff (87. Niels Vonk), Twan van Meerten, Kevin Boogaards (70. Keke Stam), Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling Noordwijk: Mustafa Amezrine, Sonny ten Hoope, Brayen Bröcker (79. Diederick Hoogerwaard), Martijn le Conge, Maurice van der Neut, Thomas Reynaers, Tjeerd Westdijk, Rob Overvliet, Raymond Manuputty (13. Nick van Staveren), Emiel Wendt, Denzel Jamer (79. Kasper Michel)

Scheidsrechter dhr. Colin Prooi uit Hellevoetsluis, 1e assistent: dhr. M. Rash uit Uitgeest, 2e assistent: dhr. C.S. Hoogland uit Weijdenes

Scoreverloop: 7. Yuri Westhoff 1-0; 18. Brayen Bröcker 1-1; 34. Frank Broos 2-1; 46. Kevin Bogaards: 3-1; 68. Yuri Westhoff 4-1; Tjeerd Westdijk 4-2; 81. Yuri Westhoff 5-2; Twan van Meerten 6-2; Martij le Conge 6-3 (penalty)