Nieuwjaarsreceptie Business Club 's-Gravenzande 8 januari 2018

08 januari 2018

Beste leden van de Business Club ’s-Gravenzande,

Het is mij een groot genoegen om u mede namens vicevoorzitter Martin van Doorne, secretaris Johan van Staalduinen, onze kersverse penningmeester Cor van Trigt en de commissieleden Toke Noordermeer, Cees Prins, Antoinette van Alphen en Martin Noordam langs deze weg alle geluk en succes toe te wensen voor 2018, zowel zakelijk als in de privé sfeer. Ook een bijzonder woord van dank vanaf deze plek voor onze gastheren en dames van ons business club lid Grand Café de Buren voor de gastvrijheid en fantastische verzorging vanavond.

Zo aan het begin van 2018 is het een goed moment om terug te kijken op het jaar dat achter ons ligt en vooral ook stil te staan bij wat het jaar dat zojuist is begonnen ons gaat brengen. De Business Club ’s-Gravenzande is een goede afspiegeling van het Westlandse bedrijfsleven. En de term ‘het zou op de zaak wel wat drukker mogen worden’ heb ik in 2017 gelukkig bij geen van onze leden voorbij horen komen. Er wordt weer goed geld verdiend in het Westland en de groei die is ingezet zou zelfs nog groter kunnen zijn, als het gebrek aan kwalitatief goede arbeidskrachten goed kan worden ingevuld. De komst van nieuwe technieken biedt veel mogelijkheden om ook in de komende jaren verder te blijven groeien. Maar het dak kun je wel het best repareren als de zon schijnt. Dus ook al gaat het economisch voor de wind, is het belangrijk om continu na te blijven denken hoe je als bedrijf ook over vijf jaar nog steeds  een rol van betekenis kan blijven spelen. En dat geldt niet alleen voor het bedrijfsleven, dat geldt ook voor onze eigen business club.

Ook voor ons is het belangrijk om continu te blijven werken aan een aantrekkelijke business club voor onze leden door een aantrekkelijk programma neer te zetten. Hier zijn we naar mijn mening het afgelopen jaar goed in geslaagd, juist ook door de hulp van onze leden en een goede samenwerking met de commerciële afdeling van de vereniging. Na de nieuwjaarsbijeenkomst vorig jaar hier in de Buren, hebben we veel geslaagde evenementen kunnen bieden.

• Als business club zijn we welkom geweest bij twee goed georganiseerde sponsoravonden van de vereniging, in januari met Arnold Mühren en in augustus met Leo Beenhakker;

• Gezamenlijk hebben we ook een fantastische volledig verzorgde avond neergezet in de Kiem, waar we overigens dit jaar ook een vervolg aan willen geven;

• Ons lid Royal Brinkman heeft ons een heel interessant kijkje in de keuken gegevens;

• Op gouden fietsen hebben we Den Haag verkend en daarna op het beste dakterras van Nederland genoten van het mooie weer;

In een stoet van eenden hebben we niet alleen het Westland verkend, maar ook een kijkje mogen nemen bij XL Bedrijfskleding en Hortimat, twee topondernemers uit onze business club.

• We hebben kunnen genieten van internationaal topvoetbal met een aantal jeugdinterlands en het BOAL toernooi;

• Michiel van den Berg heeft ons in het kader van zijn afscheid meegenomen om met 150 personen de wedstrijd Sparta – FC Utrecht te bezoeken in de business lounge.

En over topvoetbal gesproken. In ons eigen business home zijn we het afgelopen jaar ook getrakteerd op topvoetbal van ons eigen eerste elftal met een prachtig kampioenschap in de eerste klasse en een uitsteken de eerste seizoenshelft in de hoofdklasse.

Hopelijk kan die stijgende lijn na de winterstop ook worden doorgetrokken. Onze jongens mogen in elk geval direct aan de bak volgende week zaterdag, als ze mogen proberen Achilles Veen van de vierde plaats af te stoten.

Met de Business Club zullen wij het komende jaar verder gaan op de ingeslagen weg en zullen wij u weer een mooi programma voorschotelen. We -en dan vooral Antoinette- zijn hier op de achtergrond al druk mee bezig en we zullen u hier op korte termijn verder over informeren. Een van de events die we al kunnen verklappen is dat we dit jaar welkom zullen zijn bij Rexnord voor een uitgebreid kijkje in de keuken. Tijdens de informatieavond in oktober hebben wij u mogen informeren dat we inmiddels zijn uitgegroeid naar een business club met meer dan honderd leden.

We hebben veel mooie nieuwe leden mogen verwelkomen en zijn als bestuur ook enorm blij op de grote groep trouwe leden die al jarenlang lid is van de business club. Een ontwikkeling waar we als bestuur enorm blij mee zijn en trots op zijn, maar die zeker ook voor een belangrijk deel het gevolg is van de positieve samenwerking met de commerciële afdeling van de vereniging.

Wij zijn daarom heel blij dat de vereniging er na het aangekondigde vertrek van Michiel van den Berg in geslaagd is om heel snel een waardige opvolger te vinden in de persoon van Domingos de Brito.
Ook namens ons veel succes in je nieuwe functie Domingos en we zien uit naar de samenwerking.
Wij hebben er in elk geval weer heel veel zin in om ook van 2018 een topjaar te maken en hier vanavond in Grand Café de Buren samen met jullie een mooie start mee te maken.

Daar wil ik graag met jullie op proosten!