Kevin Bogaards Man of the Match FC 's-Gravenzande - Achilles Veen 1 - 2

20 januari 2018

FC ’s-Gravenzande niet langs Achilles Veen

De eerste returnwedstrijd deze competitie voor FC ’s-Gravenzande was thuis tegen Achilles Veen. Velen zullen zich ongetwijfeld nog de uitwedstrijd herinneren. Na een goede eerste helft met een stand van 1-1 bij rust, ging het in de tweede helft helemaal mis en werd het uiteindelijk een 5-1 nederlaag. Er viel dus wat recht te zetten op het Juliana Sportpark tussen de nummer 4 en 5 op de ranglijst.

Maar na 2x 45 minuten was het toch weer Achilles Veen dat er met de volle winst vandoor ging, al was de stand nu wel dragelijker. Na een wat aftastend begin ging de wedstrijd de eerste 30 minuten gelijk op. De eerste mogelijkheid kwam uit een vrije trap van David Belic, die werd door Frank Broos goed doorgekopt, maar via doelman Jamil Kools nog tot hoekschop verwerkt. Een voorzet van Kevin Bogaards na ruim een kwartier spelen leverde ook geen resultaat op.

Frank Broos kopte die naast het doel. Het eerste wapenfeit van de tegenstander viel pas na bijna een half uur te noteren, maar Brian Peters schoot de bal wel heel erg hoog over. De eerste echte kans voor Achilles Veen kwam ook van Brian Peters, hij schoot goed in, maar Danny Koning stopte zijn inzet. Na een wat onhandige tackle van Pascal Broch in het strafschopgebied zag je de twijfel bij scheidsrechter van de Ketterij, maar mede op advies van zijn assistent ging de bal toch op de stip.

Joep van den Ouweland had dus de kans zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar schoot snoeihard via de lat over. In de 43e minuut mocht Brian Peters op randje buitenspel doorgaan, en maakte het na een snelle rush goed af: 0-1, een tegenvaller zo vlak voor rust.

Al na vijf minuten in de tweede helft moest Ruben de Groot met een blessure van het veld, zijn vervanger was Roel Stoffels, maar kwam de thuisploeg een minuut later wel weer op gelijke hoogte. Na een prima actie van Roy Vermolen schoot hij de bal goed in. De doelman wist deze niet te stoppen, waarna in de rebound Kevin Bogaards op de juiste plaats stond en de bal alsnog binnentikte: 1-1.

Nadat Sen Aarts in de 64e minuut goed wegdraaide bij Roel Stoffels maakte hij ook in deze wedstrijd weer het verschil, evenals in de thuiswedstrijd. Vanaf zo’n 18 meter liet hij Danny Koning kansloos: 1-2. Achilles Veen hield de wedstrijd hierna goed onder controle, zonder dat het nog echte kansen kreeg. In de slotfase probeerde de thuisploeg met een klein offensief alsnog een punt in de wacht te slepen.

Invaller Jan Verduijn schoot voorlangs, Keke Stam, ook invaller, zag zijn inzet door de Achilles Veen verdediging weggewerkt en een kopbal van Frank Broos had te weinig kracht om het de doelman echt moeilijk te maken. Voor Achilles Veen was Sen Aarts in de slotfase nogmaals gevaarlijk, maar zag zijn inzet door Danny Koning gestopt.

Voorzitter van Business Club 's-Gravenzande Stefan van Vliet overhandigt Kevin Bogaards de prijs te besteden in  't  Haantje behorende bij de Man of the Match.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot (50. Roel Stoffels), Pascal Broch, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Kevin Bogaards (80. Keke Stam), Frank Broos, David Belic (69. Jan Verduijn), Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling Achilles Veen: Jamil Kools, Bas van Loon, Maarten Boddaert, Ayden Kuypers, Theo Martens, Joep van den Ouwehand, Toby Tan (71. Kees Schellekens), Sezer Sulun (46. Sem van der Pijl), Sen Aarts, Brian Peters (83. Flavio Andjole), Freek Langermans

Scheidsrechter: dhr. A.L. (Harold) van de Ketterij uit Goes, assistenten: dhr. A.M. IJpelaar uit Waalwijk en dhr. A.J. Zoutendijk uit Delfgauw

Scoreverloop: 43. Brian Peters: 0-1; 51. Kevin Bogaards 1-1; 64. Sen Aerts: 1-2

Geel was er voor Yuri Westhoff van FC ’s-Gravenzande en Ayden Kuypers van Achilles Veen.