Yuri Westhoff Man of the Match FC 's-Gravenzande - AFC 3 - 2

11 maart 2018

FC ’s-Gravenzande mag niet klagen tegen AFC

De uitwedstrijd bij AFC op zaterdag 23 september 2017 leverde voor FC ’s-Gravenzande de eerste overwinning op. In een doelpuntrijke wedstrijd trokken de mannen van trainer Richard Elzinga aan het langste eind met een 3-5 overwinning. AFC bezet de 14e plaats met 19 punten uit 20 wedstrijden, dat is een p/d plaats, dus zullen zij graag een paar plaatsjes willen stijgen om daar weg te komen. FC ’s-Gravenzande vinden we terug op de 10e plaats met 24 punten uit 19 wedstrijden. Een overwinning zou wat meer lucht geven.

trainer/coach Benno Nihom (AFC) met trainer/coach Richard Elzinga (FCG)

FC ’s-Gravenzande mocht uiteindelijk niet klagen toen de 3-2 eindstand op het scorebord stond. Na een prima mogelijkheid in de eerste minuut voor Roy Vermolen, hij kopte de bal over de lat uit een vrije trap van Patrick Triep, en een mogelijkheid voor Ruben de Groot uit een hoekschop die werd doorgekopt door Yuri Westhoff, was het toch AFC dat hierna de betere mogelijkheden kreeg.

Een inzet van Floris Dokkum werd door de FC ’s-Gravenzande verdediging weggekopt, Mauritsio Helstone schoot maar rakelings naast, Daryl Gerritsen schoot tegen de paal en Daan Sutorius zag zijn inzet door Danny Koning gestopt. De thuisploeg wist hier maar weinig tegenover te stellen. Een vrije trap werd door AFC in de rebound tegen de hand van een ’s-Gravenzandse verdediger geschoten en dat leverde de Amsterdammers een penalty op. Daan Sutorius benutte die feilloos: 0-1. Kort hierna had de voorsprong zomaar verdubbeld kunnen worden, Pepijn Veerman kwam vrij voor Danny Koning maar schoot de bal hoog over.

Een tot dan toe heel matig spelend FC ’s-Gravenzande kwam toen kennelijk tot het besef dat het tempo omhoog moest, en dat had direct resultaat. Nadat een inzet van Yuri Westhoff werd weggewerkt was het Sander Koeleman die in de rebound de bal door de doelman over de lat zag getikt. Uit deze hoekschop van Koeleman was het Frank Broos die de bal achter doelman Maksim van Ingen kopte: 1-1.

Hierna was AFC weer aan zet, na een foutje van Ziko Özdemir kwam Pepijn Veerman vrij voor Danny Koning, maar die voorkwam een achterstand. In de tegenaanval kwam de bal via Yuri Westhoff bij Frank Broos, die gaf goed voor waarna David Belic kort voor rust FC ’s-Gravenzande op een 2-1 voorsprong bracht.

AFC zocht ook na rust de aanval en had het meeste balbezit, maar ook nu was het scoren een probleem. Pepijn Veerman, schoot de bal over, dat deed hij even later weer, en leverde nog een hoekschop op in de 68e minuut waar verder niets uitkwam. Ondanks het matige spel wist de thuisploeg met nog ruim een kwartier op de klok toch verder weg te lopen. Een steekpass van Sander Koeleman op Frank Broos kwam goed voor, en was het Yuri Westhoff die in de draai de bal fantastisch in de linker kruising schoot: 3-1.

In het resterende deel van de wedstrijd waren er nog mogelijkheden voor beide ploegen. Mauritsio Helstone zag zijn inzet door Danny Koning tot hoekschop verwerkt en aan de andere kant kwam Frank Broos vrij voor de AFC doelman maar wist het niet af te ronden. In blessuretijd kwam AFC toch nog dichterbij toen invaller Thierry van der Kooye de stand op 3-2 bracht, maar kort hierna klonk het bevrijdende fluitje van scheidsrechter Greveling en bleven de punten in eigen huis. Zeker geen hoogstaande wedstrijd, maar een heel nuttige overwinning waardoor de staartploegen op afstand werden gehouden.

Vice voorzitter van Business Club 's-Gravenzande Martin van Doorne overhandigt Yuri Westhoff samen met  balsponsor  Johan Veerkamp namens JV Concrete Solutions de prijs te besteden in  't  Haantje behorende bij de Man of the Match.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep (88. Brent Biesheuvel), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Frank Broos (80. Kevin Bogaards, Samet Dag, Ziko Özdemir, David Belic (72. Roel Stoffels)

Opstelling AFC: Maksim van Ingen, Willem Deetman (76. Thierry van der Kooye), Daan Brinkman, Daryl Gerritsen, Pepijn Veerman, Mauritsio Helstone, Floris Dokkum (84. Thijs de Graaff), Daan Sutorius, Tommy Dekkers (67. Sil Paddenburg), Danny Goedkoop, Gijs Niehe

Scheidsrechter: dhr. A.S. (Anne) Greveling uit Rotterdam, assistenten dhr. G. van Eerde uit Urk en dhr. B. Witsiers uit Oss

Scoreverloop: 33. Daan Sutorius 0-1; 39. Frank Broos 1-1, 43. David Belic 2-1, 73. Yuri Westhoff 3-1, 90. Thierry van der Kooye 3-2